Wpadłam do tego ogrodu przypadkiem i... trudno było mi niego wyjść. Z racji innych obowiązków, przejrzenie pisma obrazkowe zajęło mi trochę, ale udało się obejrzałam całość... I chciałoby się jeszcze i jeszcze...
Vivo, gratuluję Tobie wspaniałego ogrodu, siły, samozaparcia a przede wszystkim pomysłu i wizji, bo efekt jest oszałamiający! Cudowny ogrod, aż trudno mi wyobrazić sobie, jak wygląda na żywo, z tymi zapachami itp.
Pozdrawiam serdecznie - oby do wiosny
Ja staram się jak najwięcej przesadzać i dzielić wczesna wiosną, później to wielkie utrapienie. W czerwcu często już upały i mam problem z wilgocią w ziemi.
Pytasz o irysy i orliki. Tych akurat mam niewielkie ilości, irysy słabo u mnie rosną a orliki wyjadły mi nornice. Kupiłam nasiona orlików i mam zamiar mieć je w większej ilości, ze względu na czas kwitnienia.
Ale co mam to pokażę Najzwyklejsze żółtaski i pstrokatki
Mam nadzieję, że kiedyś się rozrosną.
-
W sporych ilościach, w różnych częściach ogrodu mam syberyjskie
Mam tylko takie orliki, nie wiem jaki to orlik
-
Jak minie luty będzie nam już lżej, bo mam nadzieję, że w marcu będzie radośnie w ogrodzie
Skoro lubisz olbrzymy to może takie
Pozdrawiam Viva Kolorowy ogród na piasku
".....aby życie mi nie było obojętne, abym zawsze kochał to co piękne i na czyjejś dłoni pozostawił ciepły ślad" (autor nieznany)
Zimuje bez problemu. Może gdyby miało być -30 bez śniegu to pewnie przezornie coś na nią rzuciłabym. Do tej pory jest dobrze a mam ją piąty sezon.
Z kwitnącymi kłosami ma około 50, 60 cm.