Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Agnieszka_B 14:54, 25 sty 2014

No , takie gliniane lub "ala gliniane" donice bardzo lubie
filipkam 17:09, 25 sty 2014

Właśnie się dowiedziałem co z łąki przyniosłem - kuklik leśny. Takie ładne mi się wydało, to posadziłem pod wierzbą. Niepozorne, a cieszy. Z plastikami też tak mam, obiecuję sobie, że w tym roku kupię zestaw glinianych, ale chyba jak zwykle nic z tego nie wyjdzie... Skąd masz te niebieskie kule? Cudne!
paniprzyroda 17:14, 25 sty 2014

Mira, wczoraj czytałam, dziś ślad zostawiam, piękne wspomnienia letnie, ogród takoż czekam cierpliwie na dalszy ciąg
Mala_Mi 14:37, 26 sty 2014

Mireczko.... jestem na bieżąco... piękne podsumowanie roku... wzloty i upadki... bardzo dobrze sie to czyta Dużo fajnych wniosków....
Poprzednią zimę liriope mi przezimowało.. na podwyższonej rabacie z kwasolubnymi.. zobaczymy co dalej, bo poprzednie próby a było ich kilka skończyły sie fiaskiem.
Mala_Mi 14:40, 26 sty 2014

A i konspiracja też przeczytana, ale jak konspira to konspira. ani pary z ust..
Mój na szczęście już sie przyzwyczaił i nie marudzi.. teraz ja marudzę by myślał intensywnie gdzie by wykroić kawałek rabaty... No bo przecież tylko ON umie wybrać najlepsze miejsce I to nie kpina.. tak jest.. ma dobre wyczucie proporcji w ogrodzie.. coś Pszczółka pisała kiedyś u mnie, że ma z tym problemy.... ja też... Ogarnąć wizualnie i przestrzennie geometrię..
Pszczelarnia 23:11, 26 sty 2014

Mam, Anek, mam (problemy z przestrzenią). Ale eMy widzą tę przestrzeń jakoś lepiej. Całościowo (czy to już jest gender?)
Przynajmniej nasze eMy.

Miro, dobrze się czyta Twoje podsumowanie, prosto, obrazowo, pouczająco. I zdjęcia ciekawe.
Ja zrobiłam zdjęcia panoramiczne, teraz je złożę, wydrukuję i będę malować po nich "panoramy" i widoki. Tak zaplanuję zmiany, tzn. rekonstrukcje tych zmian, co je zrobiłam pospiesznie i bez przemyśleń głębszych. Czyli oprócz konspiracji (Viva ładnie okręśliła sedno sprawy) mamy też rekonstrukcje, czyli na nowo z tego co jest. Ale z tego co jest nie da się dobrze zbudować, więc zakupy konieczne.
Pszczelarnia 10:03, 27 sty 2014

Miłego dnia! Selery są cudne.
magnolia 10:04, 27 sty 2014

Kondzio napisał(a)
Mirą jak byś dzieliła tego irysa to proszę o sadzonek jestem pod wrażenie wątku hi hi hi

Wpadam tu 'przechodząc obok'. Te irysy tez mam. I udało mi sie je oznaczyć - To irys trawolisty- iris graminea.
Jest śliczny i nieziemsko pachnie- mocno owocowo, prawda?

Ładnie tu u Ciebie, będę zaglądać
kasiek 10:06, 27 sty 2014

Faktycznie sporo przezyć. Ogród Rysia także widziałam (świat jest zaskakująco mały) i tez byłam oczarowana i ogrodem i pasja właściciela. Żałuje że nie mam czasu by wszystko śledzić na biezążąco ale taki urok matek z małymi dziećmi.

ogród masz piekny a Ci co nagrywaja szukaja ludzi z pasja, miłościa do roslin, prawdziwych ogrodowych dusz....
I nie wazne czy czas jest dobry na nagrywanie lub zdjęcia, wazna jest atmosfera miejsca a Ty masz ją fantastyczną.
Milka 13:15, 28 sty 2014

Ale piękne podsumowanie i ogrodu i spotkań, a zarazem roślin i działań bardzo lubię czytać, te twoje plany i przemyślenia, a przy okazji doczytałam konspiracyjne wyznania naszej Pszczółki
Jaki masz plan na miesiąc?