Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Kondzio 07:43, 29 sty 2014

Niezłe atrakcje hi hi hi hi
Pszczelarnia 10:18, 29 sty 2014

Najlepszy serial na Ogrodowisku zima 2014!

A wiesz, że ja po Anglii, posadziłam żywopłocik z buka czerwonego. Siedzieliśmy z Daną i Sebkiem pod drzewem a Witek i reszta poszli oglądać dąb jakiejś królowej, no więc siedzieliśmy też pod dębem z widokiem na łąkę i pana koszącego a ja Danusię męczyłam, czy mogę sobie takie coś - bula czerwonego - posadzić. Ona przecież wtedy nie widziała jeszcze mojego ogrodu. A ja tłumaczyłam między sadem a warzywnikiem. A Danusia na to "posadź". I tak się zaczęły zmiany. Jak tylko wróciliśmy, to ten buk czerwony na żywopłot od razu mi się nawinął pod rękę w szkółce. Czekał. To się nazywa przypadek?
monteverde 01:16, 30 sty 2014

Mira przyszłam ogrzać się czerwienią a rozbawiłam się Twoim opowiadaniem z wizyty Danusi i Witka pozdrawiam
jotka 04:59, 30 sty 2014

Relacja z wizyty Danusi i Witka z twoimi komentarzami rewelacyjna
A co Danusia za płotem widziała bardzo mi się podoba
Mala_Mi 10:17, 30 sty 2014

Serial ciekawy.... dlatego twój wątek do odwiedzin zostawiłam na dziś.. bo wiedziałam, że jak już coś tu będzie, to będzie dużo i ciekawie..

Pomysłu na nowe rabaty nie mam.. boję sie moich pomysłów... dlatego M sie przydaje ze swoimi pomysłami...

ale mam przemyślenie z teraz - otóż jak ostatnio chodzimy po ogrodzie i planujemy widzimy ogród z większą przestrzenią niż zwykle - drzewa i krzewy gołe, byliny zwiały pod ziemię, trawy schudły w szczupłych snopkach i ogród wydaje się jak z gumy jakby większy - i co ? wydaje nam się że można jeszcze by co dosadzić i tu i tam

i to jest złudne !
to chciałam napisać i wiem że to nie jest ku pokrzepieniu

A to twoje słowa.. święte słowa... sama prawda....... dlatego nie lubię sadzić wiosną, bo zawsze posadzę za gęsto..
Agnieszka_B 19:57, 30 sty 2014

Dobrze się ciebie czyta Miro. Zdjęcia cudne. Kibicuję planom i pozdrawiam
Gabriela 21:50, 30 sty 2014

Prawdziwy ogrodowy pamiętnik masz tutaj. No i te konkretne przemyślenia co do sukcesów i porażek, planów nasadzeń, zazdroszczę tej moblizacji, bo ja jakaś rozlazła ogrodowo się zrobiłam.
Nie sposób nie zauważyć pięknego otoczenia za ogrodem, chyba pierwszy raz pokazałaś.
AniaDS 23:42, 30 sty 2014

Świetna relacja, z przyjemnością poczytałam zaległą lekturę ;D.
Kondzio 23:44, 30 sty 2014

Mala_Mi napisał(a)
Serial ciekawy.... dlatego twój wątek do odwiedzin zostawiłam na dziś.. bo wiedziałam, że jak już coś tu będzie, to będzie dużo i ciekawie..

Pomysłu na nowe rabaty nie mam.. boję sie moich pomysłów... dlatego M sie przydaje ze swoimi pomysłami...

A to twoje słowa.. święte słowa... sama prawda....... dlatego nie lubię sadzić wiosną, bo zawsze posadzę za gęsto..
i dobre wytłumaczenie nowych zakupów hi hi hi hi
Milka 11:22, 31 sty 2014

mira napisał(a)

Mam plan na luty - Pszczółka mnie zainspirowała

tak więc mam zamiar odnowić meble ogrodowe, posprzątać domek ogrodnika i w mojej pracowni ogrodowej zrobić porządek i uprosić m o nowe półki - a właściwie te półki już omówione tylko kwestia realizacji,
mam też plan nic w lutym nie wysiewać
czy się uda nie wiem - ale skoro już napisałam to może bardziej się zmotywuję

świetny plan
nie wiem, jak masz czas na siew i dbanie, to pewnie warto mnie nie wychodzi, wolę siać wprost do gruntu i wtedy jakoś się udaje
ja nadal czekam na moją narzędziownię, wszystko jest, tylko czasu brak na wykonanie, ale kiedyś sie doczekam, chyba że nauczę sie w pełni obsługiwac wiertarkę