Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 23:35, 10 lip 2013

Mów mi tak Izo jeszcze

Instagram Ogrodowiska
Enya73 23:36, 10 lip 2013

Piękne te róże Długo byłam obojętna na ich urodę i dotąd nie miałam żadnej w swoim ogrodzie, ale po obejrzeniu na żywo różnych odmian podczas wakacji w Danii, ale nie ukrywam, że również pod wpływem Ogrodowiska, postanowiłam dać im szansę Może nie padną u mnie na jakąś zarazę

I zachwyciło mnie lustro na ścianie Twojego domu. Masz tyle pięknych detali, które tworzą niezwykłą atmosferę. Żałuję, że nie mogłam być na spotkaniu na święcie róż, aby zobaczyć wszystko na żywo.
Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia u Alinki
Joanna___ 23:44, 10 lip 2013

Danusiu,
jak widzę Twój ogród to nie mogę się nadziwic.
Przecież tam jest wymuskane niesamowicie,trawa uczesana,liście na drzewach nie mają nawet pyłka kurzu a igły pewnie też naostrzoneMatko jedyna,nigdy nie ogarnę takiej perfekcyjności.
monteverde 00:13, 11 lip 2013

Gardenarium napisał(a)

Piękna róża o wspaniałym kolorze w cudnej oprawie
Urszulla 08:00, 11 lip 2013

Danusiu, wspaniała róża i piękny kolor liści
wpisałam sobie na listę.
a z tą Stipą czarujący widok. Stipie pozwalasz się rozsiewać czy bardzo to kontrolujesz?

A poza tym na tych fotkach
najbardziej ulubione przeze mnie połączenie kolorów
w Twoim ogrodzie
miłego dzionka
Urszulla 08:04, 11 lip 2013

Gardenarium napisał(a)

Czy grujecznika przycinasz?
czy generalnie należy mu dać rosnąć samemu jak się ma miejsce przestrzenne?
Gardenarium 08:24, 11 lip 2013

Mój grujecznik rośnie od Święta Róż, kupiłam dużego, ładnie wyprowadzonego na wysokim pniu. Korona jest wąska, bardzo regularna. W przyszłym roku nie będę ciąć. Kiedyś skoruguję tylko pojedyncze gałązki gdyby mi wchodziły w samochód, dach albo świerki. Niech sobie rośnie.

A mój wiąz usycha... nie sadźcie wiązów, szkoda nerwów. Myślałam że mojego ta choroba nie dotknie... a jednak Teraz myślę już co w jego miejsce posadzić?

Instagram Ogrodowiska
AgnieszkaW 08:37, 11 lip 2013

Ja też Danusiu w zeszłym roku straciłam wiąza pendulę przez "holenderską chorobę wiązów" i więcej nie posadzę. Czy grujecznik potrzebuje lekko wilgotnej gleby, bo jeśli tak, to raczej u mnie rósł nie będzie.

Danusiu, sadziłaś kiedyś gruszę wierzbolistną albo jarząba mącznego? Co o nich sądzisz?
Gardenarium 08:57, 11 lip 2013

Gruszę wierzbolistną mam u Babci Jasi, szczepioną, taki małe zwisające drzwko. Jest atrakcyjna jeśli chodzi o kolor. Jarżaby mączne też sadziłam w latach 90-tych, teraz nie, bo uważam że są ładniejsze drzewa. Ale ten jarząb ma ładne zdrowe liście, ładny jest.

Instagram Ogrodowiska
Ola54 09:02, 11 lip 2013

Gardenarium napisał(a)

A mój wiąz usycha... nie sadźcie wiązów, szkoda nerwów. Myślałam że mojego ta choroba nie dotknie... a jednak Teraz myślę już co w jego miejsce posadzić?

poczekam co wymyślisz bo w miejsce mojego też coś muszę wsadzić bo pusto jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies