Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Wiolka5_7 09:55, 11 mar 2020

mira napisał(a)

A tak zżarły, cudnie duże liście i piękne brrr. Na sadzenie w koszykach tez nie mozna liczyć choc zawsze to coś. Teraz testuję sadzenie w donicach.Mam też takie miejsca np. w przed ogródku gdzie są ograniczenia brukiem i na razie ich tam nie było.Czekamy na tulipany co ?

Paskudy jedne
Ja mam posadzone czosnki w doniczkach,wiec o nie się nie boję....slyszałam ,że potrafią te koszyczki przegryźć....wiec jedyna opcja to sadzenie w tych doniczkach po roślinach i w sumie za darmo....teraz to zbieram wszystkie...

To dobrze ,że nie wszędzie u Ciebie buszują....u mnie w jednym miejscu narazie....mam nadzieję,że coś zostanie do podziwiania
To czekamy
Gruszka_na_w... 18:37, 11 mar 2020

mira napisał(a)

Ach aktorzy dziękują....czekałam że coś o wieży oblężniczej napiszesz..

Kobieto małej wiary.
I bez oglądania tego odcinka wiedziałam, że nigdy nie postawiłabyś tej budowli na łysym trawniku, przy tujach, tuż obok miejsca wypoczynkowego sąsiadów.

Kilka lat temu pokazywałaś loteryjkę obrazkową, którą bawisz się z wnuczką. Już wtedy obstawiałam, że wyrośnie z niej pasjonatka ogrodnictwa i dziecko ciekawe świata przyrody.

Domek małej ogrodniczki ginie wśród zieleni. I to jest ta zasadnicza różnica.

Tęsknię do czasów, kiedy dzieci sąsiadów pasjonowały się życiem dżdżownic i mrówek. Fajnie mi się z nimi rozmawiało.
Teraz pół metra od ogrodzenia mam centrum dowodzenia wystrzałami z karabinów.

Trzymam kciuki, żeby przeciwności losu zeszły Ci z drogi.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Dorota123 21:03, 11 mar 2020

Ogrodowy spektakl u Ciebie podglądam na bieżąco, ale jakoś nie zwróciłam nigdy uwagi na pięknie przycięty świerk w przedogródku. ( czy on jest taki pospolity, czy jakiś szlachetny?) Zachwycił mnie też bordowo listny buk. Ujęcie przedogródka z drona zatrzymywałam sobie, żeby bardziej zorientować się co tam jest posadzone. Przedogródek masz pięknie zaprojektowany, bardzo elegancki. Cały ogród pięknie się prezentował, a Twoja pracownia od dawna jest obiektem moich westchnień. Obydwoje z mężem wypadliście bardzo naturalnie, pozdrawiam i życzę aby ten ogrodowy spektakl trwał jak najdłużej.
Bratki w donicach przywołują wiosnę, taką kwitnącą i kolorową.
Gardenarium 22:51, 11 mar 2020

Śliczne mebelki, w zeszłym roku ten kolor odpuściłam, a potem żałowałam że nie kupiłam, Świetne.

Instagram Ogrodowiska
Richie 20:59, 12 mar 2020

Mira gratuluję Drugi ogród z Tarnowa w programie Maji

basia3012 00:27, 13 mar 2020

I ja też obejrzałam ale dopiero w środę. Piękny ogród, było co oglądać.
antracyt 16:30, 13 mar 2020

Dopiero dzisiaj znalazłam czas na spokojne obejrzenie odcinka.
Miro, Twój ogród jest przepiękny. Oczywiście wiedziałam o tym już wcześniej, w końcu podglądam go na forum od dawna Dla mnie w wersji filmowej prezentuje się on zupełnie inaczej niż na zdjęciach. Tzn obie wersje są cudowne, ale oglądając zdjęcia miałam w głowie zupełnie inny obraz, niż to co zobaczyłam w telewizji. To trochę jak z czytaniem książki i jej filmową adaptacją.
mira 22:58, 13 mar 2020

Nie wiem co mam pisać.

Ten piękny czas przedwiośnia i akurat czas emisji mojego programu i tyle z Waszej strony sympatii całkowicie mi umyka pod ciężarem innych poza ogrodowych spraw a do tego wirus i ten niesamowity strach - to zupełnie nie pozwala mi cieszyć się ogrodem bo i tak za bardzo nie mogę.
W tej sytuacji to nawet nie chce mi się gadać o ogrodach ani oglądać zdjęć ani filmów.
Wcale nie przesadzam ani nie spanikowałam, bardzo realnie oceniam to co się dzieje.
Najlepsze jest w tym to że i tak forsycja zakwitnie bo już prawie a kalina angielska ogarnie ogród zapachem pewnie zanim się zorientuję.Zaświeci słońce
i pewnie w ogrodzie się zrobi cudnie,no i zakwitnie masa tulipanów które posadziłam jesienią.
Tylko czy to będzie cieszyć ? czy można się ogrodem cieszyć jeśli człowiek jest w strachu ...ale bym sobie z Montim podyskutowała o tej zdrowej stronie ogrodu - póki co to jednak czekam na premierę pierwszego odcinka.

Piwonia drzewiasta z ub roku - jak będzie -5 to zmarznie?

mira 23:00, 13 mar 2020

anpi napisał(a)
Spektakl obejrzałam..., jestem pod wielkim wrażeniem i obejrzę z miła chęcią jeszcze nie raz!
Teraz oglądam wiosenne smaczki na fotkach...Ach!!!

Anpi dzięki

mira 23:03, 13 mar 2020

Rench napisał(a)

Co Ty, czekałam Tylko,że pierwszego dnia byłam po nocnej zmianie i zasnęłam przed tv w oczekiwaniu Następnego dnia była na stronie podana godzina 7:20,a emisja odbyła się o 6:20 I oczywiście przyjechałam do domu już po.
Dobrze,że jest już możliwość obejrzenia w necie. Można sobie do woli wracać,zatrzymywać i się delektować.
Sprawdzałam długoterminową,nie zapowiadają w najbliższym czasie większych przymrozków, więc póki co różom nie powinno zaszkodzić nic. Najwyżej odbiją od dołu.
Wiosna u Ciebie już piękna, wyszykowałaś ogród pięknie.

A widzisz taka jestem zakręcona - napisałam uciekło że mi tekst uciekł i źle zrozumiałaś

Ogród ne jest wyszykowany na fotkach nie widać - jest kupa roboty, a ogród warzywny aż prosi - kiedyś pewnie się ogrodem zajmę i taka nadzieją żyję a póki co jak jestem teraz w warzywniaku gdzie ludzie nie chodzą kupuje bratki na uciechę