Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:03, 04 paź 2018

Pozdrawiam wszystkich zaglądających

dobrego ogrodniczkowania - ciepło się robi - jak fajnie

pozdrawiam
Mala_Mi 23:29, 04 paź 2018

Też liczę na ciepło w sobotę.

Grujecznik czułam tylko raz.. bardzo przyjemnie pachniało.. liście były już na ziemi..
Anabell 23:34, 04 paź 2018

Miro!
ładne masz jeszcze widoki, u mnie tylko astry i trawy, reszta smutna.

i żal mnie dziś dopadł, wykopki dalii zaczęłam, dwie taczki wykopane poszły do garażu na nocne przechowanie. Jutro poprawię podpisy.
wystawię jeszcze na zewnątrz do przeschnięcia i na miejsce zimowania piwnica.
Katkak 06:51, 05 paź 2018

Mireczko, a komarowce też mozna przechowywać w domu przez zimę?
margaretka3 08:30, 05 paź 2018

Kasiu, można. I przechowują się doskonale, możesz je nawet potraktować jak zwykłe parapetowe kwiatki. Tylko przed wniesieniem do domu przytnij i sprawdź, czy nie ma np. mączlików na nich.

Mireczko kochana, przemykałam w nocy dwukrotnie obok i myślałam o Tobie i wzdychałam, że na te dalie to chyba jednak się nie uda już w tym roku. Wielki smuteczek, jak mówią moje dzieci.

A dla Ewy Sieriki na wiosnę podrzucę Ci sadzonki wieczornika.
Agania 08:54, 05 paź 2018

mira napisał(a)

przechowam - fajnie z białą lobelią wygląda

Piękność bardzo ładna ta pelargonia, jaka to odmiana?

Z zapowiedzi pogody też jestem zadowolona

Masz już niezłą kolekcję bardzo ładnych donic
Katkak 09:13, 05 paź 2018

margaretka3 napisał(a)
Kasiu, można. I przechowują się doskonale, możesz je nawet potraktować jak zwykłe parapetowe kwiatki. Tylko przed wniesieniem do domu przytnij i sprawdź, czy nie ma np. mączlików na nich.

Mireczko kochana, przemykałam w nocy dwukrotnie obok i myślałam o Tobie i wzdychałam, że na te dalie to chyba jednak się nie uda już w tym roku. Wielki smuteczek, jak mówią moje dzieci.

A dla Ewy Sieriki na wiosnę podrzucę Ci sadzonki wieczornika.

Dziękuję Gosiu, to świetna wiadomość
Gosialuk 14:23, 05 paź 2018

Komarnicę taką ciemnozieloną bez problemu już 3 rok przechowuję. Jak normalny kwiatek, tylko przycinam trochę, bo potwór rośnie.
sierika 17:47, 05 paź 2018

Mira, no nie stresuj się nasionami i całą resztą, tak sobie napisałam a nie dla stresu, zresztą pisać warto bo zawsze znajdzie się dobra dusza, Margaretko dziękuję.
Skoro o nasionach, M skosił mi nasiona czerwonej marchwi, miałam malutko a nie mam wcale...być może ktoś ma nadmiar, u mnie nasion nie brakuje więc jakaś wymiana możliwa.
Basilikum 19:06, 05 paź 2018

Ewo Sierko ja moge kupic, mam taki fajny sklepik gdzie maja takie rozne malo znane odmiany i Ci wyslac. Bede zamawiac jakos w staczniu, sama chetnie wyprobuje. Zaraz sprawdze czy na pewno czerwona marchew maja.

Mira czytam i podziwiam czasu na pisanie zupenie brak, nawet swoj watek zaniedbuje.
znalazlam tam takie czerwone marchewki
pozne: Rote Riesen i Rothild
https://www.dreschflegel-shop.de/wurzelgemuese/moehre-spaete/
i wczesne noe nie calkiem czerwone ale takie tez tam sa, bo to mieszanka, Colorada sie nazywa.
https://www.dreschflegel-shop.de/wurzelgemuese/moehre-frueh-u.-mittelfrueh/