Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Kondzio 22:28, 12 mar 2013

mira 09:24, 13 mar 2013

Konrad widze , ze nie pozostaje nic innego tylko uśmiech.

Ja jednak dziś już tracę cierpliwośc - zasypało na biało i zapowiadane mrozy wskazują że do ogrody wstęp wzbroniony - więc zapadam w zimowy sen żeby nie zwariować i znikam

pozdrawiam
jotka 09:35, 13 mar 2013

Mira, ja zalecam jednak czujność,
bo nie znacie dnia ani godziny,
a już nie będzie złej zimy

U mnie piękne słońce, bezchmurne błękitne niebo i chętnie się nimi podzielę

mira 09:35, 13 mar 2013

a zanim zniknę, to jeszcze o zachciankach zakupowych -przekonałam się już wiele razy że zakupy w szkółkach dobrze jest robić w maju nawet po week - wtedy jest nowy dorodny towar - przynajmniej tak mają w mojej okolicy - no czasem w kwietniu coś można upolować ,

aby zaspokoić zakupowe potrzeby - wiadomo nie grzebać w necie, nie wchodzic do ogrodowiskowych albo nie łazić po sklepach - no ale co to za zycie
więc moim najlepszym sposobem jest sianie nasion - lubię nasionka i cebule wiec to sprawia przyjemnośc a w lecie mega satysfakcję z efektów producenckich

jednak w tym roku uległam zakupom internetowym - jak się coś planuje i szuka w szkółkach to nie ma , a tak można to zaplanowac i upolować - więc za Irenki przykładem upolowałam świecznicę atropurpurea, a przy okazji kupiłam 2 hosty z ciekawości
no i swiecnice mam w doniczkach i na razie w garażu i ciekawa jestem co z nich wyrosnie

a to moje zakupowe chciejstwo i sukces bo wiem gdzie będę rosnąć

mira 09:37, 13 mar 2013

jotka napisał(a)
Mira, ja zalecam jednak czujność,
bo nie znacie dnia ani godziny,
a już nie będzie złej zimy

U mnie piękne słońce, bezchmurne błękitne niebo i chętnie się nimi podzielę

o dzięki ale ten widok mnie drażni dziś - u mnie niebo ma kolor brudnej szmaty - i coś tam przebija i oby ten czas nie trwał tyle ile ja wyliczyłam - więc wracam jak się zrobi wiosna hej!
jotka 09:39, 13 mar 2013

Mam zabrać moje niebo ??? czy wytrzymasz
mira 09:53, 13 mar 2013

wytrzymam , możesz mi jutro dac nowe żebym nie zwariowała
Pszczelarnia 10:50, 13 mar 2013

Miro, nie wariujemy. Siejemy (nawet po dwa razy jak coś jest szitem), czekamy, nie dajemy się zakupom.
Bo Twoja strategia kupowania słuszna. A apetyty nasionami można zaspokoić. I tak nam zleci do maja zabawa z sianiem i rozsadami. A potem to już żywioł.
Moja werbena musiała być dobrze przemrożona.
Milka 11:52, 13 mar 2013

Mira, i dobrze, że kupiłaś to wyjątkowo piękna roślina! lubi półcień i wilgoć, pamiętaj o tym; ja tez nastawiam się na siew, nawet miałam wczoraj to robić, ale się nie wyrobiłam; co do twojej nowej hosty, jeśli kupiłaś odmianę olbrzymią, to taka urośnie

a wracając do twojej hosty silletto, jeśli masz nadmiar sadzonek, jestem chętna bardzo fajna
na wymianę mogę dać moją gigantkę, bo postanowiłam jeszcze 2 olbrzymki podzielić, bo za duże już i liście się łamią, mają za ciasno!
Welka 20:21, 14 mar 2013

Witam!
Zakupom internetowym ulegam od dawna, uważaj, bo chyba uzależniają
Pozdrawiam