Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 21:12, 14 wrz 2015

Konrad bardzo dziękuję za fotki - nawet nie wiem kiedy to obfociłeś - ładnie skadrowałeś

AgnieszkaW ,Ewa, Sylwia - pozdrawiam

Justynko nie wiem o którą ławkę Ci chodzi bo jest kilka i każda ma coś w życiorysie
Jeśli chodzi o tą z daszkiem to chciałam zagospodarować ten kąt dumałam i wiedziałam że pod brzozami trzeba siedzieć i gdzieś w kącie coby widzieć ogród z ukrycia
i na to wszystko napatoczyłam się tu

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/371-ogrody-angielskie-barnsdale-gardens-latem-2012

i ta ławka z daszkiem mnie urzekła więc zaczęłam szukać i w drodze kupna nabyłam. Następnie kilka tygodni nabierała mocy urzędowej aż wreszcie trafiła na swoje miejsce. A teraz dumam jak obsadzić ten kąt żeby było w stosownym klimacie i stale to jeszcze robię i zmieniam.

Pozdrawiam wszystkich w ten upalny tydzień i zanurzam się w inne obowiązki.
chelll 22:05, 14 wrz 2015

Przyszłam z ogrodu Kondzia. Masz piekny, dojrzały, a przede wszystkim zadbany ogród. Ogladając, myśłałam, kiedy ja osiągnę taki mistrzowski stan... Zaraz potem odpowiedziałam sobie, że wówczas, gdy choć raz zdążę wszystko na czas opielić

Pozdrawiam!
08:21, 15 wrz 2015
Kondzio napisał(a)

ta mnie ciekawi ...bardzo

u Marzenki pytałaś o różę MW .że ty jej jeszcze nie masz?
pokrój krzaczasty około 1,0 wysoki...kwitnie jak szalona ...pachnie cudnie

zobacz u mnie tak wygladała w sobotę ( kolor mocniejszy ma i płatki wygladaja jak aksamit - aparat kłamie ciut)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5730-kolorowa-piaskownica?page=71
Jana 21:51, 15 wrz 2015

piękne ujęcia Twojego ogrodu
mirkaka 09:44, 16 wrz 2015

Mireczko, piękny ogród o tej porze roku, nie widać śladu suszy, chyba u Ciebie jej nie było?
Zaintrygowała mnie pompa, czy to atrapa czy masz ujęcie wody podziemne? Czy mimo upałów i braku opadów była w niej woda? Pytam bo sama zastanawiam się nad ujęciem podziemnym, tylko nie wiem czy byłaby w niej woda podczas takiej suszy jak w tym roku? Poidełko dla ptaków też mnie urzekło A nie znalazłam jakie róże zamówiłas?
mira 12:19, 16 wrz 2015

chelll napisał(a)
Przyszłam z ogrodu Kondzia. Masz piekny, dojrzały, a przede wszystkim zadbany ogród. Ogladając, myśłałam, kiedy ja osiągnę taki mistrzowski stan... Zaraz potem odpowiedziałam sobie, że wówczas, gdy choć raz zdążę wszystko na czas opielić

Pozdrawiam!

Witaj!

Jak mi miło słyszeć, że moje zbieractwo roślin się podoba i jest zadbane - no tak staram się te moje skarbusie pielęgnować ale na wszystko nie starcza czasu, sił i wody.
Ja w tym roku bardzo mało plewiłam bo i nie było co -chwasty na suszy nie rosły a ja mam trochę już pozarastane więc aż tak się nie plenią. Ponadto mam taki trójząb muszę zrobić fotkę i czasem przejdę po deszczu jak taki się wydarzy i tak podziubię coby się napowietrzyło.No i nie wszystki chwasty aż tak wywalam np. pokrzywę lubię .

Moje wyzwanie to teraz ziemia a rośliny potem.

pozdrawiam serdecznie
mira 12:22, 16 wrz 2015

eee_taam napisał(a)

ta mnie ciekawi ...bardzo

u Marzenki pytałaś o różę MW .że ty jej jeszcze nie masz?
pokrój krzaczasty około 1,0 wysoki...kwitnie jak szalona ...pachnie cudnie

zobacz u mnie tak wygladała w sobotę ( kolor mocniejszy ma i płatki wygladaja jak aksamit - aparat kłamie ciut)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5730-kolorowa-piaskownica?page=71

jak zrobię fotki lepsze to wstawię zdjęcie ławki - bo to zostało ze słupów które są przy domu i tak to sobie mąż wymyslił i poskladał.

Widziałam u Ciebie super - chyba jednak domówię bo widzę takie z przodu miejsce
mira 12:23, 16 wrz 2015

Jana napisał(a)
piękne ujęcia Twojego ogrodu

Jana dziękuję, to teraz na chwilę odpoczynek od zdjęć, czekamy na kwitnięcie astrów i na deszcz co to pada i pada .....
Gabriela 12:30, 16 wrz 2015

U mnie wczoraj w nocy padało i padało, widać do Was nie doszło.
Dopiero po obejrzeniu fotek robionych cudzym okiem widać dobrze Twój ogród. Naprawdę piękny i jak bombonierka.
mira 12:31, 16 wrz 2015

mirkaka napisał(a)
Mireczko, piękny ogród o tej porze roku, nie widać śladu suszy, chyba u Ciebie jej nie było?
Zaintrygowała mnie pompa, czy to atrapa czy masz ujęcie wody podziemne? Czy mimo upałów i braku opadów była w niej woda? Pytam bo sama zastanawiam się nad ujęciem podziemnym, tylko nie wiem czy byłaby w niej woda podczas takiej suszy jak w tym roku? Poidełko dla ptaków też mnie urzekło A nie znalazłam jakie róże zamówiłas?

Oj susza jest, z podlewania tylko wierzchnia warstwa a pod spodem skała.
Pompa to nie atrapa to jest studnia z wodą opadową z dachu - jedna z trzech i mam tam wodę do konewki więc jak pada to mam wodę a jak wychlapię i nie napada to nie. Czyli tak jak teraz.

Zamówiłam

1) Summer Song (Austango)
2) Terracota (Meicobius)
3) William Christie (Maswicri)
4) Acropolis (Meicrado)

nie dużo ale do konkretnych miejsc no i domówię MW i to oznacza już przepełnienie ogrodu różami bo mały ogród działka 10a a ja już do czterdziestki dochodzę - znaczy różanej
- na szczęście róże kwitną w różnych terminach więc rozarium nie będzie.

pozdrawiam