Jezu jak się cieszę, że posadziłam dwie limlajtki może kiedyś takie cudo mi urośnie jak u Ciebie Danusiu Fajnie że mam skalę porównawczą rozmiarów limki z Dorotką
Ja też się cieszę, żę wogóle odkryłąm Limelight!pamiętam, że jak zaczynałam 'przygodę' z ogrodem-ugorem nawet nie słyszałąm o bukietowych hortensjach, miskantach i żurawkach...pamiętam ten mój misz masz w głowie
DZIĘKI SZEFOWO
a jedno pytanko: która jest sztywniejsza i wytrzymalsza Grandiflora czy Phantom?czy może Silver Dollar?a właśnie w jakich cenach jest ta ostatnia w stolicy?bo ja nigdzie jej nie widuję?nawet na all....
Mam Phantom az 4 szt jak się okazało .Myslałam ze wszystkie zmarzły w maju a one nawet w chwastach odbiły i pięknie rosły zanim je dojrzałam Przesadziłam je i poszły sobie w górę Mają bardzo sztywne gałązki .Anabel jest wiotka,, też ją posiadam Kwiaty ma śliczne lecz po deszczu się pokłada Grandiflora mi zmarła lecz nie odbiła nowymi listkami.To moje doświadczenia z hortensjami połączone z obserwacją
Jezu jak się cieszę, że posadziłam dwie limlajtki może kiedyś takie cudo mi urośnie jak u Ciebie Danusiu Fajnie że mam skalę porównawczą rozmiarów limki z Dorotką
Ja też się cieszę, żę wogóle odkryłąm Limelight!pamiętam, że jak zaczynałam 'przygodę' z ogrodem-ugorem nawet nie słyszałąm o bukietowych hortensjach, miskantach i żurawkach...pamiętam ten mój misz masz w głowie
DZIĘKI SZEFOWO
a jedno pytanko: która jest sztywniejsza i wytrzymalsza Grandiflora czy Phantom?czy może Silver Dollar?a właśnie w jakich cenach jest ta ostatnia w stolicy?bo ja nigdzie jej nie widuję?nawet na all....
Szefowo dzięki Tobie nie bładzimy już w tak gęstej mgle mi się troszeczkę już przejaśnia. Ale planuję wymienić ogrodowe hortensje i koniecznie potrzebuję niebieskie do pewnego zakątka... A w takim kolorze to ja bukietowej nie spotkalam, chyba że jeszcze nie wygooglalam ????
Witam serdecznie wszystkich miłośników pięknych ogrodów.
To mój perwszy wpis na ogrodowisku, do zalogowania zmotywował mnie wątek Pani Danusi w którym zaczytuję się od dawna.
Pani Danusiu ma Pani jeden z piękniejszych ogrodów jakie widziałam.
Miłość do roślin aż bije z każdego jego zakątka. Jest czarujący, nietuzinikowy, spójny. IDEALNY!
Będę u Pani stałym gościem. Pozdrawiam! Marta