Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

kraania 22:31, 06 paź 2012

gunia1990 napisał(a)
ja też baran niesamowicie mnie cieszy spójność naszych znaków zodiaku, chociaż to

To może cechą wspólną baranów jest zamiłowanie do ogrodownictwa ?
malwes 22:43, 06 paź 2012

Gardenarium napisał(a)

Piękne ujęcie, tyle tam słońca w tych liściach bukszpanowych i tych w tle.
Danusiu - a kim Ty chciałaś być jak byłaś dzieckiem? Miałaś już chyba wtedy zdolności do wszelkich artystycznych prac? (rysowanie, malowanie, wyszywanie, szycie ubranek lalkom czy coś takiego?)

Jak miałam 14 lat od razu wiedziałam, że chcę być ogrodnikiem, uprawiać kwiaty opiekować się nimi.

Po tacie mam talent do szycia. Lalkom owszem, ale od 14 roku życia szyłam sobie i mamie wszystko, nawet płaszcze, umiem robić na drutach, żakardy, ażury, warkocze, po prostu wszystko co najtrudniejsze nawet z 3 kolorów naraz, umiem haftować. To się przydało w czasach kiedy nic nie było.

Ale też znam się na sprawach budowlanych, budowałam pierwszy dom mając 19 lat.

Tak czułam Danusiu, że Ty jesteś bardzo uzdolniona. Chociaż aż o takie umiejętności krawieckie nie posądzałam. Ostatni sweter w 2000?, to może w tą zimę, siedząc w cieplutkim domu i patrząc na śnieżną zimę, zatęsknisz do drutów. W sumie jeszcze tego nie było....Ogrodowiskowe ubranka dla roślin. Zamiast białej agrowłókniny albo juty, piękne tkaniny Danusiowej roboty . Fantazjuję oczywiście

Aż nie śmiem pytać ale ciekawość jest większa....czym w takim razie ujął Ciebie Witek w młodości? Bo takim "twardym babkom" niełatwo zaimponować.....
Enya73 22:56, 06 paź 2012

Danusiu, choćbym miała nockę zarwać to muszę zaległości u Ciebie w wątku ponadrabiać, bo takie piękne rzeczy znów pokazujesz.Piękne fotki u Ciebie jak zwykle i cudowne inspiracje

Pozostawiam zaproszenie do mojego nowego wątku z relacją z podróży po Toskanii, jeśli Cię to zainteresuje:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2415-pod-sloncem-toskanii?page=1#post_1

Buziaki pełne słońca
grembosia 01:09, 07 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Ostatni sweter zrobiłam w 2000 roku.

Szycie po tacie, druty i haftowanie po mamie, szydełko po babci. Ogrody sama z siebie Olśniło mnie pewnego dnia

Niesamowite, gratuluję świetnej inspirującej rodzinki i Twoich późniejszych pomysłów na życie\ ogród.
Madzenka 10:11, 07 paź 2012

Witam w ten zimny i pochmurny we Wroclawiu dzień
Druty, szydełko, haftowanie i szycie Ja szyłam wszystko od garnituru dla mojego M poprzez sztuczne futra a teraz mam wstręt do szycia do szydełkowania i drutów mialam za mało cieprliwosci , tylko kilka szalików powstało i spódniczek dla lalek Haftowanie też zbyt wolne było, bo ja taka nieciepliwa jestem
Ależ to były dawne czasy Moze dla wnukow będę robić na drutach???

Ps nawet krawat M na pólmetek studiów uszyłam do tego garnituru
Milka 10:45, 07 paź 2012

Wiało znowu ale jak na tę porę już nie jest źle

Danusiu, a ja też szyję, haftuję, robie na drutach i szydełku; skarpety i rękawiczki to dla mnie pestka; najbardziej lubiłam w swetrach robic krajobrazy, z kilku kolorów; był okres, że szyłam dla innych, a dziś...maszyna stoi i nic z tych rzeczy nie che mi się juz robić! ale i czasy były inne, aby miec co ubrać, takie umiejętności się liczyły
pozdrawiam Danusiu...dana przez Boga, jak wyszukały dziewczyny znaczenie imion!
Gardenarium 11:24, 07 paź 2012

Miałam Irenko to samo. obszywałam znajomych i cioteczne siostry w wakacje, przywoziły tylko materiały, a wykroje robiło się z Burdy Też robiłam na drutach krajobrazy (wzory żakardowe), poszukam kiedyś takich zdjęć w "swoich" pracach, mam plany na archiwum z dawnych lat., może wtedy?

Teraz wykorzystujemy każdą chwilę na ogrody.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 11:25, 07 paź 2012

Nowy awatarek Holenderski?
Gardenarium 11:32, 07 paź 2012

Z ogrodu malarza Powiewające trawki, a co tam trzeba zmieniać zgodnie z pogodą i nastrojem.

Znowu zmieniłam, teraz z Anglii.

Teraz mam okres przemyśleń nad życiem, przyszłością i przeznaczeniem

Warto być przyzwoitym człowiekiem

Instagram Ogrodowiska
JulkAd 11:37, 07 paź 2012

Gardenarium napisał(a)

Teraz mam okres przemyśleń nad życiem, przyszłością i przeznaczeniem

Warto być przyzwoitym człowiekiem

Danusiu to tak bardzo poważnie zabrzmiało, że aż mi ciarki przeszły...ja takie przemyślenia mam w trudnych chwilach...

Słoneczka na niedzielę życzę...i radości