Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

AniaDS 16:10, 08 mar 2013

Jeśli już, to też byłabym za klonem, bardzo mi się podobają i ładnie przebarwiają się na jesień.

Najlepszego
nieszka 11:15, 09 mar 2013

ewa004 napisał(a)
Aga chyba zostawiłam pozdrowienia i buziaki dla ciebie nie w Twoim wątku
Najgorsze ze nie pamiętam u kogo to się ktoś zdziwi

Hehehe
Gdybym się wczoraj zabrała za ich szukanie to może bym i znalazła ten wątek - ale teraz to już nie dam rady
gusiarz 11:54, 09 mar 2013

Aguś - rozważania drzewne na tapecie. Łosiu słusznie prawi ws. liści... nawet jak wieje na zewnątrz jeziorka coś tam powpada... A może troszkę odsuń drzewko i jakieś b. rozłożyste np. magnolię, taką która powtarza kwitnienie... Dziobki zostawiam
ewa004 12:13, 09 mar 2013

Aguś nadrabiam
Rób z nim co chcesz

gierczusia 15:11, 09 mar 2013

Tego pomocnika zaprzegnij do pracy w ogrodzie ... A eMa wyślij gdzieś na zakupy wcześniej ,co się ma Chłop denerwować ... Buziole
kraania 19:32, 09 mar 2013

Agnieszko pomyśl jeszcze o grujeczniku . Ale Ty masz przestrzeń!
nieszka 19:53, 09 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aga ale możesz ekspancję hortensjową wykonac, przestrzeń życiowa Ci się powiększyła!!

Tak się powiększyła że aż mnie zaczyna napawać strachem że jej nie podołam
nieszka 20:00, 09 mar 2013

Łoosiuu napisał(a)

Pomyśl od której strony wieje wiatr, bo potem masa liści w stawku i masa pracy przy wyciąganiu Jeśli w stronę oczka to lepiej coś iglastego i wysokiego. Może jakaś sosna np. limba albo czarna, albo daglezja taka jaką ma Danusia? Jeśli jednak wieje od strony oczka w stronę garażu to już lepiej, bo mniej liści będzie wpadać Klon to dobry wybór. Ten najpospolitszy jest bardzo ładny i nie ma z nim problemów. Byłby dobrym wyborem. Pomyśl jeszcze czy nie zacieni za bardzo, bo wtedy będzie problem z roślinami wodnymi, bo one raczej lubią słońce. Mam nadzieję, że pomogłem

Dziękuje za pięknego kwiata
Co do drzewka to M. też się obawia o spadające do oczka liście. Może rzeczywiście powinnam pomyśleć o czymś iglastym, tylko że jakoś chciałabym coś takiego co swoją koroną przysłoniło by mi trochę dach garażu.
nieszka 20:03, 09 mar 2013

Ewa, muszę je wyguglać bo ja zupełnie się nie znam na azaliach w sensie jak wysokie rosną. Nie jestem pewne czy bym je tam zostawiła na rabacie koło tarasu czy nie lepiej je przesadzić i dać im tło z zielonego żywopłotu...

Gosia, kiedyś pewnie będzie ładny widoczek ale ile jeszcze się będę musiała naprzesadzać z miejsca na miejsce do tego czasu to nikt nie wie

Ania, no właśnie mnie to jesienne przebarwianie się liści najbardziej zachęca...
nieszka 20:06, 09 mar 2013

gusiarz napisał(a)
Aguś - rozważania drzewne na tapecie. Łosiu słusznie prawi ws. liści... nawet jak wieje na zewnątrz jeziorka coś tam powpada... A może troszkę odsuń drzewko i jakieś b. rozłożyste np. magnolię, taką która powtarza kwitnienie... Dziobki zostawiam

No właśnie, może je posadzę zwyczajnie bliżej garażu, jako tło dla roślin przy oczku?