Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

Madzenka 13:47, 02 sty 2017

Szczęka opada na widok takich zdjęc lata. Cudowne kolory
anna_t 15:02, 02 sty 2017

mira napisał(a)

Przepięknie!
to bordowe drzewo to jaiś klon?
Urszulla 16:51, 02 sty 2017

zdjęcia cudowne bo ogród cudowny Jestem też ciekawa ogrodu zimą dla właścicieli życzenia Szczęśliwego roku 2017
Gruszka_na_w... 17:19, 02 sty 2017

Mira, jak Ty wiesz, czym sprawić przyjemność.
Piękny ogród, cudowne zdjęcia. Dziękuję za ucztę dla oka.
A właścicielom ogrodu sił życzę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makao_J 17:24, 02 sty 2017

Ależ cudne zdjęcia. Ciepło na serduchu się zrobiło. Zresztą w takim ogrodzie to zawsze foty są piękne.
viva 19:03, 02 sty 2017

Mireczko Droga sprawiłaś mi wielką niespodziankę i piękny prezent Noworoczny Doceniam to, że w takim dniu znalazłaś czas
O tej porze roku chętnie się już ogląda zdjęcia z minionego lata a jeśli przywołują taaakie.... spotkania to więcej nie trzeba

Zdjęcia wyszły urocze, światło wtedy było takie miękkie. Pamiętam jak czekałyśmy żeby przestało padać. Ogród był "umyty" i rozmyty

Dałaś kilka zdjęć koteczka i tu przykra wiadomość - jesienią kotek zaginął. Był taki uroczy. Nazywaliśmy go Feluś elegancik, zawsze biegał za mną po ogrodzie. Żal nam go bardzo.

Temat różany na moim wątku uznaję za nasycony
viva 19:15, 02 sty 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Warto dla takich widoków wstać o poranku, trafić na ten jedyny piękny dzień jesieni i porobić cudowne zdjęcia. To magia Ciepło pozdrawiam, Vivo

Joku napisał(a)
Piękne zdjęcia pięknego ogrodu. Podziwiam że chciało się tobie wyjść na mróz i zrobić dla nas zdjęcia.

Basilikum napisał(a)
dziekuje za piekne zmrozone zdjecia

To prawda, warto wstać Czas pokazał, że więcej takich dni już u mnie nie było

viva 19:18, 02 sty 2017

lojalna_ napisał(a)
Kusicielki tym klonem kusicie piekny jest . Fajnie ze jeszcze cieszy oczy ))))

Jolu, klony palmowe warte są kuszenia, piękne o każdej porze roku. U mnie jest zimno więc nie wiem jaki będzie ich los. Dzisiaj właśnie dostały futerko, bo zbliżają się mrozy.
AgnieszkaW 19:28, 02 sty 2017

Vivo, czy to rokitnik prowadzony w formie drzewka, czy też oliwnik (a może to grusza wierzbolistna)? Jaki to gatunek, sama go "wyprowadzałaś" na pniu?
viva 19:41, 02 sty 2017

Tamaryszek napisał(a)
Witam! Jestem po pierwszej wizycie w Twoim ogrodzie, Vivo, i jestem oszołomiona. Stworzyłaś cudowne miejsce na ziemi. Usiłowałam przeczytać wszystko, ale po pierwszych 100 stronach już nic nie widziałam... Ale wiem, w jak trudnych warunkach stworzyłaś ogród, a efekt jest niesamowity. Doskonałe kompozycje, pięknie połączone grupy roślin, nastrój... Jestem pod ogromnym wrażeniem.
Mnóstwo pytań mi się nasuwa, choćby z tego powodu, że sama mam ogród na piachach i rów melioracyjny, przechodzący przez ogród. Na razie może tak chaotycznie:
Czy i jak przycinasz hortensję pnącą przy mostku?
Czy woda nie niesie Ci mułu w twoim strumieniu, tak ładne zawsze są tam kamienie?
Będę z pewnością stałym gościem!

Witaj Tamaryszku Miło mi, że trafiłaś do mojego ogrodu Ja w Twoim bywam od dawna (może nawet od początku ) niestety cichaczem (a fe!)
Dziękuję za wszystkie miłe słowa - dodają mi skrzydełek

Znam Twój rów i jego klimatyczne otoczenie U nas jest troszkę inaczej, bo woda w naszym rowie jest okresowo, a z powodu suszy ostatnich lat jest jej coraz mniej.
W lecie praktycznie jej nie ma, wtedy możemy robić różne oczyszczania i nie paplać się w błocie. Kamienie są coraz bardziej zarośnięte, bo pozwoliłam rozgościć się tojeści Ciągle jeszcze szukam roślin, które dawałyby odpowiedni klimat, godziły suszę i wodę
Woda nie nanosi mułu, bo zrobiliśmy dwa odstojniki, jeden przed ogrodzeniem a drugi już na działce (wkopana plastikowa beczka).

Hortensja u mnie rośnie bardzo wolno (piaseczek)i jeszcze jej nie cięłam dopiero wiosną poodcinam dolne ukorzenione pędy - a jest ich dużo - i przeniosę w inne części ogrodu.
Jeśli jeszcze tu zabłądzisz miło mi będzie Cię gościć i wymieniać uwagi