Mirko widoki cudne pokazujesz i zmartwiłaś mnie tymi botanicznymi krokusami. Też posadziłem 150 szt i siedzą pod śniegiem. Czyli że botaniczne to nie są najlepsze? U nas w nocy było minus 24 stopnie - zgroza. Dziękuję Ci bardzo za życzenia.
Szkoda tych wiosennych kwitnących, ale przynajmniej zdązyłaś je obejrzeć. Moje bez śniegu zanim zakwitną znów wymarzną. A kolejna noc mroźną będzie. Ech...
Zbyszku wolałabym wiosnę już pokazywać ale tak nie będzie w marcu - sprawdziłam prognoze długoterminową i jakaś dziwna aura - za tydzień znów maja mrozy powrócić - dziś w nocy widziałam -17 i nie mogłam uwierzyć w końcu to połowa marca nie styczeń - truno
dziś byłam w ogrodzie i robiłam odkrywki i krokusy kwitną - sa przygniecione i te listki kwiatków moze nie takie delikatne - nie ma co się martwić bedą Twoje kwitły w kwietniu i jesli masz czas widzieć je w południe codzinnie to będą Cię cieszyć - będę zaglądać
Ewelinko a ja dziś zwalałam snieg z tych miejsc gdzie cebulkowe - nie wiem czy to dobre rozwiązanie bo mrozy mają być - ale częśc śniegu zwaliłam i miałam uczucie jakbym coś spod lawiny ratowała - trochę tlenu się im należy - ale traz już znów idzie minus w dół
Mirka witaj - witaj
Basiu ta pogoda nauczyła mnie, że prognozy słuchać się trzeba i śledzić i dostosować prace w ogrodzie -zwłaszcza na początku wiosny - wiec serwis norweski mam na uwadze każdego dnia
A tak wogóle bardzo mi żal że w marcu nie da się pójśc z garbiami i sekatorem do ogrodu - lubię szarośc wiosenną, zapach ziemi, gdzieś z oddali błyskające kolorem krokusy no i wyłaniające się tulipany, hiacynty i ten porządek który się uwidacznia i śpiew ptaków ..... no lubię i już
Mira ja wiem, że u was śniegu cała masa, ale ten u nas też nie jest mile widziany a z pierwszych wiosennych kwiatuszków to zakwitła tylko przylaszczka i to dosłownie jednym kwiatkiem, który to zniknął pod śniegiem i tyle go widziałam
Mira, przepiękne wspomnienia krokusowe z ubiegłych lat !
ale nie martw się, myślę, że u Ciebie na Marcince słońce szybko stopi śnieg i znów będziesz miała takie widoki 'na żywo'
pozdrawiam