Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

beta 21:02, 03 paź 2012

fajne rosliny wybrałaś do sesji

jestem ciekawa tych kompozycji

ciężko pracowałaś Milenko, a kiedy odpoczynek?
MilenaP 21:16, 03 paź 2012

Słuchajcie , pojechałam przed wieczorem oddać rośliny. Zajeżdżam z zamiarem kupienia tego carexa, a tu............stoi........jeden, jedyny miscantus variegatus!!!!!!! Po prostu stoi i czeka na mnie Uśmiech od ucha do ucha pojawił się i nie znikł aż do teraz. Mam go w domu i patrzę na niego Nawet nie pamiętam już od kiedy go chciałam mieć i......mam Kto by się spodziewał, w takiej zwykłej szkółce, taki rodzynek Jutro mu zrobię zdjęcia, bo teraz już jest za ciemno.
A jako ciekawostkę, napiszę Wam ceny roślin z tej szkółki, bo jestem ciekawa Waszych opinii. Tak z grubsza, to co pamiętam:
miskanty - 15
trzmieliny - 10
kostrzewy - 5
red byron - 8
irys japoński- 8
carex - 15
kosodrzewina - 15
iglaki płożące małe - 5, duże -10
A i jeszcze klony flamingo, szczepione na pniu, wysokie (2 m na pewno) - 40zł
Niestety żurawek nie posiadają, ale mocno namawiałam właściciela do nich, więc może w nowym sezonie...
MilenaP 21:19, 03 paź 2012

beta napisał(a)
fajne rosliny wybrałaś do sesji

jestem ciekawa tych kompozycji

ciężko pracowałaś Milenko, a kiedy odpoczynek?

Beta jutro mam labę M. będzie teraz przebierał te zdjęcia i obrabiał, a ja....będę sadziła variegatusa
justi 21:22, 03 paź 2012

Ceny chyba przyzwoite. U mnie Red barony są po około15- 20 zł, Carexy 22, miskanty też coś podobnie, to zależy od wielkości.
beta 21:35, 03 paź 2012

noommm ceny bardzo przyzwoite

u mnie miskant-20 zł

a klona flamingo szczepionego i to duzo niższego kupiła za 60 zł
MilenaP 21:39, 03 paź 2012

beta napisał(a)
noommm ceny bardzo przyzwoite

u mnie miskant-20 zł

a klona flamingo szczepionego i to duzo niższego kupiła za 60 zł

No właśni te klony mnie najbardziej zdziwiły, bo oprócz tego, że tanie, to jeszcze, a dla mnie, przede wszystkim, bardzo wysokie. Mam już dosyć form szczepionych na takiej wysokości, że potem człowiek musi się na kolanach czołgać, żeby skosić trawę pod drzewem
gusiarz 07:48, 04 paź 2012

Milenko - pięknie komponują się te roślinki. Trawy z iglaczkiem - fajnie to wygląda.Jeśli ta szkółka jest gdzieś koło Krakowa - zdradzisz adres? Może być na PW
renatamama3 08:06, 04 paź 2012

Milenko w moich szkółkach trzmielina 5-7 zł .Red baron 3 zł ale mniejszy niż na twoim zdjęciu,kostrzewy 2,6 zł kupiłam na wiosnę 2 szt ,z początkiem września dzieliłam i mam 10 szt.
renatamama3 08:09, 04 paź 2012

zdradź tajemnicę gdzie ta szkółka bo klonik mnie zainteresował.Miłego dnia w ogrodzie ,pewnie taki będzie bo słonko wyszło.
MilenaP 09:33, 04 paź 2012

Szkółka, o którą pytacie jest w Proszowicach. Klony niestety są tylko flamingo, a co do traw to mają też mniejszego Byrona, ale nie wiem za ile. Pewnie za pól ceny tego dużego. Szkoda, że nie widziałam tam bukszpanowych kulek Przydałaby mi się do zdjęć, bo moich mi było szkoda wykopywać generalnie to mam wrażenie, że mają najwięcej iglaków. Nie wiem w jakiej formie mają te w polu, ale te w doniczkach nie były atrakcyjne Właściciel mówi, że sam tam pracuje i nie nadąża ze wszystkim, a gdyby kogoś jeszcze zatrudnił, to w ogóle musiałby to chyba zamknąć. Pytałam go czy sprzedaje na all, ale powiedział, że nie bo to za dużo zachodu z pakowaniem.