Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

MilenaP 13:28, 06 wrz 2012

A teraz Wam pokażę co przywiozłam z weekendowego wyjazdu do teścia. Zostało to z murków ogradzających taras i miało być wyrzucone na gruz. Oczywiście nie mogłam na to pozwolić, bo miałam już pomysł. Mowa o gazonach, czy jak to tam się nazywa fachowo.Na razie mam 3 sztuki, ale kolejne 3 jeszcze tam na mnie czekają.

Będą super donice, ale najpierw muszę poczekać na resztę, a nie wiem kiedy to nastąpi.
justi 15:38, 06 wrz 2012

Milenko bardzo dobrze sobie poradziłaś z tym kawałkiem tarasu i okienkiem. Zdolniacha jestes
MilenaP 18:12, 06 wrz 2012

moja hortensja nabrała wreszcie różowego koloru

moje "żurawisko"

barwinek na różance bardzo ładnie się rozrósł

anieszka 18:17, 06 wrz 2012

MilenaP napisał(a)
A teraz Wam pokażę co przywiozłam z weekendowego wyjazdu do teścia. Zostało to z murków ogradzających taras i miało być wyrzucone na gruz. Oczywiście nie mogłam na to pozwolić, bo miałam już pomysł. Mowa o gazonach, czy jak to tam się nazywa fachowo.Na razie mam 3 sztuki, ale kolejne 3 jeszcze tam na mnie czekają.

Będą super donice, ale najpierw muszę poczekać na resztę, a nie wiem kiedy to nastąpi.

Oj szalejesz koleżanko
Ja ostatnio mam mało czasu na ogrodowisko, bo rok szkolny się zaczął i mnóstwo zajęć ale zostawiam ślad że zaglądam
gusiarz 19:10, 09 wrz 2012

Widzę Mileno, że jsiennie już skorocebule sadzisz. Ja niedawno wsadzilam czosnki ozdobne. Po raz pierwszy - mam nadzieję, że cebule dobrze się przyjmą. Chcę też kupić trochę cebul tulipanów. A ta horti Twoja piękna jest Czy to ta sama, którą w ubiegłym roku ukorzeniałaś? Moje horti w tym roku wykopię na zimę i do garażu w donicach powędrują. Niestety miałam tylko 2 kwiaty - na 3 krzewach. Reszta przemarzła. Może w tym roku będzie im lepiej.
Pozdrawiam
MilenaP 19:38, 09 wrz 2012

gusiarz napisał(a)
Widzę Mileno, że jsiennie już skorocebule sadzisz. Ja niedawno wsadzilam czosnki ozdobne. Po raz pierwszy - mam nadzieję, że cebule dobrze się przyjmą. Chcę też kupić trochę cebul tulipanów. A ta horti Twoja piękna jest Czy to ta sama, którą w ubiegłym roku ukorzeniałaś? Moje horti w tym roku wykopię na zimę i do garażu w donicach powędrują. Niestety miałam tylko 2 kwiaty - na 3 krzewach. Reszta przemarzła. Może w tym roku będzie im lepiej.
Pozdrawiam

Tak, ta moja hortensja jest z tamtego roku. Mam też taką samą z tego roku, tyle, że bez kwiatów. Co do wykopywania Twoich, to ja bym je zostawiła bo je osłabisz. Tylko bym je porządnie okryła, np. Liśćmi. W donicach też mogą przeschnąć i też nie będą kwitły.
gusiarz 19:54, 09 wrz 2012

O dzięki wielkie za radę. Liśćmi mówisz? Czytałam u Ciebie, że tak otyulasz róże - iświetnie zimują. Może i ja sprawdzę ten sposób. A nakładasz na nie jakieś pudło i do środka liście - jak to zrobić w praktyce?
MilenaP 21:18, 09 wrz 2012

gusiarz napisał(a)
O dzięki wielkie za radę. Liśćmi mówisz? Czytałam u Ciebie, że tak otyulasz róże - iświetnie zimują. Może i ja sprawdzę ten sposób. A nakładasz na nie jakieś pudło i do środka liście - jak to zrobić w praktyce?

Ja po prostu obsypuję roślinę dookoła liśćmi. Nie daję żadnego pudła, chociaż to jest myśl, bo jeśli liście są suche i wieje mocny wiatr to czasem je rozwiewa. Ja czekam aż liście będą trochę mokre, wtedy zwiększa się ich ciężar i zostają tam gdzie trzeba. Różom robię jeszcze przed liśćmi kopczyki z ziemi. To bardzo ważne żeby korzeń nie zmarzł.
beta 09:10, 11 wrz 2012

przywitac się wpadłam
MilenaP 11:46, 12 wrz 2012

beta napisał(a)
przywitac się wpadłam

Witaj beta lecę do Ciebie