Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Madzenka 08:27, 09 lut 2014

Niechcący kliknęłam na 1 stronę tego wątku a tam 9 lutego 2012 gratuluję drugich urodzin tego wątku
AniaDS 10:35, 09 lut 2014

Danuś, co poleciłabyś mi zamiast cisów na wąską 'ściankę' za róże?
Cisy mi się marzą, ale to tak wolno rośnie
Pozdrówka przesyłam, cmokam :*
Gardenarium 13:39, 09 lut 2014

Aniu, trzeba kupić już większe i to, że wolno rosną to mit Po prostu są długowieczne i gęste. A rosną normalnie jak mają dobrą ziemię i podlewane są systematycznie.

Polecam zmiennik - tuje 'Smaragd' jeśli masz trochę miejsca, nie polecam jałowców żadnych. Za trzy lata wyrzucisz z hukiem i wspomnisz moje słowa

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 21:45, 09 lut 2014

Pierwszy raz w życiu widzę takie anemony. Kolor taki potrzebny o tej porze roku. Danuś, pozdrawiam. Żeby Cię nie "denerwować" nie powiem, że w sobotę miałam dzień ogrodowy na całego z wielkim hukiem.
AniaDS 23:46, 09 lut 2014

Gardenarium napisał(a)
Aniu, trzeba kupić już większe i to, że wolno rosną to mit Po prostu są długowieczne i gęste. A rosną normalnie jak mają dobrą ziemię i podlewane są systematycznie.

Polecam zmiennik - tuje 'Smaragd' jeśli masz trochę miejsca, nie polecam jałowców żadnych. Za trzy lata wyrzucisz z hukiem i wspomnisz moje słowa

Potrzebuję ich sporo
Mam już cisy, kupowałam te kolumnowe, nie wiem czy pamiętasz, poszły na tę rabatę od sąsiada. Nic przez ten rok nie urosły. Nic a nic .
Może to wina tej mojej piaszczystej i suchej ziemi?
Tuje zajmą mi za dużo miejsca, każdy centymetr na tej rabacie się dla mnie liczy. Z jałowców się wyleczyłam, mam kilka i są coraz brzydsze.
Madzenka 07:08, 10 lut 2014

Danusiu a ja czekam na odtrąbienie akcji mycia kostki granitowej i mebli teakowych Ocieplenie już u Was zapowiadają
Gardenarium 08:34, 10 lut 2014

OOOO. Marzenko, u mnie dopiero śnieg na stole stopniał, dzisiaj leje, to pewnie się więcej rozpuści, ale trąbienie to jeszcze daleka sprawa, chyba luty musi minąć, ale mam nadzieję na wcześniej.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:40, 10 lut 2014

Tak to niestety wygląda, to najgorszy czas dla ogrodu, aż się nie chce wychodzić

Instagram Ogrodowiska
elzbieta_g 08:53, 10 lut 2014

zgadzam się, że to najgorszy czas nie tylko dla ogrodu ale też dla ogrodnika, chciałoby się już coś działać ale się nie da
u mnie śniegu już nie ma ...jest deszcz i ciapa chlapa...brrr
eugenia_stef... 08:54, 10 lut 2014

Danusiu u mnie też jeszcze troszkę śniegu jest ale najbardziej denerwuje mnie rozmrażająca ziemia jak chcę podejść bliżej do jakiejś kwitnącej roślinki to cale buty w błocie ciemierniki niektóre u mnie już kwitną choć w poprzednich latach kwitły dopiero w kwietniu

Te kule bukszpanowe robią wrażenie , mam tylko jedną