Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

monteverde 01:52, 03 lip 2012

Viva piękne te róże, ale ja mam prośbę czy znasz ta różę zdjęcie oddaje kolor a tak wygląda pąk, pięknie i mocno pachnie pozdrawiam
KasiaBialofi... 07:28, 03 lip 2012

Ten kardynał rewelacyjny !
popcorn 07:50, 03 lip 2012

Wow jakie róże!
Martek 10:47, 03 lip 2012

Wszędzie trzeba tyle nadrabiać,ale jak jest tyle obrazków to bardzo chętnie
Pozdrawiam Vivo we wtorkowy upał
EPODLAS 17:16, 03 lip 2012

Jak na piachy to bardzo u ciebie pięknie. Wyobrażam sobie jak te róże muszą pachnąć. I ile wody trzeba żeby to wszystko rosło. I dalej susza u ciebie. U nas upał nie do wytrzymania, jutro ma być trochę chłodniej i znowu upał.
viva 12:46, 04 lip 2012

majkel0326 napisał(a)
Dobry pomysł z tymi płatkami Ja byłam wieczorem w warzywniku po cebulę do pomidorków i nie mogłam się oprzeć,żeby nie wetknąć nosa w maciejkę,którą tam posiałam.Kwiatki niepozorne,ale zapach nie do opisania!

Maju, oprócz zapachu maciejki uwielbiam też zapach liści pomidorów i zapach zielonej cebulki
viva 12:50, 04 lip 2012

malgocha1960 napisał(a)
Piękne te róże,widać,że je kochasz z wzajemnością.Każda ma jakieś swoje ulubione rośliny,niby lubimy wszystkie,ale sentymentem darzymy zawsze jakieś pojedyńcze gatunki.Ta ciemno fioletowa jest przepiekna,czy zdjęcie oddaje jej faktyczny kolor?

Małgosiu, kolor Kardynała jest wiernie oddany, to róża o zupełnie niespotykanym kolorze.

Moja miłość do róż jest niezmienna, ale oprócz tego mam jeszcze małe miłostki
Milka 12:53, 04 lip 2012

Viva, o różach wiem, to pisz teraz co jest w grupie ,,miłostki"
viva 12:55, 04 lip 2012

Celina napisał(a)

Celinko widzę, że bardzo lubisz złoto

Mam dla Ciebie jeszcze jedną niespodziankę, właśnie dzisiaj o Tobie pomyślałam , że muszę Ci pokazać. Muszę jutro zrobić zdjęcie, choć teraz nie jest w pełnej krasie.

Vivo nnawet nie wiesz jak zrobiło mi sie miło ,jak napisałaś ,,,,,,,że pomyślałaś o mnie naprawdę to miłe! przecież wcale nie musiałaś tak napisać!!

Właśnie chcę zebrać liliowce w kolorach żółto- pomarańczowo- waniliowym i obsadzić taki szpecący betonowy krąg na działce.(może natknęłaś sie na niego?) już jest porośnięty zielonym pnączem,które będzie tłem .Co myślisz o tym pomyśle i kolorkach?

Celinko, niespodziankę dałam u Ciebie

Kręgu u Ciebie nie pamietam, a pomysł z liliowcami w jednej tonacji bardzo mi się podoba. W jakimś programie ogrodniczym widziałam ogród, gdzie duża rabata była obsadzona liliowcami w jednym, właśnie żółtym kolorze i bardzo ładnie to wygladało, tak przejrzyście.

viva 13:15, 04 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Viva, o różach wiem, to pisz teraz co jest w grupie ,,miłostki"

Irenko, zaspokoję Twoją ciekawość
Najpierw moją miłościa były lilie, byłam niezmiernie szczęśliwa po odkryciu, że rosną u mnie, nie wymarzają (w tym roku niestety zmarzła mi część lilii orientalnych, z powodu braku śniegu) i nie są wcale trudne w uprawie, no i internetowo można było tak wiele kupić
Potem ta miłość zeszła na drugi plan, bo takie samo odkrycie dotyczyło róż, i tak już zostało.
A miłostki to hortensje, najpierw ogrodowe, bo zawodzie krzewiaste, liliowce; też ich trochę mam,
hosty, sporo odmian, żurawki, poprzedni sezon i aktualne trawy.
A w tle tego wszystkiego przewijają się wszelkie byliny.
Sama widzisz jaka jestem rozrzutna w uczuciach