Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Pszczelarnia 22:41, 09 paź 2018

Ta rabata jest bardzo udana. Zapał i siły potrzebne. Jak się nazywa ta ostatnia róża morelowa? Kupiłaś Felicię?
mira 22:50, 09 paź 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Ta rabata jest bardzo udana. Zapał i siły potrzebne. Jak się nazywa ta ostatnia róża morelowa? Kupiłaś Felicię?

Serio udana? stale ją naprawiam bo mam problem z tyłem - pod murem domu wcale to fajnie nie wychodzi - kiepskie tło jednak więc szukam stale wysokich roślin - no mój dzielżan na różowej nodze musi podołać

To Jude the Obscure - w tym roku kupiła mi w doniczce Aldona bo ma jakiś ciekawy punkt z różami.Ciekawa jestem jak wystartuje w kolejnym roku - chyba dobrze posadziłam a z boku dam jej rozchodnika białego.
Felicji nie spotkałm gdzie zamawiałam - wycięty żywopłot więc musiałam się czymś pocieszyć zatem

stale odkładane

Cornelia
Open Arms
Kazanlik
Papa Meilland
Richie 23:33, 09 paź 2018

Mira ale się u Ciebie porobiło Wody brakuje w okolicy a Ty ciągle podlewasz
Pozdrawiam prawie wiosennie
Pszczelarnia 23:44, 09 paź 2018

Cornelia i Open Arms bardzo w moim smaku.
sylwia_slomc... 01:01, 10 paź 2018

mira napisał(a)

Haniu u mnie w ostatnim dniu września przeszedł mrozik i załatwił mi dalie,kosmosy, cynie, aksamitki - przymrozek susza - i ogród wygląda fatalnie.

Na szczęście przyszły ciepłe dni i miło się w ogrodzie dziubie - podlewałam wczoraj i dziś i jakoś oddech ogród złapał a piękne przebarwienia powstały w moment.
Ten tydzień chyba będzie przepiękny w ogrodzie.

Szkoda mi dalii za to mam już część wykopaną a nawet dziś trochę pozawijałam w gazety i układam w skrzynkach.Nie wiem jak długo dalie powinny schnąć. Jedna zaczęła się marszczyć więc się pospieszyłam ale nie mam pewności czy nie za szybko. Karpy wykopywane są z suchej ziemi i sprawiają wrażenie zraz po wykopaniu że są już dobre-wysuszone.Niektóre pięknie przyrosły.

Jak zobaczyła prognozę pogody to się wstrzymałam i część nadal jest w ziemi a górę przyciełam - chyba lepiej żeby w tej suchej ziemi siedziały niż już w gazetach.

pozdrawiam

Mireczko ja też wygrzebuję, wkładam w otwarte pudła lub do paczek i od razu do piwnicy idą. Nie ma z czego suszyć bo ziemia sucha prawieW ziemi nornice mi wcinały bulwy bo już warzywnik prawie pusty
sylwia_slomc... 01:11, 10 paź 2018

Ja na razie podlewam tylko świeżynki to co już rosło od wiosny musi sobie poradzić. Wiosna pokaże co po zimie i tym sezonie przeżyje. Oby wszystko wytrwałoRabata śliczna nie wiem co ty tam zmieniasz, mnie się bardzo podoba, świetne zestawienie sezonowe
margaretka3 10:52, 10 paź 2018

mira napisał(a)

Margaretka lubi eksperymentować no chyba że się coś zmieniło

Oj lubi Miała wprawdzie w tym roku chwilową przerwę-kryzysik, ale już się stęskniła za tym wariactwem i wraca do tematu od wiosny
Pomidorków nigdy dość, w moim ogródku chyba już z 200 odmian rosło, czas na kolejne...
margaretka3 11:10, 10 paź 2018

Ha ha, dobrze, że wróciłam czytać jeszcze raz, bo szczegółowy opis transferów bym pominęła. Wychodzi mi z tych planów zatem, że ja dwa razy Cię odwiedzę.
Oj, źle ze mną było wiosną, źle, że ja tych nasion marchwi nie chciałam. Więc jednak już na nie oczekuję

Pszczelarnia 14:14, 10 paź 2018

Zamieścisz spis swoich dalii?
Gabriela 21:16, 10 paź 2018

mira napisał(a)

J

Przymrozek oszczędził pelargonie - na razie się o nie nie martwię

Jak z angielskiego czasopisma. Śliczności.