Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 21:49, 07 lip 2013

asc napisał(a)
Danuś.... chwalę sie, cięłam dziś bukszpaniki.... i nawet kulki przypomina, co prawda M stwierdził, że jak sie postaram to jajko niespodziankę zrobię ... Czekam, aż będziesz miała w sklepie te owcze Mus kupić

Ty nie czekaj bo one są od czwartku.

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 22:11, 07 lip 2013

Upss wydawało się, że niedawno sprawdzałam

Danuś.. kupiłam tanio (tak mi sie wydaje) cisy... będą do mego przedogródka??? Jakbyś miała sekundę to zerknij... muszę trochę palny zweryfikować Ale życie nie jest bajka...... ale na takie uzbierałam kasę I cieszę sie ... i zastanawiam sie czy z Twoich 2 projektów nie zrobić jednego. Podoba mi sie taki cis na pieńku w skarpetce bukszpanowej.. i dać takeigo poczochrańca .. mogę spróbować dokupić jeszcze jednego.. o ile będzie.. jutro jadę do Przemyśla to zajadę i poszukam na plantacji jeszcze jakiego na pniu Bo poczochrańce były...ale kulkę wypatrzyłam jedna ....
Chociaż kawałek ogrodu chcę mieć w Twoim stylu......bo mi się podoba Taki mały kawałek elegancki

o tu pokazywałam... i mam lotosa Może jutro zakwitnie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=1121
Mala_Mi 22:16, 07 lip 2013

Gardenarium napisał(a)

Ty nie czekaj bo one są od czwartku.

Ratunku... które to ?????? Ja się na cięciu nie znam.. dopiero pierwsze kulki cięłam I bardzo mi sie to spodobało...

Nożyce do cięcia topiarów Gold Cut Joseph Bentley - to te.... ale jestem ślepak
I protestuję, bo nie ma mojego rozmiaru rękawiczek

Będę ciąć ...... a jak się wystracham do Olę Leona zawołam na pomoc
Madzenka 22:20, 07 lip 2013

Mariusz napisał(a)

30 cm głębokości to wystarczająco na grzybienie - pigmejki
Odmiana 'Helvola' świetnie czuje się w bardzo płytkich zbiornikach, na zimę zabierasz ją do zimnego pomieszczenia. Potrafi zakwitnąć kilkunastoma takimi małymi gwiazdkami.
Możesz też, pójść w kierunku roślin pływających, które zakupisz na początku każdego sezonu wegetacyjnego. One świetnie filtrują wodę, a że tropikalne, to i fajny akcencik.
Pistia, hiacynt wodny oraz limnobium... należą do najlepszych filtratorów wody.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2505-eichhornia-crassipes-hiacynt-wodny
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2984-limnobium-gabczaste-limnobium-spongia

'Helvola'

Wieeeeeelki dzieki!!! Wkleiłam do siebie ku pamięci i będę szukała Pigmejki Uwielbiam grzybienie więc cieszę się, że wytrzymają w takiej płytkiej wodzie. jupijaj!!!
Olasta 22:32, 07 lip 2013

Gardenarium napisał(a)

Trąbię, tniemy cisy i bukszpany, niektórzy już pociachali. Ja ciacham na raty, najpierw cisy, a bukszpany siem zobaczy.

Dobrze że zajrzałam, bo właśnie się zastanawiałam kiedy się za to wziąć. Muszę tylko o jakieś dobre norzyce sie postarać
Mala_Mi 22:33, 07 lip 2013

Olasta napisał(a)

Dobrze że zajrzałam, bo właśnie się zastanawiałam kiedy się za to wziąć. Muszę tylko o jakieś dobre norzyce sie postarać

Są w sklepie Ogrodowiska .. już kupiłam ...
Olasta 22:36, 07 lip 2013

Ide szukać.
mira 22:38, 07 lip 2013

Gardenarium napisał(a)
Znowu to samo Ale i tutaj będzie zmiana, nieduża ale będzie, przybędzie strefy wyżwirowanej, a jak będzie źle, to wrócę do trawnika

cudnie tak świeżo jakby wiosna była - ciekawa jestem jaki kolor przybędzie w przyszłym roku bo że przybędzie to czuję że znów coś wymyślisz nawet mam typa hehe

boguslaw_r_ 10:17, 08 lip 2013

Gardenarium napisał(a)

Trąbię, tniemy cisy i bukszpany, niektórzy już pociachali. Ja ciacham na raty, najpierw cisy, a bukszpany siem zobaczy.

Ha, ta trąbka na wagę złota.
Pozdrawki i
MartaS 10:58, 08 lip 2013

Gardenarium napisał(a)

Danuś jak dobrze że my Cię mamy
właśnie się zastanawiałam czy to już ? czy jeszcze? a tu proszę jest trąbienie jest i cięcie