Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Kondzio 19:47, 18 lis 2013

kanciki super ci wychodzą hi hi hi nie wszyscy muszą mieć kule bukszpanowe ja sam się nad bukszpanami zastanawiam a mam ich trochę a dużo z nimi kłopotu
Celina 22:11, 18 lis 2013

Pooglądałam obrazki jesienne.

Przeczytać wszystkich zaległości nie dam rady, to przyznaję jak na spowiedzi.

Pozdrawiam
mira 22:58, 18 lis 2013

Kondzio napisał(a)
kanciki super ci wychodzą hi hi hi nie wszyscy muszą mieć kule bukszpanowe ja sam się nad bukszpanami zastanawiam a mam ich trochę a dużo z nimi kłopotu

o taką pochwałę mi chodziło dzięki teraz dobrze się je robi - ja jakoś bukszpany wolę oglądać u innych a do mojego ogrodu wydaje mi się że nie bardzo pasują - mam 2-gi hehe kupiłam kiedyś malutki żeby był w ogrodzie na potrzeby koszyczkowe wielkanocne - no ale bukszpan nie może rosnąć jak chochoł więc już go też na kulke przerabiam i tyle
mira 22:59, 18 lis 2013

Celina napisał(a)

Pooglądałam obrazki jesienne.

Przeczytać wszystkich zaległości nie dam rady, to przyznaję jak na spowiedzi.

Pozdrawiam

rozgrzeszam, i nie grzesz więcej !!
Pszczelarnia 23:20, 18 lis 2013

Mirko, pięknie utuliłaś ogród do snu zimowego. Bardzo lubię Twój ogród. A co na bylinowej na rogu? Tam nie ma dużo miejsca? Nie umiem doradzić. Zaraz blisko jest kompozycja z pompą, może zdecydujesz się na ramę z bukszpanu? Do bylin pasuje. Drugim pomysłem była budleja ale ona duża rośnie, startuje w maju, więc może za późno? Może jakieś delikatne drzewko o pokroju płaczącym - ale to jest b. blisko domu? Generalnie trzeba poszukać, co się daje na róg domu do rabaty bylinowej, chcąc róg lekko zamazać i zasłonić widzenie od razu wszystkiego? Może Danusia poradzi albo Magnolia? Ja bym zapytała.

Kanciki bezbłędne.
mira 23:30, 18 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Mirko, pięknie utuliłaś ogród do snu zimowego. Bardzo lubię Twój ogród. A co na bylinowej na rogu? Tam nie ma dużo miejsca? Nie umiem doradzić. Zaraz blisko jest kompozycja z pompą, może zdecydujesz się na ramę z bukszpanu? Do bylin pasuje. Drugim pomysłem była budleja ale ona duża rośnie, startuje w maju, więc może za późno? Może jakieś delikatne drzewko o pokroju płaczącym - ale to jest b. blisko domu? Generalnie trzeba poszukać, co się daje na róg domu do rabaty bylinowej, chcąc róg lekko zamazać i zasłonić widzenie od razu wszystkiego? Może Danusia poradzi albo Magnolia? Ja bym zapytała.

Kanciki bezbłędne.

Ewa dzięki bardzo za pochylenie się nad moimi dylematem - tam wiele miejsca nie jest ale nie aż tak mało jak na zdjęciu, ja tam mam piwonie więc ją wykopię - budleja na przeciągu nie może być - mam ją na tej rabacie dalej dumałam już o hortensji - potrzebuję coś szczupłego, miękkiego i na 2 metry - i bez kolców

Pszczelarnia 23:33, 18 lis 2013

Też myślałam o hortensji. A może słup trawy? Przeciąg - położy ją?
mira 12:40, 19 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Też myślałam o hortensji. A może słup trawy? Przeciąg - położy ją?

też o trawie myślałam i nawet taką mam, tam nie ma aż takiego przeciągu bo trochę jest osłony przy siatce - ale trawa rośnie dopiero w czerwcu więc jest trochę sezonowa - chcę tez się odsłonić od domu który widzę w tym miejscu więc chyba wejdzie taki sam cyprysik ktory tam jest i stworzy się taka niby brama - z drugiej strony spowoduje to ostre skrócenie przestrzeni więc się miotam jak to twórca i wszelkie sugestie chłonę
Milka 12:46, 19 lis 2013

Rzeczywiście fajnie utulony ogród dopieszczony w każdym calu, a kanciki z pierwszej ligi moje muszę poprawić, może jutro po wizycie u lekarza, ale dzień taki krótki, że się nie ma jak rozpędzić
Dumasz nad rośliną, a nie chcesz coś zimozielonego, np cisy, a dołem dopiero coś innego, trawy i ciut bylin?
Tak, jak ty, mam mnóstwo sprzątania z igłami, ale jakoś daję radę póki co
Mam pytanie odnośnie werbeny, bo o niej też u ciebie doczytałam; swoje przechowujesz w garażu, a czy tam widno i jaka mniej więcej temperatura jest zimą?
I ścinasz górę rośliny do minimum?
mira 16:35, 19 lis 2013

irena_milek napisał(a)
Rzeczywiście fajnie utulony ogród dopieszczony w każdym calu, a kanciki z pierwszej ligi moje muszę poprawić, może jutro po wizycie u lekarza, ale dzień taki krótki, że się nie ma jak rozpędzić
Dumasz nad rośliną, a nie chcesz coś zimozielonego, np cisy, a dołem dopiero coś innego, trawy i ciut bylin?
Tak, jak ty, mam mnóstwo sprzątania z igłami, ale jakoś daję radę póki co
Mam pytanie odnośnie werbeny, bo o niej też u ciebie doczytałam; swoje przechowujesz w garażu, a czy tam widno i jaka mniej więcej temperatura jest zimą?
I ścinasz górę rośliny do minimum?

patrzę jest wpis i pomyślałam na pewno Irenka

za pochwały dziękuję, dziękuję

a jeśli chodzi o werbenę to stała w garażu w małej doniczce i miała te kikuty ale brzydkie i jak pokazałam na O kazali mi je ściąć i dobrze bo ona ma tak jak szałwia i od korzeni wypuszcza nowe łodygi -ale lepiej zostaw tak z 15 cm podlewałam bardzo mało,stała w pobliżu okienka ale tam za jasno nie jest i mał, o się nią przejmowałam muszą wyznać bo wiedziałam że dostanę nasiona i będę mieć sporo - ale bliżej marca jak zaczęła wypuszczać od korzenia to się zainteresowałam bo nasiona wysiane w lutym wzeszły mi w kwietniu
w każdym razie miałam werbeny i z nasion i z tej sadzonki

a nie 21 marca miałam te z nasion takie a zdjęcia tej sadzonki nie znalazłam - jak miałas werbenę to podobno Ci się sama rozmnoży - tez czekam pierwszy raz na własny plon