Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Pszczelarnia 23:31, 28 sty 2014

I dlatego przydaje nam się matematyka - ocenić przestrzeń według twardych danych niezależnie od pory roku. Ja też w zimie mam goło a w lecie pełno. To zwłaszcza mój problem, bo nie mam zimozielonych w ogóle poza jedną rabatką.
mira 23:33, 28 sty 2014

irena_milek napisał(a)
Ale piękne podsumowanie i ogrodu i spotkań, a zarazem roślin i działań bardzo lubię czytać, te twoje plany i przemyślenia, a przy okazji doczytałam konspiracyjne wyznania naszej Pszczółki
Jaki masz plan na miesiąc?

Mam plan na luty - Pszczółka mnie zainspirowała

tak więc mam zamiar odnowić meble ogrodowe, posprzątać domek ogrodnika i w mojej pracowni ogrodowej zrobić porządek i uprosić m o nowe półki - a właściwie te półki już omówione tylko kwestia realizacji,
mam też plan nic w lutym nie wysiewać
czy się uda nie wiem - ale skoro już napisałam to może bardziej się zmotywuję
Kondzio 23:34, 28 sty 2014

mira napisał(a)

Mam plan na luty - Pszczółka mnie zainspirowała

tak więc mam zamiar odnowić meble ogrodowe, posprzątać domek ogrodnika i w mojej pracowni ogrodowej zrobić porządek i uprosić m o nowe półki - a właściwie te półki już omówione tylko kwestia realizacji,
mam też plan nic w lutym nie wysiewać
czy się uda nie wiem - ale skoro już napisałam to może bardziej się zmotywuję
hi hi hi
mira 23:37, 28 sty 2014

Pszczelarnia napisał(a)
I dlatego przydaje nam się matematyka - ocenić przestrzeń według twardych danych niezależnie od pory roku. Ja też w zimie mam goło a w lecie pełno. To zwłaszcza mój problem, bo nie mam zimozielonych w ogóle poza jedną rabatką.

no tak tylko że w lecie napawamy się przestrzenią i a zmiany w myślach zostawiam na potem, a jesienią obejmujemy przestrzeń zauroczeni światłem np. października kiedy już jest więcej luzu w ogrodzie , i poddajemy się planowaniu
mira 23:38, 28 sty 2014

Kondzio napisał(a)
hi hi hi

no proszę jaka motywacja hihi
mira 23:56, 28 sty 2014

Dobra a teraz trochę mojej kontynuacji wydarzeń w ogrodzie.

Otóż po akcji Maja w ogrodzie w naszych okolicach pojawiłam się Danusia z Witkiem i też do mnie zawitali.
Jaka była moja radość!

nie wiem do czego był mi potrzebny aparat przecież zdjęć nie musiałam robić - tak się cieszyłam

Danusia na próżno wypatrywała kul i stożków albo choć jednego bukszpana

no i jedna kula się znalazła na tym rumowisku dziś to miejsce jest już ogarnięte a na wiosnę będzie ślicznie wyglądać jak zakwitną krokusy - a mam plana i dosadzę tam male kulki bukszpanowe -

Danusie już chyba głowa rozbolała bo tylko opowiadałam jakie to plany co będzie i gdzie będzie

mira 00:00, 29 sty 2014

I tak przeszliśmy ogród ja piszczałam opowiadając o planach, Danusia litościwie słuchała, Witek szukał usilnie co by tu sfocić a i tak widok za płotem okazał się być najładnieszy

mira 00:04, 29 sty 2014

a oto co Danusia za płotem widziała

mira 00:15, 29 sty 2014

Tak więc w maju miałam wiele atrakcji których nie mogłam przewidzieć.
Natomiast czerwcową wycieczkę do Anglii miałam zaplanowaną i od dawna odkładaną.Bilet na samolot kupowałam w dniu moich urodzin czyli w lutym więc do czerwcowej wycieczki odliczałam dni.
Następna relacja co prawda nie związana z moim ogrodem bezpośrednio będzie z czerwcowej wycieczki.
A na razie zostawiam widoczki

paniprzyroda 00:43, 29 sty 2014

Ale się działo Zapowiedź relacji z wycieczki cudna