Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:33, 04 paź 2018

Alicja169 napisał(a)
ładne te begonie, które prezentujesz: też będę próbowała przezimować, bo szkoda wyrzucać, może się uda i w przyszłym roku będą znów nas cieszyć swoją urodą

naprawdę warto przechować co się da - uda się to ok nie to trudno - potem tyle wydatków jest a przecie ogrodnik chytry jest na wiosnę na wszystko

mira 22:37, 04 paź 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Już Ty coś wymyślisz i wynajdziesz nie wątpię, a wtedy szczękę będziemy zbierać z podłogi i kapcie pospadają

Sylwia......nie jaka taka nie jestem coby Wam krzywdę robić

wymyślać sobie mogę ale to trzeba zmaterializować jakoś - na razie front w warzywniku stoi otworem - jakiś dzień w przyszłym tygodniu potrzebny
dziś wykopałam 5 dali -z lekkiej suchej ziemi - nawet za długo suszyć nie trzeba będzie
mira 22:41, 04 paź 2018

abiko napisał(a)
Powiem Ci Mira, że mi najlepsze pomysły przychodzą jak o nich nie myślę
Muszę spróbować przechować te dale, które mam u siebie tak jak Ty robisz, w gazetach. Niestety w ubiegłym roku dużo mi nie przeżyło. U mojej mamy w piwnicy nic im nie jest, a ja mimo garażu nie grzanego mam z nimi problem.
Ale ja mam mało dalii, kusi mnie wymiana z jedną Panią z okolicznego ogrodu po drodze do pracy, ale nie wiem jak zareaguje jak przyjdę i zapytam

A mi najlepsze w wannie no i muszę po ogrodzie chodzić i się gapić

Dlaczego dalie Ci nie przetrwały - co się wydarzyło - wyschły? w garażu bywa ujemna temperatura?
gazetę wygnieć w rękach i tak w kilka warstw żeby nie wyschły karpy na wiór

Jak nie zapytasz to się nie dowiesz - po prostu zaproponuj jej że kupisz chętnie albo się wymienisz - jak będzie miła z duszą ogrodniczki to się zadzieje a jak nie to będziesz widzieć że to zła baba
sylwia_slomc... 22:44, 04 paź 2018

mira napisał(a)

Sylwia......nie jaka taka nie jestem coby Wam krzywdę robić

wymyślać sobie mogę ale to trzeba zmaterializować jakoś - na razie front w warzywniku stoi otworem - jakiś dzień w przyszłym tygodniu potrzebny
dziś wykopałam 5 dali -z lekkiej suchej ziemi - nawet za długo suszyć nie trzeba będzie

Moje w gruncie jeszcze do soboty bo po deszczu musi ciut podeschnąć do kopania
sylwia_slomc... 22:45, 04 paź 2018

mira napisał(a)

A mi najlepsze w wannie no i muszę po ogrodzie chodzić i się gapić

Dlaczego dalie Ci nie przetrwały - co się wydarzyło - wyschły? w garażu bywa ujemna temperatura?
gazetę wygnieć w rękach i tak w kilka warstw żeby nie wyschły karpy na wiór

Jak nie zapytasz to się nie dowiesz - po prostu zaproponuj jej że kupisz chętnie albo się wymienisz - jak będzie miła z duszą ogrodniczki to się zadzieje a jak nie to będziesz widzieć że to zła baba

Ha ha ha
mira 22:48, 04 paź 2018

vita napisał(a)
Jak grujecznik zrzucił już liście, jest wilgotno, a idzie ciepło to nie może być inaczej- poczujesz go! Ja wczoraj pomimo paskudnej pogody pracowałam w warzywniku, i dobre dwie godziny zastanawiałam się co to tak lekko przypalonym cukrem niesie? Bardzo przyjemnie. A to grujecznik do mnie zagadywał

A z tymi begoniami, co to tak Ci się podobają, to nie z zielonych pędów wiosną rozmnażanie? Cóż, wracają stare 'dobre czasy', kiedy piwnica i garaż w szwach pękały od wszelkiego dobra.

To muszę po grujecznikiem popodlewać żeby wilgotno było - dziś mimo durnego wiatru przez chwilkę w okolicy grujecznika wkopywałam nowe roślinki - bodziszki i pierwiosnki - tam nie bardzo podlewałam - masakra jak sucho
oj boję się wiosny....

a może Ty masz rację trzeba z zielonego popróbować
stare czasy wracają - ludzie trawniki zamieniają na warzywniki ...szok

serduszka dla Ciebie
mira 22:50, 04 paź 2018

Pierwsza osoba, która potwierdza, że czuła zapach, jest szansa, że i ja kiedyś poczuję. Mój jeszcze wszystkie liście trzyma.

Nie jest jeszcze jakaś Gosia ale nie doszłam tam

ja się tylu osób pytałam i nic trzeba próbować nadal niuchać - jutro próba
mira 22:51, 04 paź 2018

abiko napisał(a)
Ja też nie czuję.. no to czekam na ciepło Bo u mnie już łysy grujecznik dawno

Ale ma być wilgotno - będę stwarzać wilgoć
mira 22:55, 04 paź 2018

sierika napisał(a)
Wieczornik damski poproszę, mogą być wiosną mini sadzonki, mogą nasionka ale przyjdzie mi poczekać.
Stoły konieczne, tyle funkcji spełniają, że każdy kąt można obdarować stołem, dalej czekam na dechy, cóż sezon jesienny każdy przypomina sobie o dachach a tartaki ledwo przerabiają ogrom zamówień a każde na wczoraj, cierpliwość, koniecznie cierpliwość nakazana.

Ojejej a skąd ja Ci wezmę sadzonki nie zadbałam chyba, że się objawią samosiejki a pewnie nasiona mam tylko stare - poszperam

cała zima dobra na stoły - cierpliwie się przypominaj

mira 22:57, 04 paź 2018

Moje w gruncie jeszcze do soboty bo po deszczu musi ciut podeschnąć do kopania

hmmm jakim deszczu u mnie ciapkało nie ma co schnąć - widzę że iglaste zaczynają mieć żółte igły - pierwszy raz coś takiego widzę - wiosna pokaże skutki tej suszy - nie liczę na żadne cebulowe z ub roku - zawsze miałam jakieś z poprzedniego sezonu