Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

laurowisnia 09:39, 28 cze 2016

viva napisał(a)

Agato, oczywiście, że kochamy kocimiętki i szałwie Gdyby tak nie było na zapychanie dziur trzeba by szukać coś innego

Nie przemarzło mi nic bardzo wrażliwego, bo takich roślin raczej nie mam. Straciłam wszystkie ożanki (została jedna sadzonka i mam dużo siewek)wszystkie jeżówki odmianowe rosną na półkolistej rabacie, tej długiej i prawie wszystkie Leukcanthemum z takich zwykłych odmian, bo nowe odmiany przepadły mi już poprzedniej zimy. Zniknęły też driakwie niebieskie, jesienią kupiłam dwie sadzonki, zimowały zadołowane w doniczkach i te przeżyły.

Oj, dużo tego dobra, u mnie dobrze to wszystko przezimowało, ale to są pojedyncze sztuki, oprócz złocieni, których nie mam ze względu na to zimowanie. Szukam rumianów na zastępstwo.
Piszesz o driakwi kaukaskiej? Chciałam powiększyć sobie stan jej posiadania ale ciężko ją wysiać, co skiełkuje to pada.

I zgadzam się co do tej nowości, mnie również urzekła.
Tarnina 12:55, 28 cze 2016

Ach Vivo, tak dawno mnie u ciebie nie było... uwielbiam twój ogród i po powrocie na nowo mnie zachwycił... uwielbiam twoje "zapchajdziury"... połączenia bylin z różami - bajka...
W tym roku i ja chcę zacząć przygodę z różami, trochę się ich boję... mój ogród nie jest im przyjazny - cień...
Będę wracać częściej... niestety wirtualnie, ale będę....
Tarnina 12:57, 28 cze 2016

I jeszcze.... jaki ty olbrzymi masz ten teren.... a wydawało mi sie że ja mam duży ogród...
Justyna 17:46, 28 cze 2016

Powiedzieć, że ogród jest cudny, to nic nie powiedzieć.
Masz serce, oko, rękę - wszystko co potrzeba, aby stworzyć zachwycającą kompozycyjnie przestrzeń!
Zazdroszczę gościom możliwości doświadczenia na żywo.
Podziwię jeszcze raz...
Justyna 18:16, 28 cze 2016

I jeszcze raz...

Piękny ten mak ubrany w ciemną purpurę. I ładnie wkomponowałaś Cercisa FP.
Róża YL faktycznie pięknie się zapowiada. Kusząca.
Ewa777 23:46, 01 lip 2016

Przyszłam przywitać się Byłam na spotkaniu, gdzie wiele osób chwaliło Twój ogród Vivo. Jak na razie obejrzałam kilka stron (między innymi gości w Twoim ogrodzie), ale wrócę zobaczyć więcej, bo pięknie u Ciebie Szkoda, że nie masz wizytówki
mira 23:24, 02 lip 2016

viva napisał(a)
Reniu, Piourette to niezwykle zdrowa róża i łatwo poprzez cięcie można ją prowadzić jako duży krzaczor. U mnie obok siebie rosną dwa krzewy i naprawdę robią wrażenie.

Potwierdzam robią wrażenie
Wpadłam przeslac wam pozdrowienia
jolanka 22:05, 07 lip 2016

Pięknie, czarująco i nieziemsko u Ciebie. Mam nadzieję doczekac sis tak wspaniałych róż u siebie

Wybieram sie obejrzeć troche do Końskowoli na Święto Róż. Pewnie pojeżdżę tez po okolicznych szkółkach na polowanie
AgataP 11:19, 12 lip 2016

viva napisał(a)

żywopłot ze świdośliwy

-

Pszczółka mnie odesłała do Twojego żywopłotu więc odszukałam i jestem

Vivo pamiętasz jaką masz odmianę tej świdośliwy? chciałabym ją posadzić, myślałam o odmianie kolumnowej Obelisk, czy sadziłaś gęsto i cięłaś ją?

Robisz coś z jej owoców ?

Ogrom gatunków roślin u Ciebie jest przyćmiewający wszystko co widziałam do tej pory. Piękne miejsce, a i Wy jesteście piękni - widziałam zdjęcia Gosi
Ewik 12:43, 12 lip 2016

Powtarzam się - cudnie u Ciebie YL kolorek ma śliczny a jak z trzymaniem kwiatu ?
Koło pirouette chodziłam kilka razy ale się nie zdecydowałam a szkoda bo super wygląda u Ciebie.