Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogrodowy spektakl trwa ...

Gosiniak 20:45, 29 sty 2013

Zeszyt musowo trzeba mieć, oj te krokusy.......
mira 20:55, 29 sty 2013

zeszyt do notatek ogrodowych to mus - zapisywać trzeba wiele np. w jaim miesiącu co kwitło, albo co z czym pasuje, albo co się sprawdziło albo nie, albo co i kiedy się posiało albo wsadziło
albo złote myśli co się przesadzi i gdzie
ja najczęściej spisywałam gdzie sa dobre miejsca do posadzenia cebulowych i jesienią wiedziałam co i gdzie sadzić - to się sprawdza

ale, ale zeszyt z wydatkami to już inny zeszyt
mira 21:04, 29 sty 2013

dziś w nagrodę kupiłam sobie pierwsze nasiona

te wysieje dopiero w marcu - a aksamitki bezposrednio - w kwietniu do gruntu - chyba dobrze ?

a to pnącze które kiedyś mi się udawało a ostatnio nie - wysieję a w zasadzie wsadzę tych kilka nasion w połowie lutego - jest piękne pnącze

a to bulwy gloxini do posadzenia do doniczki w ub roku udało mi się super

no i w sam raz na parapet szklarenka idealna na posadzenie nasion kobei

Celina 21:56, 29 sty 2013

Mirko, zdjęcie fatalne i to co na nim widać wyglada niezbyt starannie-ale tylko takie mam.Było robione 3 sezony temu.
Byłam na poczatku mojej drogi z ogrodomaniactwem.To tak dla wytłumaczenia dlaczego zakątek wyglada na "zapuszczony"
Obecnie paprocie i parzydło jest już nieźle dorodne i prezentują się fajnieSłowo honoru
mira 22:07, 29 sty 2013

Celinko dzięki , dzięki ja wlasnie szukam inspiracji na zapuszczone - wszystkie parzydla wrzucę pomiędzy moje paprocie - szkoda tylko że nie kwitna ze 3 miesiące
jotka 22:22, 29 sty 2013

Będę śledzić Twoje poczynania nasinkowe Ciekawa jestem jak Ci pójdzie z kobeą? An tre miała śliczną, a ja ze swojej nie byłam zadowolona, to nasze drogi sie rozeszły...
Celina 22:24, 29 sty 2013

mira napisał(a)
Celinko dzięki , dzięki ja wlasnie szukam inspiracji na zapuszczone - wszystkie parzydla wrzucę pomiędzy moje paprocie - szkoda tylko że nie kwitna ze 3 miesiące

Cieszę się ,że przydałam sie do czegoś. Ale Twój ogród to nie ma miejsc zapuszczonych.U Ciebie jak w pudełeczku
mira 22:26, 29 sty 2013

zgadza się , bo tak jest z kobeą - to moje ostatnie podejście - chyba wiem co robiłam źle - o te sadzonki trzeba naprawdę dbać bo sa wrażliwe , ja za wcześnie wysiewalam i mi się wyciągaly - może teraz mi się powiedzie to na pewno dam znać - a własnie Jolu ja kobeę mialam ekstra na balkonie tam zawsze wychodziła mi super
mira 22:28, 29 sty 2013

Celina napisał(a)

Cieszę się ,że przydałam sie do czegoś. Ale Twój ogród to nie ma miejsc zapuszczonych.U Ciebie jak w pudełeczku

oj muszę się poprawić i trochę pokazać miejsc tzw dzikich - a jest ich trochę - więc mam co planować
bo po roku czytania ogrodowiska to chce się przewalić sporo
EPODLAS 22:40, 29 sty 2013

To u ciebie sezon wiosenny rozpoczęty. Mnie się podoba ta biała aksamitka, to że jest niska. Jeżeli w kwietniu, to posadź pod koniec kwietnia, ja tak siałam swoją.