Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 13:37, 28 cze 2018

Katkak napisał(a)

Super, tak, te liście za serce chwytają. Przylecę, a jak

Noo ciekawa jest. Chciałabym mieć kolekcję pelargonii i szklarnię jaką pokazała tu Anda

https://www.ogrodowisko.pl/watek/8566-le-jardin-de-ginny-et-john
mira 13:40, 28 cze 2018

Kasiek napisał(a)
Mira, zajrzyj prosze do mnie, to tez jest mikolajek, inna odmiana?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6483-bawarka?page=664#post_2

Zajrzałam ciekawości pokazujesz oj ciekawości.

O mikołajku pisała Danusia jest sporo odmian mam taki drobny teraz testuje tego grubasa

muszę sobie to raz jeszcze przeczytać

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/527-eryngium-kolczaste-mikolajki
mira 13:43, 28 cze 2018

Ożanka widzę zainteresowanie wzbudza.
Dostałam nasiona i nasiałam. Bez problemu wzeszła a młode siewki rozpikowane zostawiłam pod iglakiem na zimę bo nie zdążyłam już wysadzić ...i przetrwały zimę potem długo zwlekałam wysadziłam i zakwitły bujnie czy będą się wysiewać jak werbena ? nie wiem

ożankę umieściłam w ogrodzie warzywnym

13:46, 28 cze 2018
mira napisał(a)
Ożanka widzę zainteresowanie wzbudza.
Dostałam nasiona i nasiałam. Bez problemu wzeszła a młode siewki rozpikowane zostawiłam pod iglakiem na zimę bo nie zdążyłam już wysadzić ...i przetrwały zimę potem długo zwlekałam wysadziłam i zakwitły bujnie czy będą się wysiewać jak werbena ? nie wiem

ożankę umieściłam w ogrodzie warzywnym

Anda pisała że ożanka sie u niej bardziej wysiewa od werbeny ja tez mam ozanke ...u mnie kilka szt wypadło wiosna ...najpewniej wygniły ...ona tez nie lubi mokrych wiosna rabat...u mnie długo woda stała bo grunt był zamarzniety.
abiko 13:50, 28 cze 2018

Katkak napisał(a)
Mirciu morzesz ukorzenić mi tą biało obrzeżoną pelaślę? Cudna

Ja też poprosze
Ależ masz piękne rojnikowe miejsce.. normalnie można się zakochać
sylwia_slomc... 13:50, 28 cze 2018

Piszę się na nasionka tej ożanki
Anda 14:41, 28 cze 2018

Hehe, ożanka się wysiewa bardzo mnogo Można ją jednak wiosną łatwo wypielić lub przenieść. Siewki u mnie kryją grunt tak gęsto, że chwasty nie przechodzą. (Może dlatego szałwie sie u mnie nie sieją? Bo nie mają szans się przebić?) Matki przeważnie zimy nie przeżywają. Wygniwają albo marzną. Jednak pochówek liczny zostawiają

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 15:34, 28 cze 2018

mira napisał(a)

Iza podsumowanie dla Ciebie

pelargonie przechowywać i się nie przejmować podlewaniem do końca lutego
lilie dokładnie oglądać
warzywka - podsumowanie będzie na żywo - masz warzywnik? wiem że sporo robisz przetworów z owoców a nie wiem jak tam warzywne klimaty - warzywne klimaty obejrzymy i tak się cieszę na bylinowe też - ach

warzywnik mam, w tym roku marny jest, przez ta susze malo co mi wzeszlo dosiewalam z dwa razy i tak mam dziury.
Pelargonie przechowywalam juz czesciej w tym roku mam tylko jedna ale ja znow przechowam, bo ladna jest i moze nawet uda sie podzielic. Lilii nie mam i nigdy nie mialam, moze kiedeys beda.
Bardzo ciesze sie na sobote. Mam nadzieje, ze pogoda tez dopisze, bo dzis leje (wreszcie) od samego rana.
Urszulla 16:07, 28 cze 2018

mira napisał(a)

Trzeba mieć miejsce na te pelargonie - ja do lutego chcę mieć czyste parapety stąd też inaczej kombunuję.
O co chodzi z tym wypelnienie w warzywniku?

Wypełnienie miałam na myśli te ścieżki ale już wiem co wybrałaś. Ożanka tak się sieje. A myślałam że to bylina z roku na rok
Anda 16:11, 28 cze 2018

Basilikum napisał(a)

warzywnik mam, w tym roku marny jest, przez ta susze malo co mi wzeszlo dosiewalam z dwa razy i tak mam dziury.
Pelargonie przechowywalam juz czesciej w tym roku mam tylko jedna ale ja znow przechowam, bo ladna jest i moze nawet uda sie podzielic. Lilii nie mam i nigdy nie mialam, moze kiedeys beda.
Bardzo ciesze sie na sobote. Mam nadzieje, ze pogoda tez dopisze, bo dzis leje (wreszcie) od samego rana.

Spotykacie sie? u Ciebie czy w PL?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies