To ja jeszcze o kulkach.
Bukszpanowych nie posiadam (jeszcze), ale pod wpływem Szefowej starą, rosochatą krzewuszkę przycięłam w kulę. Nawet wieloletnią sosnę górską naginam w tym kierunku. To się nazywa inspiracja
Mam Sweet Tea dwa lata. U mnie w pełnym słońcu rośnie, patelnia jak ta lala...bez problemu!!! Może trochę bardziej herbatowy kolor ma niż bordowy I dzieli się ją rewelacyjnie, szybko się przyjmuje po podziale.
Kulki, zawsze lubiłam, jednak patrzę na nie inaczej odkąd zobaczyłam "nie tylko bukszpanowy"
Zresztą nie tylko kulki, wszystko jest inaczej od tego momentu
Dziękuję Danusiu, dziękuję Ogrodowisku, dziękuję wszystkim
Dach zielony jest płaski i ma warstwę urodzajną grubości 30--40 cm, a więc chodzi się po nim jak po gruncie. Fotograf na sobotę się zapowiedziała to mi zrobi jak chodzę i ..sadzę Hakonechloa w dodatku
Przejrzyj wczesniejsze zdjęcia to zobaczysz Zdzisława jak pieli i sadzi.
to dobrze ze kolejna porcja fotek sie szykuje
aaaa.....przypomniałam sobie ze miała być sesja ze zwyżki w tym roku ale jakos nie widziałam ...chyba ze to w sobotę sie wydarzy.
Ja się bardzo zgadzam z tą teorią. Mam dużo tujek Danica i nie mogę się napatrzeć na nie. A zapach przy ich cięciu bardzo mi się podoba, mojemu M. nie, ale patrzy i towarzyszy czasem, jak ciacham . Przyjemna praca. A mam je tu na dole stronki, jeśli ktoś chciałby je zobaczyć: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1500-borowcowy-raj?page=44