Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 01:02, 15 lip 2016

jolanka napisał(a)
Slicznie tu odpoczywam, kolory takie relaksujące

Jolanko, oferuję fotelik

monteverde 01:04, 15 lip 2016

viva napisał(a)

Aniu

Driakiew ubiegłej jesieni kupiłam w szkółce - Ogrody o zielonych progach,
a te, które mi wymarzły teraz nie pamiętam ale jak sobie przypomnę albo znajdę w notatkach to Ci napiszę. Być może, że gdzieś wysyłkowo.

Fajnie, bo ta pełna jest bardzo ładna buziolki
viva 01:10, 15 lip 2016

Miały być kwiaty lipcowe Dzisiaj liliowe nad stawem. W tym roku kwitną bardzo obficie

viva 01:27, 15 lip 2016

Rarytasów nie mam, bo to zakupy z przed lat jakie były w sklepach dostępne a część kupiona ze szkółki jako siewki. Z tych drugich niektóre są niczego sobie

-

-

-

-

Betka 08:08, 15 lip 2016

Witaj viva wieki mnie u ciebie nie było....ten brak czasu żeby odwiedzić wszystkich eh.
Twój ogród jest wyjątkowy nie wiem co napisać żeby odzwierciedlić to co czuje oglądają zdjęcia jestem oczarowana każdy zakątek jest piękny wyjątkowy poprostu cudo!
Pozdrawiam
Mirka 08:29, 15 lip 2016

Można odpocząć i zrelaksować się spacerując po twoim ogrodzie.Liliowece mnie zachwyciły mam jednego i mus dokupić wiecej. Pozdrawiam
AgataP 09:01, 15 lip 2016

viva napisał(a)

Jeśli zdecydujesz się posadzić cis i świdośliwę możesz to zrobić w tym samym czasie, bo przecież będziesz zachowywać odpowiednią odległość między nimi i w niczym to nie przeszkadza. Czy masz na tyle miejsca?
Może w podjęciu decyzji pomoże Ci moje zdjęcie. Jest trochę słabe ale coś widać (widoczne inne drzewa są w dużej odległości) Mam posadzone tak jak ty wymyśliłaś sobie tylko, że cisem mam posadzone graby Frans Fontaine. Cis jest teraz przycięty na wysokość 130 cm i chyba poprowadzę go najwyżej do 150 a graby sadzone dopiero wiosną, straszne mizeroty, na efekt trzeba trochę poczekać. U mnie między żywopłotem a grabami jest chyba 130 cm o ile dobrze pamiętam. Odległość między świdośliwami dowolna, zależna od tego co się chce uzyskać.

Dla mnie wersja cis i świdośliwa jest bardzo dobra zasłania, zdobi i jeszcze daje owoce

Vivo czytasz w moich myślach zdjęcie obrazuje wszystko. Miejsca mogę mieć na 3 metry - wystarczy na cisy i na świdośliwy. Wiem, że na efekt, jak u Ciebie będę zmuszona poczekać co najmniej 7 lat (tylko na mniejsze cisy mogę sobie pozwolić ), ale jeśli ma to wyglądać TAK to będę czekała cierpliwie. Jeśli więc cisy przejmą rolę żywopłotu to świdośliwy posadzę nie zbyt gęsto - wolę je chyba wyeksponować. A z owoców i soków ucieszą się domownicy Przeogromnie Ci dziękuję. Wiem już w którą stronę zmierzam.
jolanka 09:43, 15 lip 2016

viva napisał(a)

Jolanko, dziękuję Na pewno doczekasz się urodzaju róż w swoim ogrodzie
Ciekawa jestem czy byłaś na święcie róż i co upolowałaś

Tak, byłam i upolowałam trochę Sa zdjęcia u mnie na wątku. Zapraszam

Relację z wystawy zrobiłysmy razem z Joasią w oddzielnym wątku o Święcie Róż w Końskowoli Fajnie było, bukiety piękne, zapachy - nie muszę mówić
monteverde 12:23, 15 lip 2016

viva napisał(a)

Ewo
Young Lycidas zapowiada się na bardzo dobrą różę. Kwiaty trzyma dość długo i nie przypalają się. Teraz już wypuściła mnóstwo nowych pędów.

Piourette to niesamowicie zdrowa róża, jeśli komuś odpowiada ten ten kolor to polecam.

Kolejna nowość u mnie, angielka, niezwykle subtelna Wollerton Old Hall.

-

ładniutka
AlKa 18:44, 15 lip 2016

jakie przepiękne liliowce uwielbiam je