Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

laurowisnia 16:56, 28 cze 2018

Ja w tym roku przechowywałam jedną pelargonię w domu, a drugą w garażu, bardziej na sucho, koniec lutego robiłam sadzonki. Muszę powiedzieć, że znalazłam idealną dla mnie, taka trochę inna, zwiewna, zawsze kwitnie, mam nadzieję co roku przechować.

Warzywnik bardzo smakowicie się u Ciebie prezentuje, z tym drzewkiem niedaleko, fajnie.
A pomidorka Betalux miałaś, tylko nie wiem czy chodzi o koktajlowy, czy karłowy wczesny?
Rench 00:17, 29 cze 2018

mira napisał(a)

Sylwia byłam. W ub roku mówiła mi o tym Gabrysia a w tym Ty mi przypomnialaś
tak więc w ostatni upalny czwartek udało się być

wrażenia opiszę przy okazji a teraz tylko trochę zapachu i ciepła

Normalnie Ci zazdroszczę, też się tam wybierałam w ostatnią niedzielę,ale pogoda mi pokrzyżowała plany. Teraz leje i leje,nie ma kiedy i nie wiadomo czy jest jeszcze po co jechać.
mira 10:31, 29 cze 2018

eee_taam napisał(a)

Anda pisała że ożanka sie u niej bardziej wysiewa od werbeny ja tez mam ozanke ...u mnie kilka szt wypadło wiosna ...najpewniej wygniły ...ona tez nie lubi mokrych wiosna rabat...u mnie długo woda stała bo grunt był zamarzniety.

Dziękuję za info. U mnie susza od wczsnej wiosny to pewnie taka bujna.
Jak sie tak wysiewa to za rok zamiast marchewki będę mieć ożankę hehe.
Ciekawa jestem czy ma jakieś inne walory poza wyglądem.
mira 10:34, 29 cze 2018

abiko napisał(a)

Ja też poprosze
Ależ masz piękne rojnikowe miejsce.. normalnie można się zakochać

Ok. Twoje rojnikowo też śliczne. Przydala by mi się jakaś tam pólka bo przybywa .
mira 10:48, 29 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piszę się na nasionka tej ożanki
mira 10:49, 29 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piszę się na nasionka tej ożanki

A sadzonke chcesz? Nasiona zbiore
mira 10:53, 29 cze 2018

Anda napisał(a)
Hehe, ożanka się wysiewa bardzo mnogo Można ją jednak wiosną łatwo wypielić lub przenieść. Siewki u mnie kryją grunt tak gęsto, że chwasty nie przechodzą. (Może dlatego szałwie sie u mnie nie sieją? Bo nie mają szans się przebić?) Matki przeważnie zimy nie przeżywają. Wygniwają albo marzną. Jednak pochówek liczny zostawiają

No to trzeba sądzić tak by bylo ok do wysiewu.
U mnie w tym roku werbeną strajkuje a ja zima starannie wytrzepywalam _ moze się ujawni jeszcze
mira 10:56, 29 cze 2018

Basilikum napisał(a)

warzywnik mam, w tym roku marny jest, przez ta susze malo co mi wzeszlo dosiewalam z dwa razy i tak mam dziury.
Pelargonie przechowywalam juz czesciej w tym roku mam tylko jedna ale ja znow przechowam, bo ladna jest i moze nawet uda sie podzielic. Lilii nie mam i nigdy nie mialam, moze kiedeys beda.
Bardzo ciesze sie na sobote. Mam nadzieje, ze pogoda tez dopisze, bo dzis leje (wreszcie) od samego rana.

Dopisze dopisze - zamówiona
margaretka3 10:58, 29 cze 2018

mira napisał(a)

Koteczka? pewnie że bym chciała, takie cudne maleństwa małe kotki. Ale wiesz jakby się mój stary obraził - nie zrobię mu tego na stare lata.

Swojemu staremu (kotu - jak mniemam) przeczytaj książkę Dom, który się przebudził Martina Widmarka, koty mądre są, powinien zrozumieć. I może nawet zdecydowanie bardziej wolałby dostać młodszego towarzysza niż doniczkę z nasionkiem
mira 10:59, 29 cze 2018

Urszulla napisał(a)

Wypełnienie miałam na myśli te ścieżki ale już wiem co wybrałaś. Ożanka tak się sieje. A myślałam że to bylina z roku na rok

Ożankę mam pierwszy raz i nie wiem jeszcze jak się sprawuje - teraz jest w pełni kwitnienia