Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Joanka 21:31, 30 cze 2012

To czekamy na wrażenie i piękne zdjęcia.
Miłego lotu i owocnego pobytu
sylllwia 21:36, 30 cze 2012

Gardenarium napisał(a)

Cieszę się, że wróbelek przysiadł na ławeczce.
Udanego wyjazdu życzę Wam wszystkim
malwes 21:37, 30 cze 2012

Gardenarium napisał(a)

Danusiu, pamiętasz swoje początki jako projektanta? Jak to się zaczęło? Twoj pierwszy klient, pierwszy projekt dla kogoś? Było ciężko? Jak wyglądały Twoje pierwsze prace - łatwo Ci było spełnić wyobrażenia klienta czy też te pierwsze projekty odzworowywały Ciebie? Wracasz czasem odwiedzać "swoje" pierwsze ogrody?

Pamiętam. To praca, którą dostałam z ogłoszenia. Kupiłam "wyborczą" i było ogłoszenie typu: "potrzebuję osobistego ogrodnika do ogrodu przy starej willi" - zgłosiłam się, pokazałam programy z telewizji WOT, gdzie wystąpiłam dwa razy w latach 1994-1995 i dostałam pracę i pomocnika, pana Włodka i przez kilka lat urządzałam ten ogród i opiekowałam się nim. Po kilku latach znów miałam tam co robić. Mowa tu o moim pierwszym ogrodzie, który nazywa się "Ogrodowy salon", Obejrzyj ten wątek i program pod linkiem

https://www.ogrodowisko.pl/watek/652-ogrodowy-salon-nad-woda

Potem robiłam "Ogród niebieski" na małym osiedlu domków. Ogrodowy salon zgłosiłam do konkursu Muratora i dostałam od razu II miejsce, To była przepustka do "lepszego świata" bo dzieki temu konkursowi dostałam wiele zleceń na Wilanowie, m. in. Ogród z zapożyczonym krajobrazem - w 2001 roku Najpiękniejszy ogród w Polsce, opublikowany w "Domach Jednorodzinnych" - kolejna przepustka do pracy w Kwietniku przez 6 lat

Można powiedzieć, że zaczynałam od razu "wysokimi lotami", ale dzięki temu mam pozycję na rynku ogrodniczym w Polsce. W tym roku zostałam zaproszona do JURY na Zieleń to życie, tylko 5 osób w Polsce. Będę oceniać innych.

Danusiu, zaczęłaś "wysokimi lotami" ponieważ miałaś/masz talent a do tego jesteś odpowiedzialna, profesjonalna i zależało Ci na tym, aby wszystko było zrobione naprawdę dobrze, dokładnie, przemyślane. Gdyby tak nie było, sam przypadek by nie wystarczył, drzwi raz otwarte nie otwierałyby kolejnych. I teraz chyba jest inaczej, ale w czasach Twoich poczatków nie było chyba prosto zaproponować niebanalne, niesztampowe realizacje.

To chyba fajne uczucie wracać po latach do miejsca, które się tworzyło i nadal je lubić, oglądać, ulepszać.

Bardzo Ci gratuluję zaproszenia do Jury! To duże wyróżnienie.
malwes 21:37, 30 cze 2012

Strasznie mi się podoba to zdjęcie z otwartą furtką...
ania_wesola 23:34, 30 cze 2012

Jak zwykle prześlicznie u Ciebie Danusiu Również życzę super wrażeń na wyjeździe
Diana 23:41, 30 cze 2012

Gardenarium napisał(a)
Owijasz rośliny streczem taka folią spożywczą i układasz w walizce jak "śledzie w puszce". Możesz z wierzchu na roślinę nałożyć odciętą butelkę.

dziękuję
Bogdzia 08:47, 01 lip 2012

Danusiu gratuluję pięknego odcinka Mai na temat Twojej pracy i pasji.
Joanka 08:54, 01 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
Danusiu gratuluję pięknego odcinka Mai na temat Twojej pracy i pasji.

Ja też.
A teraz lecę na powtórkę
malgocha1960 08:57, 01 lip 2012

Też oglądałam,ale żal ściska,że nie mogłam przyjechać.POZDRAWIAM SERDECZNIE.
motylla 09:15, 01 lip 2012

Oglądam!