Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

paniprzyroda 21:33, 25 wrz 2013

Danusiu, przekomarzasz się z nami. Wyobraź sobie, ile tych kul jest w naszych ogrodach i dzięki komu? Nawet jak mam dwudziestoletnie kule pielegnowane przez męża, to odkąd jestem na O patrzę na nie zupełnie inaczej. Sama też trochę nowych posadziłam... Pozdrawiam.
elzbieta_g 21:36, 25 wrz 2013

Sebek napisał(a)
Danusiu - to Ty jesteś trendsetterką kulek bukszpanowych na forum i nie boję się stwierdzić, że w całej Polsce Gdyby nie Ty i Ogrodowisko bukszpan służyłby mi jedynie jako dekoracja do koszyczka na Wielkanoc A tak teraz każdy ma kulki bukszpanowe, obwódki, stożki i wszystko co związane z topiarami Jak zaczynałem oglądać Maję i miałaś tam swój pierwszy odcinek - to do dziś pamiętam moczenie nóg w stawie pośród bukszpanowych kul Wtedy może nie interesowałem się jakoś ogrodami, ale Twój ogród wydał mi się jedyny i niepowtarzalny Gdy się go ogląda na żywo czy na fotografiach to chce się tak mieć - a jak się nie chce mieć identycznie to się wymyśla samemu "dodatki" do kul - a tych do wyboru są tysiące Zresztą sama "ubierasz" kule co rok inaczej Bo dzięki inspiracjom znalezionym na CHFS czy np. w Pintereście lub innym portalu tego typu, wyostrza Ci się gust A że dzielisz się tym to nam również Także bez Ciebie mody na bukszpany raczej by nie było

To się rozpisałem Wracam do książek....

brawo! podpisuję się pod tym postem bo to święta prawda
Gardenarium 21:41, 25 wrz 2013

Piszcie jeszcze

Instagram Ogrodowiska
malkul 21:44, 25 wrz 2013

Borbetka i ja się w kulke zamieniam
GorAna 21:44, 25 wrz 2013

Taka jest prawda, że..... lecimy w kulki...dzięki Tobie Danusiu...mus chociaż jedną kulkę w ogrodzie mieć
Joku 21:45, 25 wrz 2013

Kulki miałam, całkiem spore nawet. Teraz mam małe sierotki, które rosną jakoś niemrawo. Żywopłotów bukszpanowych się nie dorobiłam jeszcze
Szefowa, bardzo wydoroślał twój piękny ogród.
malgorzata_s... 21:48, 25 wrz 2013

No a ja jestem z tych co bukszpan tylko do koszyka na wielkanoc i do chrztu na becik. Teraz dopiero widzę jaki to błąd. Dzięki ogrodowisku już mam dwie kule.Na wiosne będzie więcej no i może obwódka jakaś. Dzięki wielkie Danusiu .Niech żyją kulki.
Gardenarium 21:57, 25 wrz 2013

A może byśmy już mniej kulek sadzili, mnie będzie łatwiej pracować? To nie obowiązek sadzić kulki
Ja bym chciała żebyście już nie sadzili kulek, bo przestanę pracować z powodu ich braku.

Instagram Ogrodowiska
kaisog1 22:03, 25 wrz 2013

.....a tuje kuliste? Nie są godne uwagi? Może i mniej szlachetne ale też ładne i gęste kule tworzą. Poza tym są bardziej przystępne cenowo i szybciej rosną Mnie się wydaje, że chyba tu nie chodzi o roślinę jaką posadzimy a o kształt i jej zdrowy wygląd Nie wszędzie musi byc bukszpan....

...przez nas to i plantacje opustoszeją.. i co będzie?
Gardenarium 22:06, 25 wrz 2013

Polecam tuję Danica i Golden Globe

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies