Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ana 15:32, 05 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Grab może być, ligustr, irga błyszcząca. Natomiast Wojtek jest raczej kolumnowy i wtedy na mb trzeba go więcej posadzić. Hilli nie owocuje, co do Wojtka - nie wiem.

Dziękuję Danusiu...muszę zorientować się w cenie grabów jeszcze i Hilli...jest między nimi różnica? I ile ich sadzić na 1mb, 3 szt?
chcialabym, żeby docelowo żywopłot mial ok 2 m, jeśli kupię takie metrowe graby lub cisy to po jakim czasei mam szansę na 2 m ścianę?

PS. Zazdroszczę kawki w tym ślicznym zakątku I dobrego towarzystwa
karolciab93 15:33, 05 cze 2012

Danusiu patrząc na zdjęcia Twojego ogrodu od razu przychodzi mi na myśl że właśnie tak wygląda prawdziwy zaczarowany ogród! Nic tylko patrzeć i wzdychać bo z zachwytu wiele wydusić z siebie nie można! Jesteś prawdziwą czarodziejką Dzięki Ci za to! pozdrawiam cieplutko
kaisog1 15:34, 05 cze 2012

Ana róznica w cenie jest jeżeli chodzi o porównanie graba i cisów Na korzyść grabów
Ana 15:47, 05 cze 2012

kaisog1 napisał(a)
Ana róznica w cenie jest jeżeli chodzi o porównanie graba i cisów Na korzyść grabów

Tak też podejrzewałam Generalnie w porównianiu z cisami większość roślin wypada korzystniej cenowo
No ale spytałam, bo ceny cisów znam, a grabów nigdy nie sprawdzałam...
Gardenarium 17:05, 05 cze 2012

Graby można dostać w dobrej cenie, nawet kilkunastu zł jeśli kupujemy je wiosną w pęczkach na żywopłoty.

Instagram Ogrodowiska
myszorek 17:09, 05 cze 2012

łał, jak pięknie wyglądacie na tych zdjęciach, a Ty Danuś chyba w końcu odpoczęłaś trochę, bo masz taki naprawdę zrelaksowany uśmiech.

ps- bardzo mi się podobają te żurawki pod ekranem z cisa. Mają piękny kolor
Ana 17:10, 05 cze 2012

W takim razie jutro podzwonię po szkółkach i popytam o ceny grabów, jeszcze raz dziękuję Danusiu

A podpowiesz mi jeszcze po jakim czasie z 1 metrowego graba będę miała 2-metrowego? I ile sadzić ich na 1mb? 3 szt wystarczą?
mira 17:26, 05 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Obiecane nocne zdjęcia

to jest ekstra

Danusiu Ty pewnie w dzień / jak nie leżysz na leżaczku z kawką i ciasteczkiem / to może gdzie tam pracujesz, ale w nocy to już można siedzieć do rana w ogrodzie - tylko po co musi się spać teraz - ja nie wiem .....

pozdrawiam

kaisog1 17:48, 05 cze 2012

Ana napisał(a)
W takim razie jutro podzwonię po szkółkach i popytam o ceny grabów, jeszcze raz dziękuję Danusiu

A podpowiesz mi jeszcze po jakim czasie z 1 metrowego graba będę miała 2-metrowego? I ile sadzić ich na 1mb? 3 szt wystarczą?

Ana nie kupuj teraz bo większość będzie w donicach a ceny razy 2. Popatrz na allegro, tam mają graby na żywopłot 40cm za 2,70. Było jednak znacznie więcej ofert na początku wiosny i ceny były śmieszne
Gardenarium 18:24, 05 cze 2012

Ana napisał(a)

Grab może być, ligustr, irga błyszcząca. Natomiast Wojtek jest raczej kolumnowy i wtedy na mb trzeba go więcej posadzić. Hilli nie owocuje, co do Wojtka - nie wiem.

Dziękuję Danusiu...muszę zorientować się w cenie grabów jeszcze i Hilli...jest między nimi różnica? I ile ich sadzić na 1mb, 3 szt?
chcialabym, żeby docelowo żywopłot mial ok 2 m, jeśli kupię takie metrowe graby lub cisy to po jakim czasei mam szansę na 2 m ścianę?

PS. Zazdroszczę kawki w tym ślicznym zakątku I dobrego towarzystwa

Ustawiaj rośliny w szkólce na metrze i patrz ile wejdzie, 3 szt to za mało. Szybkość wzrostu zależy od warunków i od cięcia.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies