kochane niedawno wrocilam

przygotowalam miejsce pod dalie, jutro dowioze tam ziemi i przekopie z obornikiem

a poczatkiem maja je wsadze i ogrodze to miejsce przed kurami

przycielam tez z tata ta tuje przed domem ( tzn on przycinal ja mowilam jak ;D)
probowalam tez jeden mniejszy bukszpan podciac w stozek .. niestety zbyt rewelacyjnie mi to nie wyszlo.. mam nadzieje ze sie zagesci i bedzie dobrze heh galazki oczywiscie potraktowalam ukorzeniaczem i powsadzalam w ziemie

moze akurat sie uda
co do gazetki dopiero przegladnelam dokladniej 40 stron ale to i tak jeszcze nie wnikliwe czytanie tylko tak po lebkach

niektore artykuly faktycznie ciekawe jak dla takiego niedoswiadczonego ogrodnika
podobnie jak Maja ogorki wysiewam gdzies w tym czasie

jakos tak sie przyjelo u nas , poza tym jak to na wsi jest jeszcze co robic i czasu brakuje ;/
Karolciu moze i masz racje w sumie nie zaszkodzi sprobowac jak duzy mroz juz sie nie pojawi to bedziesz mogla jako pierwsza sie nam chwalic wlasnymi ogorkami i robic smaka

moje sadzonki pomidorow szaleja, jak tylko slonce mocniej dogrzeje do szyby od razu widac ze pna sie w gore

jak tak dalej pojdzie to zakwitna zanim je wsadzimy do tunelu hahah
kurcze nie moge przekonac mamy do bukszpanu w ogrodku, a mam kilka ukorzenionych sadonek od tego duzego jakby sie przyjely to by z nich mozna fajne kuleczki zrobic

no nic musze je przesadzic ukradkiem