Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 10:19, 05 mar 2019

Jana napisał(a)
Miro czy tę winorośl chcesz ukorzenić z patyczka czy wykopałaś kawałek korzenia? pierwiosnki śliczne

Winorośl co ma winogrona - o korzeniu chyba mowy nie ma - nie pobrałam/u cięlam patyki z 3 oczkami - dałam do doniczki piasek powsadzałam patyki /dokładnie mialam oznaczone gdzie góra gdzie dół / i dałam do garażu no i mocno podlałam.
Nie wiem co wyniknie bo robiłam to pierwszy raz.
mira 10:21, 05 mar 2019

Basilikum napisał(a)

mowie mu od miesiaca

a to znam temat
u mnie przeleciały już cięcia na wysokościach tych płaczków - tak to jest.
laurowisnia 11:02, 05 mar 2019

mira napisał(a)

No właśnie nie kładłam....ale jak mi zjadły wszystkie selery to miałam taki zamiar zima a teraz nie chce mi się wywalać ziemi - zajadę się
Jak był u mnie Kondzio to stwierdził że i tak wlezą górą - do skrzyń nic nie sypnę ale obok to już się zastanawiam choć nie mam przekonania

U mnie górą nigdy się nie zdarzyło, także jak wsadzałam coś w donicach na rabacie.
Górą to tylko ślimaki.
Mala_Mi 18:33, 05 mar 2019

Czytam, że posiałaś rzodkiewke, to ja w szklarni tez na pewno mogę Tak myślałam czy nie za wcześnie.. a tu mam odpowiedz.

Sezon ogrodowy w tym roku u mnie tez będzie lichy..z powodu czasu.. ale dziś trochę podziałałam.. wiosna się rozpędza..
Basilikum 18:52, 05 mar 2019

melduje, ze i u mnie rzodkiewka posiana i to nie w szkalrni
Anabell 19:40, 05 mar 2019

Mala_Mi napisał(a)
Czytam, że posiałaś rzodkiewke, to ja w szklarni tez na pewno mogę Tak myślałam czy nie za wcześnie.. a tu mam odpowiedz.

Aniu, rzodkiewkę można zasiać w początkach lutego, okryć podwójnie fizeliną dodatkowo folią do wschodów, jak są w ziemi mrozy nic jej nie zrobią.
gorzej jak już powschodzą.
Ja mam zasiać jeszcze teraz w zagonkach na zewnątrz tylko czasu mi brakuje.
mira 22:44, 05 mar 2019

laurowisnia napisał(a)

U mnie górą nigdy się nie zdarzyło, także jak wsadzałam coś w donicach na rabacie.
Górą to tylko ślimaki.

No to zdecydowałam. Ufff wywalam ziemię i kładę siatkę - dziś widziałam że sobie tam nieźle harcują.

Po siatkę byłam ale kupiłam piwonię Laura Dessert i obornik i jakieś tam i zapomniałam o siatce . Ale już uzgodniłam z m. że mi pomoże i działamy.
Bez sensu sadzić i nie mieć.
mira 22:47, 05 mar 2019

Mala_Mi napisał(a)

Sezon ogrodowy w tym roku u mnie tez będzie lichy..z powodu czasu.. ale dziś trochę podziałałam.. wiosna się rozpędza..

Cieszy mnie ten Twój avatar jak się pojawia .
Na pewno możesz w szklarni na dodatek . Ja będę siać rzodkiewkę po troszkę a tak co tydzień kiedy pójdę. Miejsce mam pod pomidory gotowe to w sam raz posieję teraz po co mają chwasty rosnąć.

Wiosna się rozpędza.Jaki sezon będzie zależy też od pogody - oby ogród cieszył a nie irytował - tego sobie życzymy
mira 22:48, 05 mar 2019

Basilikum napisał(a)
melduje, ze i u mnie rzodkiewka posiana i to nie w szkalrni

U Ciebie chyba ciut cieplej, zwykle Twoja pogoda do mnie przychodzi - daj trochę deszczu, czy mają być mrozy za tydzień ? nie widzę w prognozie
mira 22:49, 05 mar 2019

Anabell napisał(a)

Haniu Ty o rzodkiewce a wszyscy czekają kiedy dalie wysadzać