Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

BEATA_S 00:41, 07 lip 2013

Danusiu, dopiero teraz wróciliśmy i nie miałam wcześniej okazji, aby Ci podziękować za wspólnie spędzone chwile na Święcie Róż oraz za możliwość obejrzenia Twojego pięknego ogrodu. Było nam bardzo miło
M. i dzieciaki były pod wrażeniem Twojej osoby i są zachwyceni ogrodem, lustrami, ciurkadełkami.

Pozdrawiam serdecznie
eda 03:04, 07 lip 2013

Gardenarium napisał(a)
Znalazłam małe porównanie, ale teraz mam jeszcze trzecie zdjęcie do kompletu Warto pokazać jak zmieniało się to miejsce.

Gorzej

A tak było. Lepiej

A tak jest najlepiej

witam serdecznie Danusiu fajnie popatrzeć tak gdy zachodzą zmiany pięknie
Lena 09:45, 07 lip 2013

Bardzo piękne zmiany - z każdego zakątka ogrodu widoki są nieziemskie - Pozdrawiam
Monic 10:08, 07 lip 2013

Danusiu, na Twój ogród można patrzeć bez końca, nawet, gdy pokazujesz ... znowu to samo, jak napisałaś. Pięknie jest u Ciebie zawsze! Żeliwna donica jest wspaniała. Choruję na taką, ale trudno o taką ładniejszą.
Madzenka 11:02, 07 lip 2013

Danusiu przed wyjazdem na urlop wymieniłam wodę pod ścianą wodną i wyczyściłam kamienie... Po powrocie po 7 dniach po upałach i deszczach mam zieloną i aż się pieni... Chemia nie pomaga... Może też powinnam pomyśleć o grzybieniach lub innych roślinach do oczka wodnego... Tylko, że ja mam bardzo płytkie.... 30 cm....
Debra 11:08, 07 lip 2013

Gardenarium napisał(a)
Mam żabę w stawie Co oznacza że nie ma miejsca na chemię, równowaga została osiągnięta dzięki posadzeniu 5 szt czy nawet 6 grzybieni, oraz w szparach składniki odżywcze "wyjadają" korzonki tojeści rozesłanej. Dodatkowo strefa zeolitów gdzieś pod kostkami.

Przypomniało mi się pytanie Marzenki przed Świętem Róż co robić aby woda byłą czysta, wprowadzić rośliny do wody, my to przwidywaliśmy przed budową, że trzeba będzie to wprowadzić. Czyli rośliny.

Jak wspaniale jest czytać ten opis - 'nie ma miejsca na chemię' !!!!
Kolejny przykład, że można osiągnąć równowagę biologiczną tylko dzięki naturalnym metodom.

A jakby ktoś pomyślał, że zeolit to chemia, to już piszę - zeolity to naturalne wulkaniczne minerały
Gardenarium 11:33, 07 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Danusiu przed wyjazdem na urlop wymieniłam wodę pod ścianą wodną i wyczyściłam kamienie... Po powrocie po 7 dniach po upałach i deszczach mam zieloną i aż się pieni... Chemia nie pomaga... Może też powinnam pomyśleć o grzybieniach lub innych roślinach do oczka wodnego... Tylko, że ja mam bardzo płytkie.... 30 cm....

Musisz dać rośliny, płytkie oczko? To nic, dasz coś na płytką wodę, inaczej nie ma mowy o czystej wodzie, a jak masz chlor to ptakom szkodzi

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 11:35, 07 lip 2013

Danusiu dziekuję poczytam zatem o roślinach wodnych...
Gardenarium 11:35, 07 lip 2013

Rench napisał(a)
Ciekawy artykuł w "Kobiecie i życiu"
Strasznie się puszyłam,że ja należę do forum tej Pani z gazety

A miało być koło 15-go Lecę zobaczyć bo jestem ciekawa tych zdjęć

Instagram Ogrodowiska
anula_wn 11:49, 07 lip 2013

Danus, a co z fontanna? Roslin dac nie mozna....wymieniac wode czy jakas chemia?