Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Monic 12:45, 26 lip 2015

czy ten liliowiec naprawdę ma taki fioletowy kolor, czy to tylko kwestia zdjęcia?
mira 15:10, 27 lip 2015

marzena napisał(a)
Mira, piękne byliny pokazujesz !
ten liliowiec lila cudny, dzwonki także, zresztą wszystko pięknei sie prezentuje, rówież razem [/quot
Padł mi komp wiec nie będę pisac a mam nowego dzwonka od Doroty cudny Sara to pozdrawiam
Dzwonek sarasto
mira 15:12, 27 lip 2015

Monic napisał(a)

czy ten liliowiec naprawdę ma taki fioletowy kolor, czy to tylko kwestia zdjęcia?

To nie taki kolor są ciemniejsze fiolet ciemny mam zdjęcia cale nie mam jak wkleić pozdrawiam

może uda mi się wstawić zdjęcia bo bardzo mi słabo forum chodzi

ten liliowiec nazywa się Bella Lugosi

najbardziej zbliżony kolor

kwiatki ma nie za duże, jest średniego wzrostu i ma ciut szersze liście

Kondzio 15:12, 27 lip 2015

Oj czarujesz w tym ogrodzie piekne połączenia kwiatowe robisz uwielbiam twoj ogrod
mira 15:16, 27 lip 2015

Bogdzia napisał(a)
Planowanej wycieczki juz zazdroszcze a co to bedzie jak pokazesz zdjecia?
ST. bogdzia wycieczka byla nie ogrodowa a rowerowa i sie okazalo ze dwch srok sie nie da złapać zdjęć wiec ciekawych nie ma a mogly byc bo bylam choc tyle u Tomka w radkowie i tam byla moja bajka jak mi sie lapek naprawi to pokaze choc zakupy
mira 22:41, 27 lip 2015

Kondzio napisał(a)
Oj czarujesz w tym ogrodzie piekne połączenia kwiatowe robisz uwielbiam twoj ogrod

Konrad! dzięki bo tej pory myślałam, że ślimaki tylko no i właściciele oczywiście.

Pokażę nowy dzwonek jaki przybył do mojej kolekcji - jest cudny i bardzo przypomina naturalne, nazywa się też ładnie Sarastro

tak więc Campanula punctata Sarastro

Dostałam od Doroty - dzięki cudniasty!

Dostałam też jesienią taką sadzonkę o pięknym kolorze i teraz zakwitła i zrobiła się piękna kupka

mira 22:53, 27 lip 2015

Mój week zapowiadał się bogato w ogrodowe atrakcje bo jechałam do Kotliny Kłodzkiej i miałam stosunkowo blisko i Wojsławice i Pszczółkę i Tomka Radkowa.

Po raz kolejny przekonałam się, że nie da się złapać kilka srok na raz no niestety.

Mój główny cel weekendowy to

nie wiem ile pasjonatów ogrodów było w Bielawie w ten week ale tłoczno było

takich zdjęć jak wyżej mam sporo ale to nie to forum

Miałam 2 wielkie radości ogrodowe. Byłam na ciekawych zakupach u Tomka w Radkowie ale brakło czasu na spokojny spacer po ogrodach.
Mieszkałam w 100 letnim ogrodzie angielskim i zachwycałam się nim a w zasadzie pięknymi zdrowymi drzewami.

Chyba wiąz spływał do oczka

mira 23:07, 27 lip 2015

Moja asystentka ciachała zdjęcia i teraz widzę że ja fotki ogrodowe porobiłam komórką więc muszę zgrać

mam jeszcze tunel przepiękny - pogadałam z Panią menager i nie wiedziała że powinien być przycięty - hmm ciekawa jestem jak wygląda tak naprawdę pielęgnacja tego cudnie zachowanego parku

Tak jak pisałam udało mi sie zajechac jedynie do Tomka Grochowskiego do Radkowa.
Tam byłam podobno 2!!!!! godziny tylko w szkółce no i wdepłam do ogrodu traw bo to był trochę mój cel.
Tomek bardzo dziękuję za poświęcony czas, takich zakupów w takiej aurze nie robiłam nigdy.

Oprócz traw mam w ogrodzie znów nowe doniczki - ogród zbieracza

bylice

mira 23:16, 27 lip 2015

Róża z grupy Pavement która wpadła mi w oko przypadkowo

troszkę mam nowych traw, 2 hortensje nowe, szałwie, bodziszki,astra, agatsche i coś jeszcze - teraz mam nowe sadzenie - ogród obrasta w ciekawe rośliny

porobiłam kilka ujęć w ogrodzie zbieracza bo tak powinien się nazywać a na pewno to ten styl
no albo elsperymentalny
tu z begoniami eksperymentuję

sadziec czekoladowy jest fioletowy a nie czekoladowy

tabaka leśna - w tym roku pierwszy raz wysiana - pięknie pachnie i jest urocza

marzena 23:20, 27 lip 2015

Mira, super relacja z wyjazdu, swietne nabytki i urocza asystentka