Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

AgnieszkaW 17:18, 09 kwi 2013

Wszystko u ciebie Miro garnie się do życia, werbena pięknie wzeszła, będziesz jej miała cały łan. Ja też jej w tym roku zapragnęłam, bo jest śliczna. Serdecznie Cię pozdrawiam
mira 17:24, 09 kwi 2013

, tak werbena wygląda że jest ok, z tym, że ja pierwszy raz ją mam i nie wiem pójdzie mi z tymi siewkami - na razie doglądam jak mogę i liczę na obfity plon na mojej rabacie bylinowej , na której zaplanowałam rewolucję już na jesieni i powinnam już kończyć - niestety pogoda mi jeszcze w tym tygodniu nie da wejść na ta rabatę - trudo
Agnieszko a TY masz sadzonki werbeny?
AgnieszkaW 17:28, 09 kwi 2013

Nie mam, ale może koleżanka mi prześle, jak będzie miała w nadmiarze - jeszcze nie wiem jak przezimowały u niej.
eliza3 17:34, 09 kwi 2013

Masz piękną werbenę. Ja swojej się nie doczekałam. Dwa razy siałam i nic nie wyrosło. Resztę nasionek wysieję do gruntu, może coś wyrośnie, ale już straciłam nadzieję.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
mira 17:35, 09 kwi 2013

zastanawiam się co za czar ma ta maleńka roślinka / werbena/ , że tak wszyscy ją chcą i jest praktycznie niedostępna na rynku - tylko na ogrodowisku na szczęście - ja kilka lat temu wypatrzyłam ją w magazynach ogrodniczych i dopiero teraz dzięki Gabrysi i Aldonce mam szansę na kwiatek w ogrodzie i sprawdzenie jak wygląda w rzeczywistości - bo co potrafi maga foto to wiem
mira 17:37, 09 kwi 2013

eliza3 napisał(a)
Masz piękną werbenę. Ja swojej się nie doczekałam. Dwa razy siałam i nic nie wyrosło. Resztę nasionek wysieję do gruntu, może coś wyrośnie, ale już straciłam nadzieję.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Elu podobno wysiana wprost do gruntu daje lepsze efekty - porównamy
Madzenka 23:50, 09 kwi 2013

Witaj Miro!
Czytałam u ASC twoje pytanie nt ciecia stipy. Własnie wczoraj o to samo Danusię i Finkę pytałam Obciąć teraz na wysokości 3-4 cm
mira 08:06, 10 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Witaj Miro!
Czytałam u ASC twoje pytanie nt ciecia stipy. Własnie wczoraj o to samo Danusię i Finkę pytałam Obciąć teraz na wysokości 3-4 cm

Marzenko bardzo Ci dziękuję bo miałam z tym problem - a ładne były i chciałabym żeby cięcie nie zaszkodziło
no to do dzieła
pozdrawiam
Milka 16:40, 10 kwi 2013

Mira, aż mnie zatkało, wiosna to mało powiedziane, na każdym odcinku!!!
KasiaBialofi... 16:43, 10 kwi 2013

Ale dziś u nas ciepło Mirko! Ja pierwszy raz od piątku wyszłam z domu i aż mnie nosiło żeby coś kupić do ogrodu. Na szczęście się powstrzymałam, bo jeszcze do sadzenia się nie nadaję.