Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Gruszka_na_w... 21:25, 03 mar 2019

A kładłaś na dno skrzyń siatkę przeciw tym podkopującym?
To dziwne, że masz sucho. Sporo opadów było w lutym i śniegu i deszczu. U mnie ziemia jeszcze się klei do narzędzi i to mnie wstrzymuje przed rozpoczęciem prac w warzywniku.
Rojniki się odbudują. To twarde sztuki.
Z grochem masz rację. Ten jadalny z uwagi na słodki smak nazywany jest cukrowym. Cud Kalvedonu też wysiewam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Basilikum 21:27, 03 mar 2019

mira napisał(a)

No muszą, ja myślę że właściciel działki czuwa i mi pomoże

Wiesz co ale ja mam ochotę na Twoje choć nie wiem czy to nie takie same.
Przycięłaś już swoją winorośl ?

na moje prymule? przyjedziesz to sobie wykopiesz
winorosli nie przycinalam. Czyli R nie przycinal, bo to jego dzialka
mira 21:40, 03 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Super się ta huśtawka udała co do rojników to zdziwiona jestem, ze niektóre po zimie słabo.....no ale ja nie mam takich fikuśnych to pewnie dlatego

Jakie tam fikuśne - je trzeba chyba jednak jakoś osłaniać tak myślę zwłaszcza jak są małe doniczki
mira 21:41, 03 mar 2019

Sebek napisał(a)
Fajne zakupy - u nas bratki cenowo jak u Przemka Po złotówce będą w kwietniu jak pelargonie zaczną sprzedawać

w kwietniu tańsze nie będą bo już prawie ich nie będzie - tak było rok temu
jakoś ten biznes pod kontrolą
Pszczelarnia 21:42, 03 mar 2019

Ogród Grulicha (prowadzi teraz jego żona) to w maju najlepiej. Fajny jest. Inny.
mira 21:46, 03 mar 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
A kładłaś na dno skrzyń siatkę przeciw tym podkopującym?
To dziwne, że masz sucho. Sporo opadów było w lutym i śniegu i deszczu. U mnie ziemia jeszcze się klei do narzędzi i to mnie wstrzymuje przed rozpoczęciem prac w warzywniku.
Rojniki się odbudują. To twarde sztuki.
Z grochem masz rację. Ten jadalny z uwagi na słodki smak nazywany jest cukrowym. Cud Kalvedonu też wysiewam.

No właśnie nie kładłam....ale jak mi zjadły wszystkie selery to miałam taki zamiar zima a teraz nie chce mi się wywalać ziemi - zajadę się
Jak był u mnie Kondzio to stwierdził że i tak wlezą górą - do skrzyń nic nie sypnę ale obok to już się zastanawiam choć nie mam przekonania

Suchutkooooo, u mnie luty był ciepły i bez opadów, nic się nie klei tylko prószy - ogladałam dziś inne warzywne ogrody jeszcze takie zaorane - ziemia po wierzchu sucha
mira 21:47, 03 mar 2019

Basilikum napisał(a)

na moje prymule? przyjedziesz to sobie wykopiesz
winorosli nie przycinalam. Czyli R nie przycinal, bo to jego dzialka

To powiedź R że czas najwyższy na cięcie - przeważnie zima się to robi nie wiem czy nie płacze już - nie sprawdzałam
mira 21:48, 03 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Ogród Grulicha (prowadzi teraz jego żona) to w maju najlepiej. Fajny jest. Inny.

Wiem, że żona bo on nie żyje. W maju hmm mam szanse końcem kwietnia ale nie wiem muszę to przeliczyć.
Jana 21:54, 03 mar 2019

Miro czy tę winorośl chcesz ukorzenić z patyczka czy wykopałaś kawałek korzenia? pierwiosnki śliczne
Basilikum 21:57, 03 mar 2019

mira napisał(a)

To powiedź R że czas najwyższy na cięcie - przeważnie zima się to robi nie wiem czy nie płacze już - nie sprawdzałam

mowie mu od miesiaca