Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

atena35 13:57, 17 wrz 2013

Gardenarium napisał(a)
A jeśli o smaczkach mowa, to byłam wczoraj (w prezencie od Michała) w restauracji Atelier AMARO, dostała wschodzącą gwiazdkę Michelina i najadłam się kwiatów, że ho ho Malwy, werbeny, nasturcji, portulaki, begonii. Zjedliśmy 14 dań malutkich..ale artyzm w tm był niesamowity i po raz pierwszy jadłam rajskie jabłko z pyłem z rubinu i miedzi

Z ciekawostek chleb z nasiona zamiast mąki, pył ze spalonego siana Chlebek był czarny, jadłam tez zupę z siei z kwiatami begonii, także lody szczypiorkowe zielone, słonecznika bulwiastego z portulaką i borowikami, ogon wołowy z kwiatami werbeny, sielawę ze szczawikiem zajęczym i czarnym bzem, bawole serce ale nie z bawołu z dynią i cykorią, kozi ser z trawą żubrówką i orzechami, gołębia z nasturcją i brusznicą, gruszkę z jałowcem i owsem... No i dużo innych m.in, sorbet z rokitnika z gorczycą. Smaki i doznania niesamowite, a na koniec wjechał torcik kwaskowy z fajerwerkiem i życzenia od załogi.

Zeszliśmy na dół, aby osobiście podziękować Amaro Kuchnia wspaniała.

14 dań każdy, czy 14 w sumie wszyscy biesiadnicy?
pozdrawiam
14:07, 17 wrz 2013
poczytałam troche w necie o tych dania i restauracji...i jakoś mam niedosyt realacji...no niezbyt mi sie chce wierzyć że zdjeć tych dań nie ma
Mala_Mi 14:54, 17 wrz 2013

Gardenarium napisał(a)
Aniu, insekt to wiem co, ale co to jest wróbelek?

Danuś nie wiem Wiem, że dobre ceny maja w Lidlu.. ale czy to wróbelek??

Ptaka ma w nazwie Auchan, a koło auchan jest zawsze Liroy.. i to chyba o ten sklep chodzi

boguslaw_r_ 15:48, 17 wrz 2013

Głodny jestem po przeczytaniu takiego menu.
Pozdrawiam buziole.
16:20, 17 wrz 2013
Gardenarium napisał(a)
A jeśli o smaczkach mowa, to byłam wczoraj (w prezencie od Michała) w restauracji Atelier AMARO, dostała wschodzącą gwiazdkę Michelina i najadłam się kwiatów, że ho ho Malwy, werbeny, nasturcji, portulaki, begonii. Zjedliśmy 14 dań malutkich..ale artyzm w tm był niesamowity i po raz pierwszy jadłam rajskie jabłko z pyłem z rubinu i miedzi

Z ciekawostek chleb z nasiona zamiast mąki, pył ze spalonego siana Chlebek był czarny, jadłam tez zupę z siei z kwiatami begonii, także lody szczypiorkowe zielone, słonecznika bulwiastego z portulaką i borowikami, ogon wołowy z kwiatami werbeny, sielawę ze szczawikiem zajęczym i czarnym bzem, bawole serce ale nie z bawołu z dynią i cykorią, kozi ser z trawą żubrówką i orzechami, gołębia z nasturcją i brusznicą, gruszkę z jałowcem i owsem... No i dużo innych m.in, sorbet z rokitnika z gorczycą. Smaki i doznania niesamowite, a na koniec wjechał torcik kwaskowy z fajerwerkiem i życzenia od załogi.

Zeszliśmy na dół, aby osobiście podziękować Amaro Kuchnia wspaniała.

Toż to cały przewodnik botaniczny Ale widać,że smacznie było..i pięknie...
A my tutaj zastanawiamy się czy robić gołąbki zawijane w liście host
baraga1904 18:00, 17 wrz 2013

asc napisał(a)

Danuś nie wiem Wiem, że dobre ceny maja w Lidlu.. ale czy to wróbelek??

Ptaka ma w nazwie Auchan, a koło auchan jest zawsze Liroy.. i to chyba o ten sklep chodzi

...dokładnie..Auchan to wróbelek
Mala_Mi 18:27, 17 wrz 2013

Jestem Dedektyw Inwektyw..
Gardenarium 18:54, 17 wrz 2013

atena35 napisał(a)

14 dań każdy, czy 14 w sumie wszyscy biesiadnicy?
pozdrawiam

po 14 dań na jednego ale malutkie, cos jak tutaj http://www.exspace.pl/infos/show/73

Dokładnie jest nasze menu, tylko 8 dań to 280 zł plus wino 250 plus serwis.

Mieliśmy 8 dań plus dodatki niespodzianki.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:07, 17 wrz 2013

eee_taam napisał(a)
poczytałam troche w necie o tych dania i restauracji...i jakoś mam niedosyt realacji...no niezbyt mi sie chce wierzyć że zdjeć tych dań nie ma

Jest tylko kilka w telefonie, Witek zabronił aparata wziąć, a jak się okazało wszyscy robili zdjęcia... tyle że nie lustrzanką, ale mogłam panasonica wziąć. Opublikowanie zdjęć z Witka telefonu to by była profanacja tych dzieł kulinarnych

Instagram Ogrodowiska
Debra 19:31, 17 wrz 2013

No to niespodzianka wspaniała. Amaro jako jedyny chyba ma w Polsce te gwiazdkę, fajnie że to fajne jedzenie, bo pewnie też trochę snobizmu w tym też jest.
Najciekawsze to zakończenie...

Miłe, bardzo miłe, na tę rocznicę Pozdrawiam