Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

mira 23:52, 04 sty 2017

viva napisał(a)

Miro, odmiany szałwi, tej którą mam w tak dużej ilości nie pamiętam, bo przed laty zebrałam nasiona i tak sobie mnożę, dzielę i przesadzam samosiejki.
Teraz zaczęłam mnożyć już ciekawsze odmiany.
Po kwitnieniu przycinam, odradza się i zdąży zakwitnąć ale to nie już takie kwitnienie jak czerwcu i lipcu. Tak jak większość bylin. W kolejnych miesiącach inne chcą się popisać

Kotka bardzo żal. Chcę wierzyć, że nic złego mu się nie stało tylko wpadł w ręce złodziejowi, bo był bardzo towarzyski.

Wspomnienia będą tylko jeszcze tematu nie mam

Zrobiłam Elegancikowi zdjęcie jak w upalny dzień chłodził głowę w cieniu na ziemi.

znajdzie się
portrecikiem go wywołam

mój kiedyś ciekawski na maksa wsiadł do jakiegoś samochodu dobrze że ten ktoś się zorientował i wrócił

te inteligentne tak mają
Urszulla 07:43, 05 sty 2017

mira napisał(a)

A co to za pieknotka na drugiej fotce? Szałwia robi niesamowite wrażenie w Twoim ogrodzie. Obiecałam sobie na wiosnę ze w końcu też kupię.

Pszczelarnia 10:05, 05 sty 2017

Tematy do wspomnień?

Może powstawanie cienistej? Może prezentacja bylin najbliższych sercu? Albo wręcz przeciwnie: tych trudnych a ciekawych, które na krótko zagościły u Ciebie?

Może o drzewach w Twoim ogrodzie?

O różach nigdy dość, mają w sobie coś! A Mira ładnie napisała o wzajemności, że one Cię kochają a Ty je. Tutaj muszę napisać, że róże w moim ogrodzie Tobie zawdzięczam.
I nawet jak ich już nie przybywa w tempie zastraszającym, to są i będą.

jolanka 10:19, 05 sty 2017

Z ogromną przyjemnością znowu oglądałam przecudne widoki Twojego Ogrodu Też "zabujałam" się w różach (i nie tylko) i z uwagą czytam o ich zabezpieczaniu przed zimnem. Kilka otuliłam ale wszystkich i tak nie dam rady więc liczę na "życzliwość" aury

Tak jak Ewa będę czekać Vivo na wspomnieniowe relacje z tworzenia ogrodu....

A kotek cudny
Agania 10:57, 05 sty 2017

Taak od września nie byłam, ale już nadrobiłam, będąc u Ciebie otwarłam notatnik ogrodowy uśmiechając się do każdego zdjęcia zapisałam nazwy wyjątkowych roślin, których jeszcze nie poznałam

Wschody, zachody, szronik i piękne gwiazdkowe kadry ogrodu od Miry obejrzałam

Podziwiam jak zawsze i czekam przed wspomnieniami na ogród zimowy, chociaż i ja zamierzam zimę przeczekać

Pozdrawiam Cię Vivuś noworocznie, odpoczywajcie realizując w myślach marzenia
13:22, 05 sty 2017
lubie tu zaglądać ...widoczkami nacieszyć oczy

Gabriela 18:32, 06 sty 2017

Też podziwiałam letnie widoki z aparatu Miry, ależ by się chciało pospacerować po zielonej trawie, nagłaskać, nawąchać kwiatów.
Tych siewek szałwii to Ci zazdroszczę, bo moja ziemia nie dla tych fioletowych, które dają najlepszy efekt, nie lubią gliniastej, mokrej ziemi.
Ewa ma dobry pomysł wspomnieniowy, poczekam na relację.
Kota szkoda, oj szkoda.
Tamaryszek 13:27, 11 sty 2017

Witaj Vivo! Cieszę się, że więcej wiem o Twoim ogrodzie, także dzięki relacji Miry. Zachwycona jestem w dalszym ciągu!
Jak to się stało, że Ty byłaś moim gościem od dawna, a ja trafiłam do Ciebie dopiero niedawno..? Przez to, że nie odezwałaś się nawet słowem, ja tak długo nie miałam pojęcia, że istnieje tak cudowny ogród.
W moim strumyku w ostatnich latach też płynie mniej wody. Czasem nie ma jej wcale. Myślałam o wyłożeniu dna kamieniami, ale przez stałe zamulanie zrezygnowałam. Może Twój pomysł z beczką byłby rozwiązaniem! Czy czyścisz ją jakoś i jak często?
Czy masz już jakieś sprawdzone rośliny, znoszące suszę i wodę?
Wszelkiej pomyślności w Nowym Roku życzę!
Basilikum 14:36, 11 sty 2017

Tamaryszku czy ty masz watek nie wizytowkowy? Wizytowka sie zachwycilam
alinaSz 21:40, 19 sty 2017

Witaj Vivo ..dawno nie byłam w Twoim wątku i widzę jak ogród rozrósł się ogromnie ...pięknie rozrosły się róże ,trawy o innych roślinach nie wspomnę...ogród zacieśnił się tworząc piękny park połączony ze stawem....brzozy jak szybko urosły..często oglądając tego nie widać ale po jakimś czasie to widać ...Życzę Wam na rok 2017 dużo siły i zdrowia dla dalszej pielęgnacji ogrodu...