Aniu, trzeba kupić już większe i to, że wolno rosną to mit Po prostu są długowieczne i gęste. A rosną normalnie jak mają dobrą ziemię i podlewane są systematycznie.
Polecam zmiennik - tuje 'Smaragd' jeśli masz trochę miejsca, nie polecam jałowców żadnych. Za trzy lata wyrzucisz z hukiem i wspomnisz moje słowa
Pierwszy raz w życiu widzę takie anemony. Kolor taki potrzebny o tej porze roku. Danuś, pozdrawiam. Żeby Cię nie "denerwować" nie powiem, że w sobotę miałam dzień ogrodowy na całego z wielkim hukiem.
Potrzebuję ich sporo
Mam już cisy, kupowałam te kolumnowe, nie wiem czy pamiętasz, poszły na tę rabatę od sąsiada. Nic przez ten rok nie urosły. Nic a nic .
Może to wina tej mojej piaszczystej i suchej ziemi?
Tuje zajmą mi za dużo miejsca, każdy centymetr na tej rabacie się dla mnie liczy. Z jałowców się wyleczyłam, mam kilka i są coraz brzydsze.
OOOO. Marzenko, u mnie dopiero śnieg na stole stopniał, dzisiaj leje, to pewnie się więcej rozpuści, ale trąbienie to jeszcze daleka sprawa, chyba luty musi minąć, ale mam nadzieję na wcześniej.
zgadzam się, że to najgorszy czas nie tylko dla ogrodu ale też dla ogrodnika, chciałoby się już coś działać ale się nie da
u mnie śniegu już nie ma ...jest deszcz i ciapa chlapa...brrr
Danusiu u mnie też jeszcze troszkę śniegu jest ale najbardziej denerwuje mnie rozmrażająca ziemia jak chcę podejść bliżej do jakiejś kwitnącej roślinki to cale buty w błocie ciemierniki niektóre u mnie już kwitną choć w poprzednich latach kwitły dopiero w kwietniu
Te kule bukszpanowe robią wrażenie , mam tylko jedną