Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :)

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :)

andziulka 21:06, 05 kwi 2012

Dzisiaj poświęciłam trochę czasu na świąteczne porządki w domu. Umyłam wszystkie okna, prałam, prasowałam, zawieszałam firanki Zdecydowanie wolę prace w ogrodzie Jutro porządki w sadzie
agata19762 21:11, 05 kwi 2012

Taka praca w ogrodzie o nieeeeeeeeeeeebo lepsza !!!!!!!!!!!!!!
ale w domu, przez ogród, przynajmniej u mnie coraz częściej robią się zaległości:
buziaczki***
Mala_Mi 21:26, 05 kwi 2012

andziulka napisał(a)

Wiesz Aniu tak myślę że powinnyśmy zrobic takie zestawienie kiedy zaczynają kwitnąc u nas rózne kwiaty. Ciekawe by było porównanie danych od Ani asc, u mnie i u Ciebie. Tak od południa do północy.Ciekawe ile opóźnienia mamy w stosunku do Ani.

Porównywałam do mamy w Białymstoku..i jest ok. 2 tygodni ....

Więc za dwa tygodnie sprawdzę, co będzie kwitło
Napisz, co w tej chwili jest u Ciebie w pełni rozkwitu. U mnie kwitną tylko krokusy

Krokusy przekwitają.
Kokorycz kwitnie
Pierwsze minaturowe narcyzy kwitną
Pierwsze wczesne tulipany kwitną .
Iryski praktycznie przekwitły.
Dobrze by było jakbyś podała jakie masz odmiany narcyzów lub tulipanow..wtedy porownamy do konkretnego gatunku Inne kwitnące też
andziulka 22:48, 05 kwi 2012

Aniu, nie znam odmian tulipanów i narcyzów Jedne narcyzy mam miniaturowe. Jak zakwitną zrobię fotkę. Różnicę widać też po liściach krzewów. Forsycja już kwitnie u Ciebie? Jutro wyjdę do ogrodu, to zrobię pare fotek z bliska moim roślinkom
andziulka 22:52, 05 kwi 2012

Agatko, nie przejmuj się zaległościami w domu Dla mnie ogród ważniejszy W domu porządki tak z grubsza
marzena 22:58, 05 kwi 2012

Aniu, witaj, poczytałam o Twoim ogrodzie, od razu sie przyznam, nie wszystko, i głownie było to 'pismo obrazkowe' jak mówi Ania asc
bardzo sympatyczny ogród z dwoma psami ( tez mam dwa), mnostwo interesujacych i pięknych zakatków będę teraz zaglądać systematycznie postaram się
wiesz, ja tez nie przejmuję się robieniem porzadkow w domu, wolę pracować w ogrodzie ...
andziulka 23:09, 05 kwi 2012

Marzenko. serdecznie witam Cię w moim ogródku wpadaj do mnie kiedy chcesz - zapraszam, będzie mi miło Zaraz przyjdę do Ciebie z rewizytą
andziulka 10:38, 06 kwi 2012

Aniu asc, tak wyglądają niektóre moje roślinki na dzień dzisiejszy. Porównaj ze swoimi. Na pewno są już w większym rozkwicie

andziulka 10:43, 06 kwi 2012

c.d.

barwinek niedługo rozkwitnie

migdałek jeszcze musi poczekać

runianka trochę zmarzła
andziulka 10:50, 06 kwi 2012

c.d

wierzba japońska uratowana miałam 2 szczepione na pniu, ale co roku wymarzały, więc wyrzucilam.

dostałam na jesieni od sąsiadki i nie wiem, czy to fiołek , czy przylaszczka ?