Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Sebek 11:37, 07 paź 2012

Też mam dziś przemyślenia....Nie lubię matmy A robienie sprawdzianów z wiadomości od pierwszej klasy powinno być zabronione ... A jutro mam dwa takie.....Wracam wbijać sobie wiedzę....
Agacia 12:40, 07 paź 2012

Gardenarium napisał(a)

Warto być przyzwoitym człowiekiem

Tylko dlaczego takie myśli przychodzą do głowy jedynie przyzwoitym ludziom? To taka moja refleksja...
Kondzio 12:59, 07 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Teraz mam okres przemyśleń nad życiem, przyszłością i przeznaczeniem

Warto być przyzwoitym człowiekiem
Pewnie ze warto być przyzwoitym człowiekie złe chwile kazdego człowieka dopadaja mnie nie układa sie w pracy i wyzywam sie w ogrodzie mimo ze jestem chory ale to jest mój azyl i zapominam o problemach
Milka 13:28, 07 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Miałam Irenko to samo. obszywałam znajomych i cioteczne siostry w wakacje, przywoziły tylko materiały, a wykroje robiło się z Burdy Też robiłam na drutach krajobrazy (wzory żakardowe), poszukam kiedyś takich zdjęć w "swoich" pracach, mam plany na archiwum z dawnych lat., może wtedy?

Teraz wykorzystujemy każdą chwilę na ogrody.

jak mamy wiele wspólnego, niesamowite; koniecznie pokaż tę przeszłośc ..w przyszłości a teraz póki co ogród
udanych łowów
edit; przyzwoity człowiek zawsze zyskuje, nie ma na to miary!
Ginger 13:41, 07 paź 2012

Danusiu chciałabym czerwono żółte róże wspinające się po pergoli czy Climbing rose red Sympathie oraz jej żółta odmiana to dobry wybór?
abiko 13:55, 07 paź 2012

irena_milek napisał(a)
Wiało znowu ale jak na tę porę już nie jest źle

Danusiu, a ja też szyję, haftuję, robie na drutach i szydełku; skarpety i rękawiczki to dla mnie pestka; najbardziej lubiłam w swetrach robic krajobrazy, z kilku kolorów; był okres, że szyłam dla innych, a dziś...maszyna stoi i nic z tych rzeczy nie che mi się juz robić! ale i czasy były inne, aby miec co ubrać, takie umiejętności się liczyły
pozdrawm Danusiu...dana przez Boga, jak wyszukały dziewczyny znaczenie imion!
Irenko to może jakąś podpowiedzieć jak zrobić rękawiczki? Dla mnie szycie to magia, szydelko uwielbiam ale robienia rekawiczek na drutach nie opanowałam

malwes 14:10, 07 paź 2012

Ja z robót ręcznych niestety z szydełkiem się nie zaprzyjaźniłam. Lubiłam za to wyszywać krzyżykiem ale właśnie na wszystko trzeba mieć czas a z nim co raz ciężej ostatnio.
Przemyślenia nt bycia dobrym człowiekiem też mam ale wrócę z tym wieczorkiem, też zmykam do ogródka wykorzystać bezdeszczowe momenty.
Milka 14:52, 07 paź 2012

abiko napisał(a)

Wiało znowu ale jak na tę porę już nie jest źle

Danusiu, a ja też szyję, haftuję, robie na drutach i szydełku; skarpety i rękawiczki to dla mnie pestka; najbardziej lubiłam w swetrach robic krajobrazy, z kilku kolorów; był okres, że szyłam dla innych, a dziś...maszyna stoi i nic z tych rzeczy nie che mi się juz robić! ale i czasy były inne, aby miec co ubrać, takie umiejętności się liczyły
pozdrawm Danusiu...dana przez Boga, jak wyszukały dziewczyny znaczenie imion!
Irenko to może jakąś podpowiedzieć jak zrobić rękawiczki? Dla mnie szycie to magia, szydelko uwielbiam ale robienia rekawiczek na drutach nie opanowałam

proste jak drut, czyli 5 drutów, krótkichna czterech jest palec rękawicy, a piątym pleciesz, potem, do środka pętelka i zamykasz jeden palec; zostaja cztery, a każdy ma 4 druty plus jeden do robienia
i co pogmatwane, a to takie proste i jednocześnie ciekawe

a jeszcze haftowałam obrazy, specjalną igłą i handlowałam, takie były czasy! brzmię ...jak dinozaur?
Gardenarium 15:35, 07 paź 2012

Czasem w życiu człowieka wydarzy się taki przełom, coś co mu uzmysławia, że pomimo krzywdy, którą doznaje nie wszystko stracone, życie trzeba przeżywać dalej, a czasem to nawet pomaga... bo człowiek zrobi coś w kierunku nowej przyszłości, o której marzył od dawna

Ja takie coś właśnie robię

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:01, 07 paź 2012

Dzisiaj polowanie na rośliny się udało, mam dwa miłorzęby w niezłej cenie, 65 zł i 200 (Pendula na wysokim pniu), no i mam z 200 żurawek różnych, trawek. Klient będzie się cieszył, jutro
Na starocie nie zdążyłam.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies