Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

Urszulla 19:46, 14 lut 2016

Też nie spotkałam nigdy oczarów w sprzedaży. Żółty jest fajnie widoczny, czerwony mi się bardzo też podoba ale nie rzuca się w oczy z daleka.
aniaib 21:54, 14 lut 2016

Wpadłam do tego ogrodu przypadkiem i... trudno było mi niego wyjść. Z racji innych obowiązków, przejrzenie pisma obrazkowe zajęło mi trochę, ale udało się obejrzałam całość... I chciałoby się jeszcze i jeszcze...
Vivo, gratuluję Tobie wspaniałego ogrodu, siły, samozaparcia a przede wszystkim pomysłu i wizji, bo efekt jest oszałamiający! Cudowny ogrod, aż trudno mi wyobrazić sobie, jak wygląda na żywo, z tymi zapachami itp.
Pozdrawiam serdecznie - oby do wiosny
Pszczelarnia 15:34, 15 lut 2016

viva napisał(a)
i azalii japońskich

Majowy jarmark ujmuje swoją żywiołowością.

viva 21:07, 15 lut 2016

mira napisał(a)
Majowe grzebanie oczywiście miłe, ale ja grzebię cały czas - coś muszę zmienić organizację, ale zauważyłam też że pogoda nam dodaje pracy - wystarczy wichura.

Pokazuj dalej czekam na drugą połowę maja czy pokażą się irysy i orliki

Ja staram się jak najwięcej przesadzać i dzielić wczesna wiosną, później to wielkie utrapienie. W czerwcu często już upały i mam problem z wilgocią w ziemi.

Pytasz o irysy i orliki. Tych akurat mam niewielkie ilości, irysy słabo u mnie rosną a orliki wyjadły mi nornice. Kupiłam nasiona orlików i mam zamiar mieć je w większej ilości, ze względu na czas kwitnienia.
Ale co mam to pokażę Najzwyklejsze żółtaski i pstrokatki
Mam nadzieję, że kiedyś się rozrosną.

-

W sporych ilościach, w różnych częściach ogrodu mam syberyjskie

Mam tylko takie orliki, nie wiem jaki to orlik

-

mira 21:12, 15 lut 2016

śliczne widoki, właśnie szukam irysów do mojego ogrodu - strasznie krótki ten czas majowy
pozdrawiam
bacowa 21:12, 15 lut 2016

Vivo widzę że jesteś mam pytanie, czy Melica Ciliata dobrze zimuje i jaka ona jest wysoka jak zakwita ?
pozdrawiam
viva 21:18, 15 lut 2016

Agania napisał(a)

U Ciebie każdy miesiąc jest wyjątkowy, ach jaki piękny teraźniejszy oczar
Dziękuję za zaproszenie....może kiedyś uda mi się to marzenie spełnić
Czekamy razem na soczystą zieleń i kwiaty...takie mamy coroczne cierpienie i tęskność o tej porze roku
Jak zobaczyłam róże, to oniemiałam, a u Ciebie przegląd z obrazkami...zostaję

Gratuluję 4 letniej obecności na ogrodowisku

Aganiu, tak jest w każdym ogrodzie i każdy czeka na soczystą zieleń
Jak minie luty będzie nam już lżej, bo mam nadzieję, że w marcu będzie radośnie w ogrodzie
Skoro lubisz olbrzymy to może takie

viva 21:19, 15 lut 2016

mira napisał(a)
śliczne widoki, właśnie szukam irysów do mojego ogrodu - strasznie krótki ten czas majowy
pozdrawiam

Miro, jeszcze będzie jeśli się nie znudził
viva 21:25, 15 lut 2016

bacowa napisał(a)
Vivo widzę że jesteś mam pytanie, czy Melica Ciliata dobrze zimuje i jaka ona jest wysoka jak zakwita ?
pozdrawiam

Zimuje bez problemu. Może gdyby miało być -30 bez śniegu to pewnie przezornie coś na nią rzuciłabym. Do tej pory jest dobrze a mam ją piąty sezon.
Z kwitnącymi kłosami ma około 50, 60 cm.
Pszczelarnia 21:35, 15 lut 2016

Czekamy. Oblednie piekny ogrod.