Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

Lukas 15:59, 05 sty 2013

Jakby u nas były takie ogrody otwarte też szybko wykopaliby rośliny nie tylko anteny
kwiatholandii 20:36, 05 sty 2013

HAHA, TO MOŻLIWE. TAKIE OKAZY. LATEM WIDZIAŁAM BABCIĘ W SIATKĘ PAKOWAŁA Z KLOMBU. ŚMIESZNIE TO WYGLĄDAŁO.
kwiatholandii 20:39, 05 sty 2013

Sąsiad ma plantację kilkuhektarową wielkich okazow drzew, cisów i bylin więc zn zajutrz pewnie braki by uzupełnił
Zeta 20:41, 05 sty 2013

Cudo ten ogród sąsiada a ja nie widziałam tych zdjęć latem ..... czyżbym gdzieś je przegapiła cuuuuudooooo
Wieloszka 22:26, 05 sty 2013

kwiatholandii napisał(a)

Wianki i postumenty i choinka teściowej - wszystko cudne, ale ten dom i ogród!!! Wow!!! Właśnie zaczynam odkrywać, że w takich większych ogrodach jak nasze sadzenie roślin naprawdę dużymi plamami dobrze by wyglądało. Postaram się coś wymyślić na Twoją rabatę - potraktuję temat jak ćwiczenia A podałabyś jej wymiary?
kwiatholandii 22:54, 05 sty 2013

Aga, uwielbiam Cię !! Też włąśnie myślę o tych roślinnych plamach. Jutro podam wymiary, to mi coś fajnego podpowiesz W tej pustej rabacie na południu chcę plame tylko z lawendy a na froncie myslałam, zeby połaączyć nowe prostokąty z tym w kamyszkach. Może nawet te kamyszki wylecą.

To rabata, która ma byc tą lawendową :

Teraz przy samym tarasie są jeszcze bukszpany, które mają być jednym długim prostokatem.

A to zdjęcie ogrodu sąsiad LATEM mIESIĄC PO POSADZENIU!!

Zeta 22:56, 05 sty 2013

Niesamowite i on ogrodzenia nie ma ??? Hmm
Sebek 22:58, 05 sty 2013

Ale cudnie ma Twój sąsiad - jednak plamy to jest to Tylko tyle roślin kupić to też trzeba mieć - na szczęście on ma ułatwioną sprawę
Wieloszka 22:59, 05 sty 2013

No kochana, ale jak on ma plantację, to sobie mógł pozwolić na takie ilości roślin, mega gęste nasadzenia My musimy zrobić - jak ja to nazywam - wersję dla ubogich I cierpliwie poczekać ze 2-3 sezony na efekt jak na zdjęciach powyżej
Wieloszka 23:10, 05 sty 2013

kwiatholandii napisał(a)

To rabata, która ma byc tą lawendową :

Na tej rabacie widzę kopię rabaty od tego holenderskiego sąsiada - czyli łan lawendy, a w niej 3 szt. jakiejś formy piennej - bukszpan/cis kula na pniu, ewentualnie trzmielina na pniu. Tak równomiernie rozmieszczone na rabacie. Opcjonalnie cała rabata otoczona jeszcze obwódką z bukszpanu. Albo nie cała, tylko dwa prostopadłe do siebie boki (np. te gdzie masz teraz pas bukszpanów i lawendy). Wg mnie prosto, ale z klasą. Pasowałoby do Twojego domu . Czy do tej sosny, która już tam rośnie jesteś bardzo przywiązana?