Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 00:51, 13 mar 2013

Joaska napisał(a)
Danusiu, a ja tak sobie dumam, potraktowałam mikoryzą róże wsadzone jesienią do donic, i sprawę oprysku miedzianem obgadałam z Anią która mówi że jeśli popryskam tylko krzaka (nie ziemię) to mikoryzie miedzian nie zaszkodzi, a jeśli chodzi o nawożenie to przy mikoryzie zostają mi tylko preparaty Bio?? czy magiczna siła też może być? Bo obawiam się że sztucznymi nawozami, zniszczę mikoryzę.
no i chiałam dobrze, a se problema zrobiłam z tą mikoryzą

Chyba BIO Trzeba zgłębić ten temat.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 00:53, 13 mar 2013

Leida napisał(a)

A następnym razem jak przyjedziesz trochę wcześniej to zabiorę Cię Danusia w miejsce, które znają znajomi mojego dziecka nawet z Australii. Jak do niej przyjechali to pierwsze miejsce gdzie chcieli jechać to właśnie tam.

Już myślę co to będzie

Instagram Ogrodowiska
monteverde 00:53, 13 mar 2013

Gardenarium napisał(a)
Udawałam Aniu oczywiście

Rench 00:54, 13 mar 2013

Gardenarium napisał(a)
Kwiatki, piórka i dużo jajek

[img

Czas dekoracji wielkanocnych rozpoczęty
Pozdrawiam
Mariusz 06:34, 13 mar 2013

Ciężko przedrzeć się przez masę ogrodów, choć powinno zaczynać się od gospodarza, to ja zostawiam bukszpanowy na deser. Przyszedłem podziwiać panią Hortensję, robisz apetyt na inne pomysły - cudownie.
Miłego Dnia
KasiaBawaria 07:49, 13 mar 2013

Sebek napisał(a)
No piękny ten wianek - ale ja i tak czekam na Twój

A na fotki z cieplejszego zachodu czekamy cierpliwie

Sebuśkam

Z ktorego zachodu? Bo chyba nie z mojego u mnie -10 i wczoraj znow napadalo 20 cm sniegu.Buuuu
baraga1904 08:05, 13 mar 2013

...zimę przeklinam ...dosłownie...na Śląsku pada i mrożi...
...ale u Ciebie wiosennie...i ciekawa podróż się szykuje...
...pozdrawiam ciepło mimo aury...
mira 09:12, 13 mar 2013

cos czytam o podróży - to chyba najwspanialsza propozycja - teraz zwiać z tej zimy i powrócić wiosną,
kurcze u mnie wczoraj jeszcze na krokusy kwitnące patzyłam a teraz mam bielmo na oczach i 15 cm białego pod nogami
udanej podróży !
Milka 12:00, 13 mar 2013

Leida napisał(a)
Oj, nie wiem czy zdążymy do Holandii przed świętami bo doba dla mnie za krótka.

Ale do Niemiec juz szybciej i jak już to w okolice Monachium, bo będziemy startować z południa Polski. Więc znacznie bliżej Kasia do Ciebie niż do Agaty.

Ja też Madźenka mam takie zdanie jak Ty na temat MG. Że czasami coś co w innym miejscu byłoby kiczem w całości wygląda u niej świetnie. Tego talentu jej zazdroszczę bo ja nie mam go wcale. Ale przecież nie można mieć wszystkiego.

Wianki u Fukiera oglądam sobie zawsze jak tamtędy przechodzę. I za każdym razem są super.

A następnym razem jak przyjedziesz trochę wcześniej to zabiorę Cię Danusia w miejsce, które znają znajomi mojego dziecka nawet z Australii. Jak do niej przyjechali to pierwsze miejsce gdzie chcieli jechać to właśnie tam.

Haniu, ależ intrygująco to brzmi chyba tez będę chciała to zobaczyć
Milka 12:12, 13 mar 2013

U nas też śnieg i mróz, ale do -4, a w dzień do 0 i -2 mniej więcej, więc się cieszę śniegiem, rośliny opatula
dzięki za rady, posłucham się, będę tylko kukać, jak z czasem te cisy rosnące w ziemi wygladają, a tak mówię stop!