Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:24, 09 lip 2018

Pozdrawiam wszystkich zaglądających do mojego wątku.
W ogrodzie jakoś marnie choć lipiec jest kolorowy wesoły i kwiatowy.

Pracy w ogrodzie mam sporo teraz bo wiele jest cięcia.
Dzisiaj cięłam jakieś iglaki w przed ogródku i staram się ogarnąć ten obszar , oczywiście najwięcej czasu zajmuje mi podlewanie.
A! i to sprzątanie po cięciu brrrrrrr

a takie cudeńka przytargałam z wakacji

mam jeszcze 2 opakowania sałaty którą można teraz wysiać

a ! w rosarium miałam floksa i 2 doniczki z różami w ręce i odstawiłam wszystko - nie wiem czy to jakiś zwrot w moim pojmowaniu ogrodniczkowania czy jakaś depresja ogrodnicza a może jakaś mądrość ogrodowa spływa na mnie

tylko nie piszcie że zwariowałam ...no bo kupiłam ostatecznie mydło hehe

paniprzyroda 00:09, 10 lip 2018

Jesteś Pocztówki palce lizać a zawiesiłam się w tych kolorowych kwiatuszkach ten pierwszy bukiecik to zioła? Wygląda mi na szałwię, oregano, może tymianek? Obydwa śliczne.
Katkak 06:24, 10 lip 2018

Mydło bywa przydatne, to dobry zakup. Cudne widoki serwujesz. Kiedy mnie odwiedzisz?
mira 07:52, 10 lip 2018

paniprzyroda napisał(a)
Jesteś Pocztówki palce lizać a zawiesiłam się w tych kolorowych kwiatuszkach ten pierwszy bukiecik to zioła? Wygląda mi na szałwię, oregano, może tymianek? Obydwa śliczne.

Tak to zioła zestaw gold - dalam córce a te kwiatuszki to nemezja - będę próbować siać może to bedzie jak z lobelia to by fajnie było.
Czytałam że takie rośliny są skarlane. A byłam w takiej wypasnej szkółce w Alpach z roślinami doniczkowymi. Cuuuda dalie szok najbardziej podobały mi sie takie wielkie lby no ale o ceny nie pytaj hehe.
mira 07:54, 10 lip 2018

Katkak napisał(a)
Mydło bywa przydatne, to dobry zakup. Cudne widoki serwujesz. Kiedy mnie odwiedzisz?

Różane i w pudełeczku z różami i pachnie chyba za mocno hehe.
Będę za 20 minut jak pojedzie planowo hihi.
Katkak 08:36, 10 lip 2018

mira napisał(a)

Różane i w pudełeczku z różami i pachnie chyba za mocno hehe.
Będę za 20 minut jak pojedzie planowo hihi.

Spoko, wpadaj
sylwia_slomc... 10:02, 10 lip 2018

mira napisał(a)

Tak to zioła zestaw gold - dalam córce a te kwiatuszki to nemezja - będę próbować siać może to bedzie jak z lobelia to by fajnie było.
Czytałam że takie rośliny są skarlane. A byłam w takiej wypasnej szkółce w Alpach z roślinami doniczkowymi. Cuuuda dalie szok najbardziej podobały mi sie takie wielkie lby no ale o ceny nie pytaj hehe.

Nam w Wojsławicach też podobały się takie z wielkimi kwiatami, ale ładna kępka kosztowała 150zł no i kupowałyśmy mniejsze, bo tańsze, a przecież się rozrosną pod naszą opieka
Gruszka_na_w... 10:29, 10 lip 2018

mira napisał(a)

a te kwiatuszki to nemezja - będę próbować siać może to bedzie jak z lobelia to by fajnie było.

Pocztówki z wakacji urocze. Kojąco podziałał na mnie widok śniegu.

Białą nemezję miałam w zeszłym roku w donicach. Bardzo długo kwitła, a te kwiatuszki urocze były w środku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 17:15, 10 lip 2018

Katkak napisał(a)

Spoko, wpadaj

No dobra jadę teraz w drugą stronę hehe.
Byłam dziś na moim ukochanym ryneczku w Rzeszowie / oni gadają że to hala targowa/ i kupilam białe lobeli po 1.50 bo cos trzeba donice odświeżać i u mojego starszego pana Male śmieszne trawki z kitką na końcu - jak dodam do donic to pokażę - lubię doniczki co zrobić.
mira 17:17, 10 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nam w Wojsławicach też podobały się takie z wielkimi kwiatami, ale ładna kępka kosztowała 150zł no i kupowałyśmy mniejsze, bo tańsze, a przecież się rozrosną pod naszą opieka

Sylwia co kostowalo 150 zl?