Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

Celina 09:57, 04 sie 2013

Debra napisał(a)
Celino, czytam powoli, ale sporo stronek, to jestem gdzieś w drodze.
Zazdroszczę tych metrów, bo ja na tych moich 185 juz czuję się nieco ciasno. Piekna historia przywiązania do ziemi i tego że jednak ROD, czy nie, ogród to ogród. Wciąga, daje tyle satysfakcji, ucieczki do wszystkiego, nie wiem jak mozna życ bez kontaktu z przyrodą.

Dodam, że nie rozumiem ludzi, którzy mają do ROD lekceważący stosunek. Tacy ludzie nie powinni mieć ogrodów w ogóle, mom zdaniem, bo nie rozumieją zasadniczej idei tego kontaktu z ziemią, nieważne gdzie ona jest. We własnych latyfundiach, czy skromnym ogródku działkowym.

Pozdrawiam, czytam dalej i podziwiam rozmach tworzenia ogrodu w Waszym rodzinnym wydaniu

Dzięki Debro za uznanie moich i mojego M poczynania na działeczce

Działkowiczów na Ogrodowisku moc! i to bardzo sympatycznych i bardzo profesjonalnych, z ogromną wiedzą.!

Pozdrawiam

Agnieszka_B 11:22, 04 sie 2013

Przyszlam z rewizyta i sie zorientowalam ze juz u Ciebie kiedyś byłam. Poznałam po czatku watku - który mnie wtedy bardzo wzruszył, dzis z reszta też. Byłam u Ciebie dosyc dawno , nie wiem czy zdołam nadrobic taka masę stron, ale przynajmniej przelecę

pozdrawiam seredecznie
Celina 07:10, 05 sie 2013

Agnieszka_B napisał(a)
Przyszlam z rewizyta i sie zorientowalam ze juz u Ciebie kiedyś byłam. Poznałam po czatku watku - który mnie wtedy bardzo wzruszył, dzis z reszta też. Byłam u Ciebie dosyc dawno , nie wiem czy zdołam nadrobic taka masę stron, ale przynajmniej przelecę

pozdrawiam seredecznie

Witaj Agnieszko
tak dużo wątków ,że można sie pogubić! Mnie też to sie zdarza!
Miło, że do mnie trafiłaś. Zapraszam i pozdrawiam
Celina 07:11, 05 sie 2013

zawitka napisał(a)
Nie było mnie dawnobo 2 dni ha ha przy kompie .Waruję u Córki albo .....w piwnicy Pozdrawiam

W piwnicy? ucieczka przed upałem?
Celina 07:13, 05 sie 2013

Bogdzia napisał(a)
Celinko miłego weekendu Ci zycze ,

Bożenko weekend sie skończył, Był upalny i bardzo pracowity. Ciągle walczymy z M ....
Ale prace idą naprzód i to pociecha jedyna
Celina 07:17, 05 sie 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale żescie se tu pogodały A jak Celinko znosisz te upały? Ogrod czytam kiepsko ale nic sie nie martw przyjdzie deszcz wszystko odrosnie Upał jednak wszystkim daje sie we znaku. Pozdrawiam serdecznie

Upały Danusiu dają porządnie w kość!! Wczoraj się zachmurzyło i już była nadzieja,że lunie ! Niestety!!

Dalej sucho . Ale ja tam wierzę ,w naturę.Ona sobie poradzi Pozdrawiam
Celina 07:20, 05 sie 2013

jotka napisał(a)
Pozdrawiam Burzowo u mnie, mam nadzieje, że w nocy popada... Wykorzystałam dziś lepsze samopoczucie i byłam 2 godziny na działce. poscinałam suche kwiaty, wyrwałam cebulę, zebrałam fasolkę i ogórki, .. i zleciało
pozdrawiam

Jolu byłam na działce parę dni temu .ziemia twarda na kość, Podobnie jak Ty pościnałam suche badylki. Na resztę nie mam siły.
Musi działeczka poczekać na lepszy mój moment.Pozdrówka
Celina 07:21, 05 sie 2013

asc napisał(a)
kaj żeś dziołcho polazła?

Teraz ja do Ciebie tak piszę

Aniu rzuca mną od burty do burty! Trochem poobijana ,ale daję radę
Celina 07:58, 05 sie 2013

Witam z nowym tygodniem

Zapowiada się znowu bardzo pracowicie. Ale pchamy do przodu!!

O ogrodzie nie ma co pisać, bo musi sobie chwilowo radzić sam niestety.

My z M walczymy w domu! na efekt trzeba poczekać. Byłoby łatwiej gdyby nie te upały ,które nie chcą odpuścić!!

Ale niby dlaczego mają odpuścić skoro jest lato??

Pozdrawiam zagladających

Ta biała, obdrapana budowla nie moja!! Sasiada
jotka 08:27, 05 sie 2013

Celinko, sił na nowy tydzień życzę Tylko się nie przeforsuj Czy to Hakuro na zdjęciu ?