Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój skromny ogródeczek ...

Mój skromny ogródeczek ...

karolciab93 14:27, 25 kwi 2012

heh kochana to dopiero poczatek truskawek na prawde jest duzo , musze zakupic nawoz i je podsypac troszku a z warzyw to dopiero cebula i czosnek dopiero później bedzie co ogladac liliowiec jest albo zolty albo pomaranczowy nie mam dokladnie pewnosci bo mam te dwa kolory i nie wiem akurat ktory to ale ten akurat bardziej szaleje ze wzrostem niz ta druga odmiana
zmykam cos dzialac na polku a potem trzeba sie znow uczyc ale moze uda mi sie zagladnac milego dnia wszystkim !
popcorn 14:39, 25 kwi 2012

Cebula wielgaśna! Ale macie mega warzywnik!
A ile truskawek! Dobry pomysł z tą włókniną na takich zagonach podwyższonych!
Jak wszystko u Ciebie wypuszcza ładnie! O rh spytaj u Bogdzi, ja się nie znam... ale wygląda na to że kwitł nie będzie... chociaż te podwójne pąki? nie wiem...
pozdrawiam!!
popcorn 19:45, 25 kwi 2012

Karolciu widziałam dziś w Biedronce zamie, po 8,49 zł. To ta roślina cienioznośna na Twoje okno od północy. Sadzonki niewielkie, ale ładne, i niedrogie.
Może i u Ciebie będą?
pozdrawiam
majkel0326 23:14, 25 kwi 2012

Karolciu,ja myślę,że będzie co oglądać! Ja w każdym razie będę podglądać na bieżąco Pozdrawiam i życzę dobrej nocki!
monteverde 01:04, 26 kwi 2012

karolciab93 napisał(a)
Witajcie dziewczyny!
Karolciu zrobie zdjecie i mam nadzieje wrzuce jeszcze dzis wiadomo rosliny w biedronce sa bardziej zmordowane przez zycie niz w ogrodniczych ale za taka cene moze sie na cos skusze mam roze pnaca wyzej domu ale jakos strasznie lubia ja mszyce i nie kwitnie juz tak pieknie jak zawsze, chyba ja zlikwiduje i jak zakupie powojnik jakis ladny to tam wsadze akurat mialby tam duzo slonca wiec na pewno wyszloby mu to na dobre

planow ogrodkowych dzis nie mam, musze nadrobic szkole bo koniec roku zbliza sie wielkimi krokami .. a i polece wsadzic sadzonki truskawek od cioci ( jakas inna odmiane ma niz my wiec poprosilam ja o kilka ) i cebulke wielolatke na cebuszki jak sie uda to wsadze tez moze w koncu dalie bo juz czas najwyzszy chyba heh
milego dnia zycze wszystkim

Karolciu mieczyki i dalie wsadzasz do ziemi po zimnych ogrodnikach,żeby nie zmarzły, a nawóz pod dalie musi być przerobiony nie świeży pozdrawiam
karolciab93 12:35, 26 kwi 2012

Witam pogoda jest piekna , slonce przygrzewa bardzo mocno ale to dobrze
w ogrodku chyba nie bede dzis grzebac za to moze samochod umyje
Karolciu bylam w biedronce niestety nie bylo juz tego kwiatka , same jakies wysuszone na wior badylki ;/ jak im tego nie zal ...
Maju w porownaniu z innymi ogrodami moje roslinki to nic wielkiego ale i tak ciesza jak zakwitna
monteverde kurcze a ja dalie i mieczyki juz wsadzilam, z reszta wiele dziewczyn tez.. licze na to ze mrozow juz nie bedzie a jesli sie pojawia to bede dogladac i ochraniac najwyzej kurcze no a mialam poczekac ale poczytalam ze tyle osob juz posadzilo to i ja to zrobilam. A obornik wzielam taki roczny juz takze nie swiezy i nie tak duzo zeby ich nie przypalilo wiec mysle ze bedzie dobrze
Gardenarium 12:40, 26 kwi 2012

Skromny ogródeczek ale jaki wieeelki warzywnik. Truskawek będzie moc. Co z nimi robisz?

Instagram Ogrodowiska
karolciab93 12:47, 26 kwi 2012

Daniusiu dziekuje ze wpadłaś ja Twoj watek podczytuje ciagle z truskawek zazwyczaj robimy dzemik na zime i soki a poza tym koktajl (mamy krowe wiec jest swieze mleko) , jemy oczywiscie na biezaco i mroze czesto do ciasta
warzywek wiecej pokaze jak zaczna wychodzic wtedy lepiej zobrazuje skale tego pory, marchewke , pietruszke i selery do tej pory mamy swoje wiec sie oplaca tyle sadzic a poza tym robie mieszanki do zupy ktore potem mroze poczuc smak takiej zupki w ziemie to bezcenne uczucie
majkel0326 12:56, 26 kwi 2012

Karolcia,dalie tak jak Ania Tobie radzi,po ogrodnikach i Zośce.Moje dalie jeszcze czekają w domu.Mieczyki ja zawsze sadzę kolo 20tego kwietnia,jak będzie miało mocniej przymrozić to przykryję włókniną.
karolciab93 12:59, 26 kwi 2012

kochane ale ja juz dalie wsadzilam :/ z tym ze na razie ich nie podlewalam deszczu tej juz chwile nie bylo moze wytrwaja i nie zaczna kielkowac .. jakby co bede przeykrywac moze je uratuje :/ ajj.. strasznie niedoswiadczony ogrodnik ze mnie :/