Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

wiunia 21:57, 06 paź 2013

Danusiu pozdrawiam niedzielnie
Nulka 08:25, 07 paź 2013

mój miłorząb mariken jest zółtolistny
Grujecznika niestety nie miałam gdzie wsadzić nad czym strasznie ubolewam
a ambrowiec no cóż ma liście zielone ale zauważyłam że zaczynają się skręcać zamiast przebarwiać ale może to reakcja na sadzenie (3 dni temu został posadzony z donicy)

Danusiu śliczne kompozycje wrzosowe
Gabisia 13:15, 07 paź 2013

Danusiu. HELP!
Czy moja wiśnia przeschła czy przymrozki ją załatwiły?
Czy pacjent przeżyje?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2260-ogrod-dla-roslin-o-mocnych-nerwach?page=155#post_3
Pszczelarnia 13:20, 07 paź 2013

Danusiu, jest i w wątku bukszpanowym moje pytanie: czy teraz mogę jeszcze przesadzić 3 większe kule bukszpanowe? Czy czekać do wiosny. Doprawdy intuicja nic mi nie podpowiada.
Milka 13:20, 07 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Pooglądałam sobie albumy na facebooku i jak zwykle się zastanwiam jak to robisz Danusiu? Idealny ogród, idelane kompozycje, idelane zdjęcia. Trzeba mieć talent aby stworzyć taką perełkę!!!

Po przejrzeniu zdjęć znów mam ochotę wprowadzać zmiany na moich rabatch Mam natchnienie

nie tylko ty Marzenko, ja też
obejrzałam wspominki na Fejsiku i róże i inne....śliczne, zadbane, lekkie
Milka 13:24, 07 paź 2013

Gardenarium napisał(a)
Melduję, że z grujecznika liście spadły, troszkę pocieszył i pachniało karmelem czy cukiernią, jak kto woli. U mnie czułam ten zapach.

Z miłorzębów spadły, na bukach liście są, na wiśniach Umbraculifera liście są, na klonach palmowych liście są, a tulipanowiec się przebarwia na żółto.

Prawie nocne zdjęcia sprzed chwili Ciemno się robi.

świetnie!
a ja patrzę na konwalnik, zabiorę z różnych miejsc i zgrupuje w jednym chce tak, jak u ciebie i te cisy takie uładzone, za rok moje uładzę
a co bukszpanów, tych jasnych, one najlepiej wygladają, jeśli są przycinane w sierpniu, może jednak różnią sie od tych zielonych, słabsze są...?
Gardenarium 13:26, 07 paź 2013

Wiunia, odpozdrawiam poniedziałkowo.

Nulka - zazdraszczam koloru miłorzębu, ambrowca podlej, żeby miał wodę w korzeniach.

Ewciu Pszczółko, można przesadzać, podlej po posadzeniu.

Gabisia - Twoja wiśnia chyba z powodu mrozu jest taka, nie martw się, dbaj o nią, obecne liście spadną, ale nie padła na pewno i w nastepnym sezonie będzie cieszyć jak nie wiem co. Podlewaj i obserwuj, nasączaj bryłę powoli.

Podczas sadzenia trzeba było zrobić tak, wykopać dół, ustawić drzewo, nasypać dobrej ziemi do połowy, nalać kilka wiader wody, żeby namokła bryła, dopiero dosypać resztę ziemi.

Moim zdaniem teraz leciutko odkręć wodę z węża, żeby tylko sikało ledwo-ledwo i połóz na bryle, niech nasiąka

Instagram Ogrodowiska
kaisog1 13:28, 07 paź 2013

...a taka byłam ciekawa tego "koperku"....
Gardenarium 13:47, 07 paź 2013

Gosia - ja też, ale nici, może za mało słońca i nie zdążył?

Irenko - Uładzaj, ale nie tą piłą co wtedy
Czarne futro fajne jest Co do bukszpanów to nie wiem dokładnie o jakie chodzi? O Twoje? czy moje?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:13, 07 paź 2013

Pochmurno dzisiaj

Rewolucyjna rabata od tyłu

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies