Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

MilenaP 11:51, 12 wrz 2012

Dziś na porannym obchodzie zauważyłam, że mój niedobry pies niewiadomo dlaczego wykopał jednego z moich ukorzeniających się Chopinów zakopałam go z powrotem, ale czy przeżyje, to nie wiem jest jednak jedna pocieszająca wiadomość - pęd miał już ok. 3 cm korzenie gdybym nie widziała na własne oczy, to bym nie uwierzyła. Bardzo się cieszę. korzenie były jeszcze mokre, więc jest nadzieja, że sadzonka nie padnie.
Milka 12:13, 12 wrz 2012

raczej da radę, bo w porę namierzyłaś niecne dzieło chuligana! moje psiaki też sporo mi niszczą, miejsc do wylegiwania pod dostatkiem, to oczywiście bach...i leżą na trawach ozdobnych i na rabatkach!

a Chopin jest super, moje urosły do 2.5m albo i więcej, ale nie wiem czy to normalne!!
pozdrawiam serdecznie i zaglądać obiecują co dalej
Milka 12:41, 12 wrz 2012

wrzuć narcyzy i żonkile, bo tyle ich jest!
MilenaP 12:51, 12 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
raczej da radę, bo w porę namierzyłaś niecne dzieło chuligana! moje psiaki też sporo mi niszczą, miejsc do wylegiwania pod dostatkiem, to oczywiście bach...i leżą na trawach ozdobnych i na rabatkach!

a Chopin jest super, moje urosły do 2.5m albo i więcej, ale nie wiem czy to normalne!!
pozdrawiam serdecznie i zaglądać obiecują co dalej

Irenko mój Chopin też wybujał pod niebo musiał dostać podporę, bo przykrył inne róże. Już się nie mogę doczekać wiosny. Wtedy obsadzę tymi ukorzeniającymi się całe, duże koło, a wszystko otoczę obwódką bukszpanową będzie pięknie
MilenaP 12:53, 12 wrz 2012

irena_milek napisał(a)

Narcyzy i żonkile pomieszałam i razem, szerokim rzędem dałam przy całej krawędzi różanki, bo róże późno startują.
Milka 12:56, 12 wrz 2012

to pomysłowo zrobiłaś z narcyzami, a ta rabata z Chopin i bukszpanem, będzie miodzio!! czyli taka ich uroda, ze wielkie!
Milka 13:03, 12 wrz 2012

jej, ale dużo tych cebul! będzie super, to wiadomo...ale jak zobaczyłąm, że sama sobie przysposobiłąś tarasik, no to szczęka na podłodze!! zdolniacha! też bym się cieszyłą

i te donice co miały iść do wyrzucenia, są śliczne
Kindzia 13:26, 12 wrz 2012

MilenaP napisał(a)

Narcyzy i żonkile pomieszałam i razem, szerokim rzędem dałam przy całej krawędzi różanki, bo róże późno startują.

Przyleciałam do Ciebie za Irenką, bo poczytałam o tych cebulkach
A ja mam dylemat gdzie cebulowe wsadzić (na wiosnę mam przebudowę ogrodu) i o miejscu przy różach nie pomyślałam! Wprawdzie tam trasę ma nornica, ale może w koszyczkach ich nie zeżre
Kindzia 13:27, 12 wrz 2012

Widzisz Irenko, ogrodowisko ciągnie i przerwy w pracy mi robi
Milka 13:36, 12 wrz 2012

ha, ha, to może przez to łątwiej pracować?