Dalii w tym roku nie będę sadzić do donic, w ub. roku zrobiłam to zdecydowanie za wcześnie i miałam problem w wynoszeniem, wietrzeniem, łamaniem się łodyg itp. Daruję sobie, ale dwie nowe zakupiłam
Śliczne te bukieciki z przebiśniegów, zmałpuję jak nic, jutro mam gości i będą jak znalazł. Powącham przy okazji
Wydaje mi się, że te pierwsze wiosenne kwiaty maja tak wiotkie łodyżki, że w wazoniku postoją króciutko.
Mnie byłoby żal zrywać. Na zewnątrz, to i owady się nimi nacieszą.
Dobrze, że się zmobilizowałaś do położenia siatki w skrzyniach. Będzie dobrze.
Za to bieganie z doniczkami to Cię niezmiennie podziwiam. Wiem jak cieszy obserwacja wschodów, ale mnie brakuje już sił.
Tak mają wiotkie łodyżki ale zimno im nie szkodzi tylko ciepełko domu.
Mam juz trochę kupek przebiśniegów - od 3 lat rozsadzam w kwietniu po kwitnieniu.
Obserwacja wschodów
21 lutego siew - wzeszły lobelie papryczki, szałwia a kleome nie czekam nadal
uwielbiam ten widok jak łupka nasionka się wznosi do góry
no z siatka to było - mój m. się zlitował i zrobił 3 skrzynie na razie - ja zgrzytałam zębami ze złości na siebie - no bo ziemia wywalona musiała być do góry nogami a tak już tam było poukładane
choć tyle że na spód poszedł nieprzerobiony kompost
Piękna dekoracja na stoliku, widzę że bratków coraz więcej a i stokrotki też się pojawiły
Chłodny tydzień przed nami, ja swoje ciemierniki na noc schowałem, nad ranem różnie może być ? Bratkom raczej nic się nie stanie.
Przebiśniegi to rośliny lubiące chłód, w domowych wazonach krótki ich żywot. Ja dziś zamówiłem kopane sadzonki, w nich nadzieja na następne lata bo do cebulek sadzonych jesienią bardzo się zraziłem.