Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 15:47, 18 cze 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Ach! W całej krasie.

Mira, poleć jakieś jednoroczne pnącze kwiatowe do kupienia teraz. Znam tylko tunbergię.

Teraz w sklepach bedzie ciężko a i poza thunbergią i tak nic nie widziałam.
Ja bym kupila fasole ozdobną - namoczyć posadzić i będzie - inne to dlugo czekania no chyba ze wilec.
A Ty się nie kaplas co rosnie u mnie w donicy z tym walcem hihi ale to siane w marcu.
Pszczelarnia 16:24, 18 cze 2018

mira napisał(a)

Teraz w sklepach bedzie ciężko a i poza thunbergią i tak nic nie widziałam.
Ja bym kupila fasole ozdobną - namoczyć posadzić i będzie - inne to dlugo czekania no chyba ze wilec.
A Ty się nie kaplas co rosnie u mnie w donicy z tym walcem hihi ale to siane w marcu.

Kapłam się a jakże, haha! Fasola ozdobna - mus coś znaleźć. Dziwne, że u nas wszystko jest takie przedsezonowe.

Urszulla 18:42, 18 cze 2018

Taczka z konewkami była bardzo wymowna

Rojniki w tym roku nagromadziłam od sąsiadki, są donicowymi ozdobami niewykluczone że lawendy będę sadzić na parapety

A w Twoich fotkach suszy nie widać, tylko urodzaj w warzywniku i coraz to nowe sadzonki. Też mam jeszcze do sadzenia dziewannę i szałwię łąkową.
Joku 19:23, 18 cze 2018

mira napisał(a)

Czy to jest świdośliwa? Jeżeli tak to ile lat ma i czy duża rośnie? Pytam bo dzisiaj w ogrodniczym nie udało mi się bez niej wyjść , a mam ogród z tych mniejszych. No i myślę czy dobrze zrobiłam i gdzie ją posadzę
sierika 21:17, 18 cze 2018

Ślicznie u Ciebie, warzywnik dopieszczony i smaczne warzywka aż proszą by je zjeść, wybierasz się gdzieś w stronę Rzeszowa?
mira 22:01, 18 cze 2018

Urszulla napisał(a)
Taczka z konewkami była bardzo wymowna

Rojniki w tym roku nagromadziłam od sąsiadki, są donicowymi ozdobami niewykluczone że lawendy będę sadzić na parapety

A w Twoich fotkach suszy nie widać, tylko urodzaj w warzywniku i coraz to nowe sadzonki. Też mam jeszcze do sadzenia dziewannę i szałwię łąkową.

No ja z rojnikami na większą skalę w tym roku wystartowałam - zobaczę jak się sprawdzą - na razie je podlewam .

Dzisiaj wysadzałam niedobitki titoni i dalii wysianych - w takim miejscu mało podlewanym - choć obok podlewane było - szok co jest pod ziemią - skała
najgorsze jest to że ziemia nawet nie dostarcza powietrza - mam za mało kompostu więc tnę co tylko i walę na kompost
Basilikum 22:05, 18 cze 2018

Rojniki nie lubia za duzo podlewania i uboga glebe lubia, rosna na byle czym
Miro czytalas PW?
mira 22:07, 18 cze 2018

Joku napisał(a)

Czy to jest świdośliwa? Jeżeli tak to ile lat ma i czy duża rośnie? Pytam bo dzisiaj w ogrodniczym nie udało mi się bez niej wyjść , a mam ogród z tych mniejszych. No i myślę czy dobrze zrobiłam i gdzie ją posadzę

Tak to jest świdosliwa Ballerina. Rośnie szybko u mnie już 3-ci sezon i w tym roku jest obsypana owockami - podjadam codziennie prosto z drzewka. Dla mnie pyszne.
u mnie ma już ponad 2 metry ale masy wkoło wiele nie ma takie lekkie drzewko - nie mam jak fotki zrobić bo tła nie ma dobrego.Z opisów wynika że do 3 metrow dorasta.
To niezwykle urokliwe drzewko.
Jak kupiłaś to znaczy że dobrze zrobiłaś i sadź gdzie uznasz może nawet gdzieś na obrzeżu - będzie Cię cieszyć.

pozdrawiam
mira 22:09, 18 cze 2018

sierika napisał(a)
Ślicznie u Ciebie, warzywnik dopieszczony i smaczne warzywka aż proszą by je zjeść, wybierasz się gdzieś w stronę Rzeszowa?

Ewa ja stale gdzieś tam jeżdżę ale wiem o co pytasz chyba . Na razie mam obłożenie każdego dnia tak do połowy lipca co najmniej.
Będziemy w kontakcie.

pozdrawiam
mira 22:11, 18 cze 2018

Basilikum napisał(a)
Rojniki nie lubia za duzo podlewania i uboga glebe lubia, rosna na byle czym
Miro czytalas PW?

Wiem, wiem że nie lubią wody ale jak nic z nieba nie kapie to je od czasu do czasu podlewam.
Zaraz odpiszę czekam na m.

pozdrawiam